Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Samarbejde med andre. Sundhedsfremmer i lokalområdet

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Samarbejde med andre. Sundhedsfremmer i lokalområdet"— Præsentationens transcript:

1 Samarbejde med andre. Sundhedsfremmer i lokalområdet
/ Esben Stinus Krogh Hall-Andersen Speam undervisning 8. marts – 15.30

2 Program Introduktion Kommunernes struktur Samarbejdsaftaler
(pause?) Introduktion Kommunernes struktur Samarbejdsaftaler Kommunalt lægeligt samarbejde Cases

3 Introduktion Esben Hall-Andersen Praktiserende læge siden 1.1.2016
Lægeklinikken PLC Fast plejehjemslæge Praksiskonsulent i københavns kommune Lægekonsulent

4 Lægeklinikken PLC Personale Arbejdstid Patienter
2 praktiserende læger 1-2 uddannelseslæger 2 deltidssygeplejersker 1-2 deltid stud.med Arbejdstid 5 dages arbejdsuge Ca. 40 timer ugentligt Patienter Ca patienter Overvejende yngre Mange 2 sprogede

5

6 Urbanplanen på Amager

7 Det kommunalt lægelige samarbejde
Hvad f….. betyder det? Hvordan samarbejder I med jeres kommune?

8 Kommunernes opbygning

9 Sundheds- og omsorgsforvaltningen
Almen praksis Sygepleje Genoptræning Demens Plejehjem Rehabilitering Voksentandplejen Hjælpemiddel

10 Borgercenter (sagsbehandling)
Socialforvaltningen Almen praksis Misbrug Handikap Bosted Plejehjem Borgercenter (sagsbehandling) Familierådgivning Hjemmepleje

11 Børne- og ungdomsforvaltningen
Almen praksis Skoler Sundhedspleje Talepædagog Børnetandpleje PPR Daginstitution

12 Aftaler Sundhedsplan Sundhedsaftaler Praksisplan
Uarbejdes hvert 4. år af regionen og beskriver den samlede plan for sundhedsvæsenet, forebyggelse og sundhedsfremme. Sundhedsaftaler Aftaler mellem regionen og regionens kommuner i forhold til udmyntning af sundhedsplanen. Praksisplan Planlægningsværktøj mellem region, kommune og almen praksis, der beskriver,hvilke opgaver almen praksis skal varetage, snitflader til det øvrige sundhedsvæsen og indeholder overvejelser om kapacitet og placering af ydernumre

13 Kommunalt- lægeligt udvalg (KLU)
PLO-K formand +1 Repræsentanter for kommunen Praksiskonsulent med som observatør Minimum 2 møder årligt. Lokalaftaler, men det er regionen som er aftalepart.

14 Case 1 Gurli på 75 kommer i din konsultation. Hun har KOL, atrieflimmer og væske i benene. Hun bor i lejlighed på 1. sal uden elevator og er mobiliseret udendørs med rollator. Hun klager over bensmerter, tiltagende svært ved at komme op af sine trapperne og har efterhånden svært ved at holde styr på sin medicin. Hvilke overvejelser gør I jer vedrørende samarbejdet med kommunen omkring Gurlis situation?

15 Sundhed og forebyggelstilbud (SOFT)

16 Det tænker du er en god ide, hvordan vil du gribe dette an??
Case 2 Preben på 79 år kommer i praksis med sin datter. Han er netop udskrevet efter en 2 dages indslæggelse på den lokale akutmodtagelse med UVI og fald i hjemmet. Han har nu svært ved at klare de daglige opgaver i hjemmet i samme omfang som tidligere. Datteren ønsker, at han skal have noget genoptræning. Det tænker du er en god ide, hvordan vil du gribe dette an??

17 Genoptræning Sundhedsloven §140: Serviceloven § 86:
Stk. 1 regionsrådet skal tilbyde en individuel genoptræningsplan til patienter, der har et lægefagligt begrundet behov for genoptræning efter udskrivning fra sygehus Serviceloven § 86: Stk 1: Kommunen skal tilbyde genoptræning fortrinsvis til ældre med funktionsnedsættelse som følge af sygdom, der ikke er behandlet på sygehus Stk 2: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde hjælp til at vedligeholde fysiske eller psykiske færdigheder til personer, som på grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer har behov herfor. s.

