Gaudí, kirken, kunsten og kulturen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Gudstjeneste 11. juni 2006 Velkommen!. Gudstjeneste 11. juni 2006 Tre ting vi skal passe på >< Tre ting vi skal gøre.
Advertisements

En storbyferie i Barcelona
En gennemsnitlig og fiktiv Jonathans dokumenterede forløb på Korsør ProduktionsHøjskole Jonathan starter mandag den 12. oktober på Korsør ProduktionsHøjskole,
På hospitalet var der en alvorligt syg patient. Familien var samlet i ventesalen, og endelig kom en træt og bedrøvet læge ind: -”Jeg er ked af at skulle.
Mine roser Jeg elsker alle blomster, men aller mest roser Roser er aldrig ens men er lige så forskellige som os mennesker Det er hvad der gør dem så fascinerende.
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011.
Nøgler til menighedens vækst
Juleafslutning for Kostskolen Assersbølgaard.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
At skabe den livsnære samtale David Viftrup. Kristne venner Relation til præst Kristne aktiviteterBibelenÆgtefælle BørnForældre Resarch by John Finney,
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Simon Sjørup Simonsen Kolding 25. September
Det åndelige landkort i DK  2 ud af 3 danskere tror på Gud  34% tror på reinkarnation  38% på et liv efter døden  2% i kirke på en given søndag (godt.
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2012 UU Lolland-Falster.
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
Irak.
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Mireia de Barcelona Heidi, Jeanet, Michelle, Line og Malene.
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Livet som kristen - det koster -
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Ef 4,1-16: Hvordan fastholder vi Åndens enhed i vor menighed?
Hold fast, hold ud eller hold igen
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Gud trøster dem, der venter med forventning.
i det senmoderne Danmark med fokus på kristendom.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Hvem vil være lys? Der hvor der er brug for det?.
Prisen for efterfølgelse – vi du betale den?. Teksten til 3. søndag eft. Trinitatis v25 Store skarer fulgtes med Jesus, og han vendte sig om og sagde.
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Du ønskes en rigtig glædelig jul
Rigshospitalets Kirkes gæstebog
Følfods historie Naturbørnehaven en lokal ide En gruppe lokale forældre udarbejder et oplæg til en skovbørnehave Forældregruppen præsenterer.
Samson Og Dalila.
Lyset i mørket. …………… . Tema: Skabelsen
Oldtidens Grækenland GRÆSKE BYSTATER.
Bygninger med signalværdi
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Skrevet af Alexander E, Amalie og Wootae 6.a
Bulbjerg.
På hvilken ugedag stod Jesus op af graven?
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Livet.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
I hvilken by blev Jesus født? - BetlehemBetlehem - JerusalemJerusalem - Nazaret Nazaret.
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Ludvig Holberg DAnsk forfatter.
Karen Blixen
Reformation.
Hans liv Aristoteles var en græsk filosof. Sammen med Platon regnes for den, der har haft størst indflydelse på den vestlig verdensdel tanker. Han blev.
Lavet af: Emil og Astrid
Galileo Galilei Fysiker..
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Pythagoras.
Leonardo da Vinci.
Reformation.
Engelsk matematiker, fysiker og astronom
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N.F.s gRUNDTVIG.
Leonardo da Vinci.
Hver en ny dag er bedre end i går,
Halleluja dødens magt er brugt 1, S1
Livets Ord April 2018.
At tro, det er at lægge sig ned ved korsets fod og begge arme strække
Præsentationens transcript:

Gaudí, kirken, kunsten og kulturen Kultursammenstødet Gaudí, kirken, kunsten og kulturen

Problemstillinger Hvilken indflydelse havde Gaudí på Barcelona? Først vil vi redegøre for hvem Gaudí var og hvordan han påvirkede Barcelona. Dernæst vil vi lave en analyse af Sagrada Familia. Til sidst vil vi finde statistikker over besøgstal i de spanske kirker i forhold til de danske kirker.

