Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Oplysningstiden.
Advertisements

Velkommen til vores side!!!
Det moderne gennembrud
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Tema: De nye kvinder stemmer i
Munke og kloster.
Den bestøvlede kat. Illustreret af I.C.
Et fly er tæt på at styrte ned. Der er 5 passagere om bord, men der er kun 4 faldskærme.
Livets Ord September 2009.
Forfatterportrætter Velkommen.
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
DET MODERNE GENNEMBRUD
Det moderne gennembrud
Det Moderne Gennembrud
Symbolismen Historisk tid ca – 1920, hvad kendetegner - ismen
Efter flere store fantasyserier udgiver Josefine Ottesen nu en dystopisk fremtidsroman. Golak er første bind i Josefine Ottesens nye trilogi Det Døde Land,
Kate-QUIZ-mus.
Kønsfillosofiprojekt
Tema: Årets danske debutanter Bliv inspireret i temaet på.
Henrik Pontoppidan og Martin Andersen Nexø
Dolken Tove Ditlevsen, 1963.
ROMANTIKKEN Eksistentialismen.
Herman Bang Gruppe: Mathias Knauf, Mikkel Hansen, Amalie Holdsbjerg-Larsen & Nicolai Fjeldsted.
Uddrag af politiske principprogrammer
Fluernes herre 1954, af WILLIAM GOLDING.
Tema: Første Verdenskrig Bliv inspireret i temaet på.
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
Realisme - Naturalismen Det moderne Gennembrud
Af Tobias Lund, Line, Omid og Tobias Funder
Samson Og Dalila.
Brud med kirken Anne-Gro, Durita, Amalie, Freja. Naturvidenskabeligt - Humanistisk Hvorfor har vi valgt disse fakulteter?
Vædderen Af Cecil bødker.
Realisme - Naturalismen Det moderne Gennembrud
Søren Aabye Kierkegaard Lavet af Kamilla og Florentina.
Debutantprisen m.m. / Mona Madsen Debutantprisbestyrer siden 1999.
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Skrevet af Alexander E, Amalie og Wootae 6.a
Hovedstrømninger i 1800-tallets litteratur
Gaudí, kirken, kunsten og kulturen
I hvilken by blev Jesus født? - BetlehemBetlehem - JerusalemJerusalem - Nazaret Nazaret.
Stormen på bastillen. I 1700 tallet var der en stor fattigdom nede i Frankrig og folket vendte sig mod deres konge Ludvig den 16. han levede i luksus.
Stormen på bastillen.
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Ludvig Holberg DAnsk forfatter.
Karen Blixen
Steen Steensen Blicher Hans liv Blicher blev undervist hjemme af sin far, og i 1799 fik han sin studentereksamen og påbegyndte herefter sine studier.
Lavet af Sander Kringelbach og Nikolaj Svennum
Martin Andersen Nexø Forfatter..
Euklid 325 f.Kr f.Kr..
Johannes V. Jensen Lavet af: Asbjørn Kjærlund, Oliver Thorndall, Natasja Jensen og Matilde Christensen.
Lavet af: Emil og Astrid
FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts.
HERMAN BANG. HERMAN BANG BLEV FØDT DEN 20. APRIL 1857 OG DØDE DEN 29. JANUAR HERMAN BANG VAR EN DANSK KRITIKER, FORFATTER OG JOURNALIST. ALLEREDE.
Herman Bang.
Pythagoras.
Reformation.
Engelsk matematiker, fysiker og astronom
Jellingestenen.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Steen Steensen Blicher Hans liv Blicher blev undervist hjemme af sin far, og i 1799 fik han sin studentereksamen og påbegyndte herefter sine studier.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N.F.s gRUNDTVIG.
Tidslinje Charles Darwin.
Célestin Freinet (1896 – 1966). Fakta om Freinet Født d. 15 oktober 1896 i den franske landsby Gars i Provence Født d. 15 oktober 1896 i den franske landsby.
Elvis Aaron Presley Solstrålerne har i musik arbejdet med et stort projekt om Elvis. De har lært meget om rockens konge. Det mundede ud i en flot præsentation.
D ET M ODERNE G ENNEMBRUD K ENDETEGN VED D ET M ODERNE G ENNEMBRUD Forfatterne i Det Moderne Gennembrud gjorde oprør mod de gamle traditioner.
Jellingestenen blev sat op ca år 965. Den er meget vigtig fordi den viser hvordan Danmark blev kristen. Jellingestenen er over 1000 år gammel. Man kaldte.
Lavet af Christian, Thomas og Tobias
Årets anmelderfavoritter
Realisme - Naturalismen Det moderne Gennembrud
Præsentationens transcript:

Henrik Pontoppidan (1857 – 1943)

Fakta Henrik Pontoppidan blev født d. 24 juli 1857 i Fredericia og døde d. 21 august 1943 i Charlottelund. Han blev 86 år. Henrik Pontoppidan skrev i genren roman og novelle, men han skrev primært romaner. I 1917 modtog Henrik Pontoppidan nobelprisen i litteratur sammen med Karl Gjellerup. Henrik Pontoppidan kom af en gammel præsteslægt, og var selv præstesøn. Som ung ville han revolutionere verden og gøre op med sin fædrene tro ved at ville være ingeniør og siden højskolelærer og forfatter. De bøger han skrev i sin ungdom var stærkt samfundskritiske og levede op til Georg Brandes parole om at sætte problemer under debat. I forfatterskabets sidste fase havde han for længst færdig gjort politikkens henseende, for i stedet at besvare sin egen gåde: hvem er du selv? Henrik Pontoppidan havde 2 brødre som hed Morten og Knud Pontoppidan. Henrik Pontoppidan var gift 2 gange, første gang i 1881 med Mette Marie Hansen, de fik to døtre og en dreng sammen. Den ene datter døde som barn. Efter skilsmissen i 1892 giftede han sig med Antoinette Kofoed og de fik to børn sammen.

Hovedværker Henrik Pontoppidans 3 hovedværker er ”De dødes rige”, ”Lykke-Per” og ”Det forjættede land”. De dødes rige er en ulykkelig kærlighedshistorie og blev udgivet i 1912. Lykke-Per er en selvbiografi af Henrik Pontoppidan og blev udgivet i 1898. Det forjættede land er en rystende beretning om en mand og hans skæbne og blev udgivet i 1891.

Periode Henrik Pontoppidan skrev i perioden Det morderne gennembrud. Det var denne periode hvor man havde fokus på mennesket som et produkt af arv og miljø.

Forfatterens tillæg Henrik Pontoppidan skildrer frembruddet af det parlamentariske demokrati i tilknytning til de folkelige bevægelser og industrialiseringens og den moderne videnskabs indtog i kamp med århundredgamle kristne traditioner. Hans værker er båret af en utrættet kritisk granskning af mennesker, af det danske samfund, af kristendommen og først og sidst af hans eget væsen.

Resume af Lykke-Per

Lavet af….. Daniel E. Daniel N. Emma M. Emma L. T. 7.b