18 Case 3 Du får denne fax fra det lokale psykiatriske bosted. I ser sjældent patienten og hans psykitriske behandling varetages af distriktpsykiatrien Hej læge. Vil I lave en medicinstatus på denne borger jf. Vejledningen fra embedslægen. Mvh. Susi. Pædagog Hvordan vil I gribe denne henvendelse an?

19 Medicingennemgang Medicingennemgang kan laves i forbindelse med:
- Opsøgende hjemmebsøg - Opfølgende hjemmebesøg - Årskontrol aftaler

20 Hvilke overvejelser gør I jer?
Case 4 Hvilke overvejelser gør I jer? Ivan er 8 år og går i 2. klasse på den lokale folkeskole. Han komme med sin mor, som oplyser at han har de skidt med at gå i skole. Der er meget larm og han får tit ondt i maven. Hvad tænker du nu? Nu kommer familien igen. Ivan har ikke været i skole i 1,5 mdr. Han isolerer sig derhjemme og kommer sjældent ud af døren. Han virker trist og angst og mor virker opgivende. Du ved ikke hvad der er gjort/ikke er gjort på skolen. Du er bekymret for hans trivsel.

21 Underretning Servicloven §153
Personer, der udøver offentlig tjeneste eller offentligt hverv, skal underrette kommunalbestyrelsen, hvis de under udøvelsen af tjenesten eller hvervet får kendskab til eller grund til at antage, 1) at et barn eller en ung under 18 år kan have behov for særlig støtte, 2) at et barn umiddelbart efter fødslen kan få behov for særlig støtte på grund af de vordende forældres forhold, 3) at et barn eller en ung under 18 år kan have behov for særlig støtte på grund af barnets eller den unges ulovlige skolefravær eller undladelse af at opfylde undervisningspligten, eller 4) at et barn eller en ung under 18 år har været udsat for overgreb.

22 Case 5 Det er fjerde gang i denne måned, at I får en lignende henvendelser. Hvordan vil I kunne gå videre med dette? “Hej. Borger vil gerne have tranebærkapsler 1x3 og hjortetakssaltkapsler 1x2. Vil I sætte på FMK? Mvh. Kristian. Social- og sundhedsassistent. Det er mandag morgen, det regner, kaffemaskinen er gået i stykker og denne KM fra hjemmeplejen ligger i indboksen:

23 Praksiskonsulent ordningen.
pr. kommune - Ansat af kommunen - Facilitere samarbejdet mellem AP og kommune - Ca. 3 timer ugentligt

24 Hvad gør I jer af overvejelser og hvad vil I svare?
Case 6 Hvad gør I jer af overvejelser og hvad vil I svare? “Kære læger. Vil I vurdere om denne borger skal genoplives ved hjertestop? Mvh. Leila. Social- og sundhedsassistent. Niels er 85. Han har let Alzheimer, tidl. Apopleksi, atrieflimmer og osteoporose. Han bor på plejehjem og har det generelt meget godt og demensen og almentilstanden har været stabil de sidste års tid.

25 Genoplivning/ livforlængende behandling
- Borger fundet død. - Observeret død - Borgers fraskrivning af genoplivning. - Lægens fraskrivning af genoplivning ved aktuel sygdom - Dokumentation og problemer ved transport

26 Hvordan vil I vejlede Maria?
Case 7 Hvordan vil I vejlede Maria? Maria har hørt, at hun kan komme gratis til fysiotearpi. Det vil hun gerne. Maria på 34 blev diagnosticeret med attakvis MS for 5 år siden og har haft 2 attaks. Fuld remission om end hun døjer med lidt øget trætbarhed.

27 Vederlagsfri fysioterapi

28 Afslutning - Spørgsmål - Hvad har du fået med fra i dag?

29


Download ppt "Samarbejde med andre. Sundhedsfremmer i lokalområdet"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google