30.3 Funktionsopdeling af omkostninger

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
7. Produktionsvirksomhedens regnskab
Advertisements

7. Produktionsvirksomhedens regnskab
15. Regnskab for en produktionsvirksomhed - vareregnskab
23.5 Kommentarer til årsregnskabet
18.1 Kvartalsopdelt resultatbudget
22.1 Udarbejdelse af lønseddel
23.2 Skyldige omkostninger
10.2 Anskaffelse af bil Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
1.1 Virksomhedstyper Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
21.1 Opdeling af varelageret
16.5 Årsregnskabets formål
19.2 Virksomhedens miljøbelastning
9.2 Andre eksterne omkostninger på kredit
8.3 Varekøb på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
8.4 Varesalg på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
23.1 Periodeafgrænsningsposter
7.2 Registrering af moms Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
22.3 Betaling af skatter og bidrag
8.2 Kontant varekøb og varesalg
6.2 Likvide midler: Bankindestående
21.2 Opdeling af netto- omsætning og vareforbrug
11.2 Privatforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
26.2 Kapacitetsomkostninger
26.5 De vigtigste omkostninger 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget.
26.3 Variable omkostninger
6.4 Kasseafstemning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
15.1 Den lineære metode Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
14.3 Afstemning af kassekredit
22.4 B-indkomst 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at.
18.3 Kommentarer til budgetterne
12.2 Afskrivning på anlægsaktiver
12.6 Kommentarer til årsregnskabet
4.5 Kontoramme og kontoplan
12.3 Momsafslutning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
14.1 Kassekredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
12.4 Overførsel af privatforbrug
15.2 Saldometoden Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
3.2 Organisationsprincipper
26.1 Udgifter, omkostninger og udbetalinger
22.2 Bogføring af løn og øvrige personaleomkostninger
3.3 Arbejdsdeling Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
6.1 Likvide midler: Kasse 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
16.3 Kommentarer til årsregnskabet 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit.
13.1 Resultatbudget Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
4.4 Bogføringsregler Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
BALANCEN PASSIVER AKTIVER Egenkapital Anlægsaktiver - Selskabskapital
4.1 Resultatopgørelsen Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
10.1 Anskaffelse af inventar 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget.
14.4 Langfristet lån Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
20.1 Bidragskalkulation udarbejdet som en forkalkulation
12.1 Vareforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
8.5 Vareforbrug 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at.
1.3 Virksomhedens interessenter
3.1 Virksomhedens funktioner
26.4 Samlede omkostninger Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil.
18.4 Budgetteret balance Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
23.3 Afslutningsskema 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
30.5 Regnskabsafslutning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
28.1 Overskudsgrad Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
28.2 Omsætning og variable omkostninger
11.3 Opgørelse af egenkapitalen i en personligt ejet virksomhed
25.3 Afsætning og omsætning
13.2 Budgetkontrol Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
2.2 Virksomhedens mål Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
25.2 Efterspørgsel 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for.
28.4 Andre sammenligninger 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
Kapitel 4 Regnskabet.
28.3 Omsætning og kapacitetsomkostninger
2.3 Virksomhedens økonomi
Regnskab for produktionsvirksomhed
Præsentationens transcript:

30.3 Funktionsopdeling af omkostninger Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails.

Produktionsvirksomheder Handels- og servicevirksomheder 30.3 Funktionsopdeling af omkostninger Produktionsvirksomheders kontoramme for resultatopgørelsen er anderledes end handels- og servicevirksomheders. Kontoramme Produktionsvirksomheder Handels- og servicevirksomheder Nettoomsætning Produktionsomkostninger Distributionsomkostninger Administrationsomkostninger Lønafregning og -fordeling Renteindtægter Renteomkostninger Nettoomsætning Vareforbrug Andre eksterne omkostninger Personaleomkostninger Afskrivninger Renteindtægter Renteomkostninger 2

Produktionsvirksomheder Handels- og servicevirksomheder 30.3 Funktionsopdeling af omkostninger Handels- og servicevirksomhedernes er artsopdelt. Produktionsvirksomhedernes er funktionsopdelt. Kontoramme Produktionsvirksomheder Handels- og servicevirksomheder Nettoomsætning Produktionsomkostninger Distributionsomkostninger Administrationsomkostninger Lønafregning og -fordeling Renteindtægter Renteomkostninger Nettoomsætning Vareforbrug Andre eksterne omkostninger Personaleomkostninger Afskrivninger Renteindtægter Renteomkostninger 3

Produktionsvirksomheder 30.3 Funktionsopdeling af omkostninger Produktionsvirksomhedernes resultatopgørelse er funktionsopdelt på disse tre funktioner: Kontoramme Produktionsvirksomheder Nettoomsætning Produktionsomkostninger Distributionsomkostninger Administrationsomkostninger Lønafregning og –fordeling Renteindtægter Renteomkostninger Omkostninger vedrørende produktion (fremstilling af varer). Omkostninger vedrørende markedsføring og salg. Omkostninger vedrørende kontor, ledelse og økonomi. 4

