Kvinders Valgret.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Billeder.
Advertisements

Velkommen til vores side!!!
Separation af de variable
Alle soldaterne i delingen var kaldt til samling, da der var
Den urolige chef kigger på uret,
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Finanskrisen.
VELFÆRDSSTATEN SUNDHEDSVÆSENET.
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
Af Tommie, Janne, Michelle og Louise
Høreforeningens netværksgrupper - Find vej i hørejunglen, med netværksgruppen som GPS –
Demokrati & Menneskerettigheder
Hvor der er fokus på klimaet.
Simon Sjørup Simonsen Kolding 25. September
Velkommen til 1. lektion •Velkommen til en lektion som er en del af Folkekirkens Nødhjælps ungdomskampagne slutsult.nu.
Munke og kloster.
Det kan være, du tror, du har set denne før…. da især mænd har synes, det har været vældig sjovt at videresende den…. MEN… se den igen og se den kloge.
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
Irak.
I dette indkøbscenter kan kvinder vælge mellem forskellige typer mænd..
I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden
Kvinderne i Kvinder i 1900’erne havde meget få rettigheder og absolut ingen politiske. De havde en meget stereotyp rolle – hvis gift så husmor.
 1800tallet og frem til 1920erne Sociale problemer i industrialiserede byer -> små velfærds-tiltag Frygt for revolutioner -> små velfærds-tiltag Fx aldersrente,
Historien bag EU Vi har om EUs historie. Så vi vil gerne fortælle og vise jer noget om Maastricht-traktaten. Vi fortæller også om hvem og hvilke lande.
Samfundslære: Styreformer
Demokraticafé om lobbyisme Gefion Gymnasium 27 jan. 2012
Anja, Malou & Asha KU KLUX KLAN.
SF Ungdom Ved..
Kosovo Hvordan opstod Kosovo konflikten? Hvad består den af?
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
»En mand havde to sønner
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Barndommens gade Af Tove Ditlevsen.
Frederiksberg Ældreråd
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
”Morten vil til demonstration” Morten bor på det bosted, hvor I arbejder. Gennem lang tid har I forsøgt at motivere Morten til at komme lidt ud og deltage.
Økonomi og Demokrati.
Istidslandskabet og dødishuller ved Flyndersø
Historien om Jesus’ fødsel
„Gå til H&M og køb et par bukser"
V O R E S H I S T O R I E H V E M E R M S ? ”Mellemfolkeligt Samvirkes formål er at fremme mellemfolkelig forståelse og solidaritet, for gennem et samarbejde.
Introduktion til Den Kolde Krig
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Den Hermeneutiske cirkel
Den samfundsfaglige vinkel
Nikoline Bjørn Knudsen
Stormen på bastillen. I 1700 tallet var der en stor fattigdom nede i Frankrig og folket vendte sig mod deres konge Ludvig den 16. han levede i luksus.
Stormen på bastillen.
Grundloven 1849.
FN´s verdenserklæring om menneskerettigheder
Grundloven 1849.
FN´s verdenserklæring om menneskerettigheder
Karen Blixen
Reformation.
Grundloven Grundloven fik sin indvielse d. 5. juni Grundloven blev underskrevet af Frederik d. 7. Den indeholdte oprindeligt 100 paragraffer.
Grundloven Grundloven fik sin indvielse d. 5. juni Grundloven blev underskrevet af Frederik d. 7. Den indeholdte oprindeligt 100 paragraffer.
Energikrisen
Augustoprøret 1943 Augustoprøret startede ved at det gik dårligt for Hitler og hans forbundsfælde Mussolini mistede magten i landet. Da der kom så mange.
Tidslinje Murens fald.
Reformation.
Tidslinje Charles Darwin.
Historiekonkurrencen 2015/16 Mennesket, der skabte Historie En konkurrence for alle danske gymnasieelever.
En lille morgensang
Vi ved godt, ingeniører ikke praler – men vil du ikke nok gøre en undtagelse? Engineer the future har med succes skabt en række portrætter af unge ingeniører.
Jeopardy om verdensmålene
Jøder I Danmark - BY: Anders, Sophie og Sebastian.
Ord skaber Da du kom hertil fra et underfuldt sted,
Jeopardy om verdensmålene
851_Du kære Gud og Fader god 1, S1
Udsigten til Borgerløn i Danmark
Præsentationens transcript:

Kvinders Valgret

Lidt om emnet Da grundloven blev lavet i 1849 blev Danmark et demokrati, men der var stadig mange, der ikke havde stemmeret. Folkene blev kaldt de 5 f´er: Fruentimmere, folkehold, forbrydere, fjolser og fattige. Men fra 1880´erne begyndte kampen for kvindernes valgret, og i 1915 blev den indført ved en grundlovsændring.

Emnet Før 1915 havde kvinder ikke stemmeret men efter 1915 fik nogle kvinder stemmeret. Der var mange debatsider og mange kampagner.

Kampen for valgret I 1889 blev den første danske kvindevalgretsforrening dannet i Vestjylland. Kvinderne forsøgte med debatsider og ved møder rundt om i landet. De ville gerne føre kampagne. Valgretsbevægelsen skabte mange nye foreninger og blade.

Kommunale valg Socialdemokraterne og Venstre bakkede kvinderne op fra begyndelsen. Fra 1866-1901 kom de gang på gang med forslag om kommunal valgret til kvinder

Nogle kunne stadig ikke stemme Efter grundlovsændringen i 1915 var der stadig grupper af befolkningen, der ikke kunne stemme. Af de 5 F´er var der nu tre tilbage: fjolser, forbrydere og fattige. Hvis man havde modtaget fattighjælp og endnu ikke tilbagebetalt pengene, eller var dømt for såkaldt vanærende handlinger, var man ikke stemmeberettiget.

Eftertiden I dag kan både mænd og kvinder over atten stemme. Og i dag er det alle kvinder, der kan stemme, ikke kun de rigeste.

Cecilie Y, Michelle, Sofie og Sebastian LP. Lavet af: Cecilie Y, Michelle, Sofie og Sebastian LP.