Stormen på bastillen. I 1700 tallet var der en stor fattigdom nede i Frankrig og folket vendte sig mod deres konge Ludvig den 16. han levede i luksus.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Musklerne i dit hjerte har styrke nok, til at skyde dit blod 10 meter ud i luften? VIDSTE DU AT …..
Advertisements

Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Billeder.
AFGHANISTAN Et land fuld af konflikter af Louise, Stine og Thilde.
Mine roser Jeg elsker alle blomster, men aller mest roser Roser er aldrig ens men er lige så forskellige som os mennesker Det er hvad der gør dem så fascinerende.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Telefonen ringer.
1999 Turen går til Herning. Så er det 1999 og vi skal til Herning.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Munke og kloster.
Jeopardy – Hit med Historien! 8. klasse [Folk og fædreland]
Den bestøvlede kat. Illustreret af I.C.
Dialogisk læsning – Eksempler på spørgsmål
Irak.
Der var engang et slot, hvor der boede en konge
……………. Livets centrum. 1.Mosebog 11:1-9 Hele jorden havde samme sprog og samme tungemål. Da de brød op mod øst, stødte de på en dal i landet Sinear, hvor.
”Spænd hjelmen!” - Unges forhold til arbejdsmiljø og risiko i en krisetid Ph.d. Mette Lykke Nielsen
Kapitel 4 – nogle citater
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Af Holly, Joachim og Thomas.  Økonomisk og social spænding  Bønderne undertrykt  Liberale tanker fra England  Stænderforsamling /kilde.
Mandag 19/9 mødtes vi i skolen.Vi fik at vide vi havde Naturuge og at vi skulle en tur i skoven. Vi gik vi gik og vi gik, men alligevel sagde lærerne at.
En af de dage I dag vågnede jeg for tidligt som sædvanligt.
Symbolismen Historisk tid ca – 1920, hvad kendetegner - ismen
Fodbolddrengene. Her kommer Jes løbende hen til John, fordi de har aftalt at spille fodbold. Hej John. Undskyld, jeg kom for sent. Det gør ikke noget.
 Det jeg har gjort er, at jeg har lavet en tast der starter det hele (mellemrum), derefter har jeg sat nogle lyde ind, og fået dem til at gentage sig.
Hvem er du i Juleevangeliet?
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
Konflikten i congo.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Niels Pein Regelopdateringsseminar 2008.
Barndommens gade Af Tove Ditlevsen.
Den gældbundne tjener Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere. Da han begyndte på regnskaberne, blev en, der skyldte ti tusind.
Slaget ved Verdun og Somme
Den sidste vinter-eftermiddag. Det var en vintereftermiddag. Der var helt hvidt. Der var is på søen og sneen faldt.
Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere
Kapitel 8 – nogle citater og overvejelser
Middelalder Stratego.
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
Kampen om troen, kap.6.. Daniel 6:1-6 Dareios besluttede at indsætte satrapper over kongeriget, hundrede og tyve fordelt over hele riget, og over dem.
Samson Og Dalila.
EN AF DE DAGE I dag vågnede jeg tidligere end sædvanlig.
Det er jo også fordi, at vi er et eller
Introduktion til Den Kolde Krig
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
EN AF DE DAGE I dag vågnede jeg tidligere end sædvanlig.
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Torsdag d. 30/10 Dagsorden: Hvad er billedsprog? Spørgsmål/opsamling på film/resume. Talemåder/vendinger. Søge på nyhedssider – finde overskrifter hvori.
Billedsprog – Fortsættelse…
EMPOWERMENT baner nye veje i guldborgsund kommune
Johannes’ åbenbaring.
Stormen på bastillen.
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Ludvig Holberg DAnsk forfatter.
Kvinders Valgret.
Reformation.
Lavet af: Asbjørn Kjærlund, Oliver Thorndall, Natasja Jensen og Mathilde Christensen.
Lavet af Sander Kringelbach og Nikolaj Svennum
Euklid 325 f.Kr f.Kr..
Augustoprøret 1943 Augustoprøret startede ved at det gik dårligt for Hitler og hans forbundsfælde Mussolini mistede magten i landet. Da der kom så mange.
Leonardo da Vinci.
Reformation.
Leonardo da Vinci.
Den sene enevælde En herremandsfoged straffer en ulydig bonde ved at sætte ham på en træhest Op gennem den sene enevælde fik bønderne mere.
Den Franske Revolution
Lys i verden Hånden på hjertet (3).
Hvornår dræbte Niels Ebbesen Grev Gerd?
Hvem er du i Juleevangeliet?
Præsentationens transcript:

Stormen på bastillen

I 1700 tallet var der en stor fattigdom nede i Frankrig og folket vendte sig mod deres konge Ludvig den 16. han levede i luksus. Der opstod kampe mod de kongelige soldater i parises gader Det var startskuddet til den franske revolution Folket fik bastillen under kontrol med hjælp for nogle soldater der også havde vendt ryggen til deres konge. De slog flere soldater ihjel og kommandanten hvis hoved blev sat på et spyd og bårede rundt i paris Slaget forgik ved et fængsel nede i Frankrig hvor en gruppe oprørere stod uden for portene til bastillen de blev utålmodige stormede de portene og løb ind i fængslet Så begyndte folket og soldater at skyde på hinanden

Stormen på bastillen har gjort at du lever frit og stadig ikke lever på samme måde som I 1700 tallet Hvor du levede under kongen der bestemmer vi videste at vi ikke ville leve sådan mere