Stormen på bastillen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeopardy – Hit med Historien! 7. klasse [Kampen om Norden]
Advertisements

Musklerne i dit hjerte har styrke nok, til at skyde dit blod 10 meter ud i luften? VIDSTE DU AT …..
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Nonne historie.
Mine roser Jeg elsker alle blomster, men aller mest roser Roser er aldrig ens men er lige så forskellige som os mennesker Det er hvad der gør dem så fascinerende.
Irak Krigen.
Velkommen til vores side!!!
En opskrift Den dag jeg byggede en kage. Af ren og skær kedsomhed kiggede jeg på bogreolen og fandt en gammel støvet bog, jeg ikke kunne huske at have.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
kultur, indvandring og det danske uddannelsessystem
Af Tommie, Janne, Michelle og Louise
Demokrati & Menneskerettigheder
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Munke og kloster.
Jeopardy – Hit med Historien! 8. klasse [Folk og fædreland]
Den bestøvlede kat. Illustreret af I.C.
Joken, der bringer dig held!
Irak.
Der var engang et slot, hvor der boede en konge
……………. Livets centrum. 1.Mosebog 11:1-9 Hele jorden havde samme sprog og samme tungemål. Da de brød op mod øst, stødte de på en dal i landet Sinear, hvor.
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
”Spænd hjelmen!” - Unges forhold til arbejdsmiljø og risiko i en krisetid Ph.d. Mette Lykke Nielsen
Kapitel 4 – nogle citater
Af Holly, Joachim og Thomas.  Økonomisk og social spænding  Bønderne undertrykt  Liberale tanker fra England  Stænderforsamling /kilde.
At vente på Guds time.
Historien om Motumbo. Der var en gang en sort afrikaner som hed Motumbo. Han rejste til London for at søge lykke og rigdom. Og så var der Mary, en typisk.
DET MODERNE GENNEMBRUD
Joken, der bringer dig held!
Straks efter nødte Jesus disciplene til at gå om bord i båden og tage i forvejen over til den anden bred, mens han selv sendte skarerne bort. Da han havde.
 Det jeg har gjort er, at jeg har lavet en tast der starter det hele (mellemrum), derefter har jeg sat nogle lyde ind, og fået dem til at gentage sig.
Samfundslære: Styreformer
Hvem er du i Juleevangeliet?
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Niels Pein Regelopdateringsseminar 2008.
Spørgeskemaundersøgelse
Barndommens gade Af Tove Ditlevsen.
Den gældbundne tjener Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere. Da han begyndte på regnskaberne, blev en, der skyldte ti tusind.
Mødet med kursisten - motivation og barrierer 24. Februar 2014.
Slaget ved Verdun og Somme
Tilgivelse.
Uddrag af politiske principprogrammer
Den sidste vinter-eftermiddag. Det var en vintereftermiddag. Der var helt hvidt. Der var is på søen og sneen faldt.
Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere
Kapitel 8 – nogle citater og overvejelser
USA’s højesteret og love omkring adskillelse.
Middelalder Stratego.
Quiz om ”Bibelen for børn” del 2
Økonomi og Demokrati.
Samson Og Dalila.
Historien om Jesus’ fødsel
Introduktion til Den Kolde Krig
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Billedsprog – Fortsættelse…
EMPOWERMENT baner nye veje i guldborgsund kommune
Nikoline Bjørn Knudsen
Stormen på bastillen. I 1700 tallet var der en stor fattigdom nede i Frankrig og folket vendte sig mod deres konge Ludvig den 16. han levede i luksus.
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Kvinders Valgret.
Reformation.
Lavet af Sander Kringelbach og Nikolaj Svennum
Augustoprøret 1943 Augustoprøret startede ved at det gik dårligt for Hitler og hans forbundsfælde Mussolini mistede magten i landet. Da der kom så mange.
Tidslinje Murens fald.
Reformation.
Den sene enevælde En herremandsfoged straffer en ulydig bonde ved at sætte ham på en træhest Op gennem den sene enevælde fik bønderne mere.
En lille morgensang
Hvornår dræbte Niels Ebbesen Grev Gerd?
Præsentationens transcript:

Stormen på bastillen

Bastillen var et fængel med fangere, Men bastillen betyder også en borg. De ville have fangerene ud, til at hjælpe dem. der var i alt 7 fangere inde i borgen. der var også massere af, ammunition de ville have fat I. Det skete I 1789 den 14 juli hvor 8,000 mænd, stormed bastillen. bagefter troede de at kongen ville slå tilbage, også dækkede de gaderne til med sand poser og murbrokker. I 1700 tallet var der en stor fattigdom nede i Frankrig, og folket vendte sig mod deres konge Ludvig den 16. han levede i luksus. Der opstod kampe mod de kongelige soldater, i parises gader. Det var startskuddet, til den franske revolution. Folket fik bastillen under kontrol, med hjælp for nogle soldater der også havde vendt ryggen til deres konge. De slog flere soldater ihjel, og kommandanten hvis hoved blev sat på et spyd og borede rundt i Paris. Slaget forgik ved et fængsel nede i Frankrig, hvor en gruppe oprørere stod uden for portene til bastillen. De blev utålmodige stormede portene, og løb ind i fængslet. Så begyndte folket og soldater, at skyde på hinanden.

98 mænd og kvinder blev dræbt den dag, så det var ikke så voldsomt. De 7 fangere var hovedsalig kriminelle, og de blev befriet og ført gennem Paris som trofæ. Bønder blev meget forskrækket, og blev bevæbnet med gevær og høtyve. Der havede været møder om finansielle proplemer, det var ligesom en retsag det skete kun når alvorlige sager skulle løses. Folket ville leve i demokrati, men kongen levede som enevælde og dermed bestemte over hele landet, helt selv. det ville folket ikke mere så de stormed bastillen, som en trussel og fik trofæer og ammunition.

Stormen på bastillen har gjort at du lever frit, og stadig ikke lever på samme måde som I 1700 tallet. Hvor du levede under kongen der bestemmer de vidste at de ikke ville leve sådan mere. I dag fejeres dagen den 14 juli som bastillen dagen, og er national helligdag i Frankrig.