Redegørelse for Gaudí og hans påvirkning på Barcelona. Født 1852 i Reus i Spanien, død i 1926 Han blev færdiguddannet som arkitekt i 1878 Gaudi er kendt for sine bløde former og stærke farver. Et af Gaudis hovedværker var Sagrada Familia, som stadig står ufærdig i dag efter hans død. Naturen i Catalonien, hvor han voksede op blev en indflydelseskilde, gennem hele hans liv I den tid Gaudí voksede op, var Catalonien i en voldsom udvikling, hvad angår arkitektur. Perioden kendetegner særligt middelalderens og den gotiske byggekunst. Hans værker bliver ved med at blive besøgt og det er ikke kun turister men også de lokale der interesserer sig for hans kunst.

Analyse af Sagrada Familia. Bygget i anden halvdel af 1800 tallet (1882). Sagrada Família betyder på catalansk Hellige Familie. Kubisme og jugendstil Han ville bygge 12 tårne, som skulle repræsentere apostlene samt fire tårne for evangelisterne. Arkitekturens naturlige og geometriske former og materialer Lyset - håb, velgørenhed, tro 3 forskellige facader Gloriefacaden Passionsfacaden Østfacaden/fødselsfacaden

Sagrada Familia

Besøgstal i kirkerne Spanien vs. Danmark. Katolikker eller ej? 79,7 procent af spanierne betegner stadig sig selv som katolikker i dag. Over 25 procent af katolikkerne nærmer sig aldrig en kirke. Kun 41 procent tror fuldt og fast på Gud. Danmark Omkring 60-80 personer i gennemsnit på kirkebænken en søndag. Fra 2002 til 2008 er antallet af danskere, der oplyser, at de går i kirke til højtiderne, steget fra 25,2 procent til 30,5 procent. Danskerne er begyndt at gå langt mere i kirke til andre højtider end jul og påske. Til gengæld er der klart færre, som meddeler, at de aldrig går i kirke. Tallet er faldet fra 61,3 procent i 2002 til 55,2 procent i 2008.

Metoder Metoderne indenfor billedkunst fakultetet hvori humaniora indgår, vi har brugt de 4 synsvinkler; formal- social- betydnings- og biografiskanalyse. Vi har også brugt den kvalitative metode indenfor samfundsfag, da vi brugte statistikker, til at finde fakta om både Spanien og Danmark.

Konklusion Vi kan hermed efter denne gennemgang konkludere, at Gaudí var en helt særpræget mand og han havde en forholdsvis stor indflydelse på Barcelona, specielt på de større seværdigheder, så som Sagrada Familia og flere af de andre højt besøgte steder for eksempel Park Güell. Vi havde fra starten forventet at kirkebesøg og antallet af troende i Barcelona ville være rigtig stor, da vi fik den fornemmelse af at det var noget ganske specielt, for eksempel da vi var inde i Santa Mariá del mar ikke måtte gå ind i et rum, da det kun var forbeholdt til de seriøst bedende. Men med undersøgelsen herhjemme, fik vi et andet syn på det, da der er tilbagegang i det og ikke særligt mange mener længere at de er troende. Modsat regnede vi med at der i Danmark ville være lavt besøgstal og troende, da vi af egne erfaringer regnede med det, men der fik vi igen det faktum, at der er mange flere end vi lige havde regnet med, faktisk en stor fremgang specielt ved højtider.

Litteraturliste http://www.denstoredanske.dk/Kunst_og_kultur/Arkitektur/Arkitekter/Arkitekter,_italienske,_spanske_mm./Antoni_Gaud%C3%AD_i_Cornet http://www.gaudiclub.com/ingles/i_vida/i_vida2.html http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/gaudi/barcelona-gaudi.html http://da.wikipedia.org/wiki/Sagrada_Fam%C3%ADlia http://www.peterholm.net/SagradaFamilia.html http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/65330:Kirke---tro--Mere-kultur-end-religion http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/340487:Kirke---tro--Flere-danskere-gaar-i-kirke-til-hoejtiderne ´http://kobenhavnsstift.dk/Home/Artikler/2008/november/sidstesondag/flereikirkeendmantror20112008222324.aspx?lg=ugeavisen_print