30.3 Funktionsopdeling af omkostninger Produktionsvirksomhedens konti til funktionsopdeling af omkostninger: Produktions-omkostninger Distributions-omkostninger Administrations-omkostninger 2110: Variable produk- tionsomkostninger 3110: Salgsprovision 2210: Lokale- omkostninger 2220: Gager 2230: Reparationer og vedligeholdelse 2290: Øvrige omkostninger 3210: Lokale- omkostninger 3220: Gager 3230: Salgsfremmende omkostninger 3240: Bilers drifts omkostninger 3290: Øvrige omkostninger 4210: Lokale- omkostninger 4220: Gager 4230: Kasse- differencer 4290: Øvrige omkostninger 2310: Afskrivning på maskiner 3310: Afskrivning på biler 4310: Afskrivning på inventar 5

30.3 Funktionsopdeling af omkostninger Produktionsvirksomhedens konti til funktionsopdeling af omkostninger: Produktions-omkostninger Distributions-omkostninger Administrations-omkostninger 2110: Variable produk- tionsomkostninger 3110: Salgsprovision 2210: Lokale- omkostninger 2220: Gager 2230: Reparationer og vedligeholdelse 2290: Øvrige omkostninger 3210: Lokale- omkostninger 3220: Gager 3230: Salgsfremmende omkostninger 3240: Bilers drifts omkostninger 3290: Øvrige omkostninger 4210: Lokale- omkostninger 4220: Gager 4230: Kasse- differencer 4290: Øvrige omkostninger 2310: Afskrivning på maskiner 3310: Afskrivning på biler 4310: Afskrivning på inventar 6

Produktionsvirksomheder 30.3 Funktionsopdeling af omkostninger Produktionsomkostninger omfatter alle omkostninger vedrørende varefremstillingen i produktionsafdelingen. Produktionsvirksomheder Kontoramme Kontoplan Nettoomsætning Produktionsomkostninger Distributionsomkostninger Administrationsomkostninger Lønafregning og –fordeling Renteindtægter Renteomkostninger 2110: Variable produktionsomkostninger 2210: Lokaleomkostninger 2220: Gager 2230: Reparationer og vedligeholdelse 2290: Øvrige omkostninger 2310: Afskrivning på maskiner Alle konti begynder med ’2’. 7

Produktionsvirksomheder 30.3 Funktionsopdeling af omkostninger Distributionsomkostninger omfatter alle omkostninger vedrørende markedsføring og salg. Produktionsvirksomheder Kontoramme Kontoplan Nettoomsætning Produktionsomkostninger Distributionsomkostninger Administrationsomkostninger Lønafregning og –fordeling Renteindtægter Renteomkostninger 3110: Salgsprovision 3210: Lokaleomkostninger 3220: Gager 3230: Salgsfremmende omkostninger 3240: Bilers driftsomkostninger 3290: Øvrige omkostninger 3310: Afskrivning på biler Alle konti begynder med ’3’. 8

Produktionsvirksomheder 30.3 Funktionsopdeling af omkostninger Administrationsomkostninger omfatter alle omkostninger vedrørende kontor, ledelse og økonomi. Produktionsvirksomheder Kontoramme Kontoplan Nettoomsætning Produktionsomkostninger Distributionsomkostninger Administrationsomkostninger Lønafregning og –fordeling Renteindtægter Renteomkostninger 4210: Lokaleomkostninger 4220: Gager 4230: Kassedifferencer 4290: Øvrige omkostninger 4310: Afskrivning på inventar Alle konti begynder med ’4’. 9

30.3 Funktionsopdeling af omkostninger Eksempel på fordeling af husleje på de tre funktioner. 2210: Lokale-omkostninger Debet Kredit 3210: Lokale-omkostninger Debet Kredit 4210: Lokale-omkostninger Debet Kredit Debet Kredit 14210: Kassekredit 14.000 16.000 18.000 48.000 Faktura fra UdlejningsCenteret: Beløb Husleje for produktionsafdelingen kr. 14.000 Husleje for distributionsafdelingen kr. 16.000 Husleje for administrationsafdelingen kr. 18.000 I alt hævet på kassekreditten kr. 48.000

30.3 Funktionsopdeling af omkostninger Du har nu lært at: Resultatopgørelsen i produktionsvirksomheder er funktionsopdelt på disse tre funktioner: Produktionsomkostninger Distributionsomkostninger Administrationsomkostninger Quiz: Opdeling af omkostninger i en produktionsvirksomhed Selvrettende opgave: Funktionsopdeling af omkostninger

30.3 Funktionsopdeling af omkostninger Du har nu lært at: Resultatopgørelsen i produktionsvirksomheder er funktionsopdelt på disse tre funktioner: Produktionsomkostninger Distributionsomkostninger Administrationsomkostninger Quiz: Opdeling af omkostninger i en produktionsvirksomhed Selvrettende opgave: Funktionsopdeling af omkostninger