Oracle Application Express Lektion 1 7. Semester 2008.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Security Information Management System
Advertisements

Introduktion til Javascript – Grundlæggende Webdesign, F2004. Introduktion til Javascript.
Klik på Aktivér redigering på meddelelseslinjen.
Løntermometer° Vedligehold dit lønsystem. Løntermometeret Mange virksomheder oplever, at et ellers godt lønsystem efter nogle år ikke længere har den.
Introduktion til CMS. Indhold ● Forberedelse af indhold til hjemmeside ● Opsætning af hjemmeside (CMS)
2009NOEA/IT - Databaser/arkitektur1 Databaser Introduktion - Arkitektur Introduktion DBMS-arkitektur Datamodeller.
Introduktion til CSS I gang med min første HTML & CSS hjemmeside.
Mamut ServiceSuite Opsætning Online arbejdsseddel og Online booking
SQL 1 DDL og DML.
Regnskab & økonomistyring - Lektion 15 HD 5. semester forår 2010 v/ Jens Godik Højen, April 2010.
Regnskab & økonomistyring - Lektion 4 HD 5. semester forår 2010 v/ Jens Godik Højen, April 2010.
01 – Java platform for starters. 2 NOEA2009Java-kursus – Java Platform Introduktion til Java Baggrund Hvad er Java? Faciliteter i Java.
Introduktion til Access (Access, del 1)
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
Webserveren kan afvikle flere applikationer, der hver har deres eget selvstændige ”liv” og hukommelse. Den enkelte applikation består typisk af flere elementer.
Beskrivelses- og analyse-teknikker understøttet af Oracle Designer Del 2 af 2: Proces- og funktionsdiagrammering Aalborg Universitet, d. 9. oktober 2006.
Beskrivelses- og analyse-teknikker understøttet af Oracle Designer
Udskiftning af password på tablet. Åben programmet KONE business channel Hvis du ikke har linket på skærmen, åben en browser og skriv Ssl.kone.com.
DK-CLARIN Workspace Struktur - Arbejdsbænk / Workbench Værktøj Ressource Ny ressourceEgen mappe 1DKClarin (KMIV)
SQL Introduktion Jesper Tørresø DAB1 F08 6. Februar 2008.
18 – Java Server Faces. 2 NOEA2009Java-kursus – JSF 2 Web-applikationer - 1 Brugere interagerer med en Web-browser Browseren sender forespørgsler til.
Nyheder i Handi v5.3.0 (Gælder Handi5 SW, Handi Defy+, Handi Xcover 2)
Uddannelse, marts 2007 Søren Vallø Business Development Manager.
Indhold 1.Hvad er MATRIX Mobil 2.Menu Valg 3.Installation 4.Adgang.
1 HMAK XMLRelationel model og XMLNOEA / PQC 2005 SQLServer og XML Hent data via URL Generering af xml –Raw –Auto –Explicit Hent data via template Evt.
Finde og åbne et chatrum Brug søgefunktionen i Lync til at finde de rum, du har adgang til. 1.I hovedvinduet i Lync skal du klikke på fanen Chatrum. 2.Skriv.
BlueDoc 2.0 (C) 2003 TMA Components Web-integreret Intranet søgemaskine.
Lave egne visninger - kreditorer
Hidtil har det været besværligt og tidskrævende at oprette værktøjer og tilhørende reservedele. Man kunne ikke gennem værktøjets navn/nummer se hvilke.
SQL Jesper Tørresø DAB1 E oktober Punkter for i dag. SQL baggrund. Relationel algebra. Brug af VS2005.
Virksomhedens informationsbehandling lektion Ved. Jens Godik Højen.
8.7 Security: Grant and revoke1 Sikkerhed 8.7 Security and User Authorization in SQL.
1. Database-systemer, introduktion
Webserveren kan afvikle flere applikationer, der hver har deres eget selvstændige ”liv” og hukommelse. Den enkelte applikation består typisk af flere elementer.
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
Data Warehouse - indledning 8. semester forår 2010 v/ Jens Godik Højen, Februar 2010 Fredag kl
SQL Jesper Tørresø DAB1 E September Punkter for i dag. SQL baggrund. Relationel algebra. SQL koncept –Vises ved brug af VS2008.
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
Webserveren kan afvikle flere applikationer, der hver har deres eget selvstændige ”liv” og hukommelse. Den enkelte applikation består typisk af flere elementer.
Oracle Application Express Lektion 2 7. Semester 2008.
Database Some walk through. Database Design – Begreber 1 Database: En fælles samling af logiske relaterede data (informationer) DBMS (database management.
OPERATIONEL ANALYSE AF WEBADFÆRD OAW – LEKTIONSGANG 8.
IT i Byggeriet Semester kursusgang Projektweb og html (fortsat) Kjeld Svidt Kjeld Svidt  Institut for Bygningsteknik  Aalborg.
Virksomhedens informationsbehandling Opgave inden for databehandling Opgave 1 Ved. Jens Godik Højen.
SAS Code analyzer Barbara Biørn olsen.
Formularer (Access, del 3). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller Vi.
Vejforvaltning med vejman.dk V/Paul Stühler, projektleder vejman.dk MapInfo konference 2006.
Publiceringsgenvej i OJS Send din færdigformaterede fil uden om det redaktionelle workflow og direkte til elektronisk publicering Denne publiceringsform.
Frivillignettet Adgang via Hjerteforeningens hjemmeside Klik på menu.
Manual Af Edu-Caching.
Najugaq – Adresseopslagsregisteret
Installation af TimeLog Tracker til Outlook
Microsoft® Office Excel® 2007-kursus
Quiz Uge 2 – mandag.
GUIDE TIL OPRETTELSE AF LINKS
GUIDE TIL LOGIN PÅ SKOLEBORDET
Hvordan ændrer jeg teksten på min hjemmeside?
Programmering.
GUIDE TIL OPRETTELSE AF LINKS
Modul 07, Elektronisk post
Quiz Uge 2 – mandag.
Quiz Uge 2 – mandag.
GUIDE TIL LOGIN PÅ SKOLEBORDET
Vejledning til brug af værktøjet CVR-flyt
MySQL dat2sem2018Fall Modul 2 – uge 2.
GUIDE TIL BRUGEN AF MAPPER I MINE DOKUMENTER
Information om Aula til forældre
Dat2sem2019 Bornholm Modul 2 – uge 2
Præsentationens transcript:

Oracle Application Express Lektion 1 7. Semester 2008

Pålogning og indgang For at anvende APEX anvendes adressen I Workspace og username skrives det brugernavn Indtast derefter dit password. Tryk LOGIN Nedenstående menu indeholder tre værktøjs ”kapitler”. Applikation Builder – anvendes i udviklingsarbejdet af formularer og rapporter SQL Workshop fungerer som en grafisk styret løsning hvor alle former for SQL kan oprettes, ændres og sammenkædes Utilities indeholder funktioner til hjælp under dataflytning, DDL generering o.m.a.t.

Application Builder Ved valg af APB åbnes ovenstående menu Tre muligheder for videre handling –IMPORT, CREATE, RUN Ved at dobbeltklikke på en af ovenstående symboler, aktiveres mulighed for at åbne applikationen.

Arbejde med applikationer Run Applikation – aktiverer applikationen Supporting Objects – tilbyder løsninger der kan guide en kommende bruger gennem løsningen. Shared components – indeholder muligheder for at tilpasse udseende af applikationer Import/export – anvendes i forbindelse med publicering af applikationen.

SQL Workshop SQL Workshop er et grafisk støtteværktøj der bidrager til arbejdet med at oprette tabeller, ALTER tabeller og sammenkoble tabeller. Undermenupunkterne er henholdsvis: –Object browser – Grafisk navigering vedrørende koder –SQL Commands – giver mulighed for direkte at indskrive og afvikle SQL –SQL Script – giver mulighed for at uploade og afvikle Scripts –Query Builder – er et GUI til støtte under arbejdet med Tabeller

Oprettelse af hvad? Table – er oprettelse af tabeller View – fungerer som Virtuelle tabeller, med virtuel menes data der placeres i hukommelsen – altså ikke fysisk i databasen Index – anvendes i forbindelse med optimering af datahøst, indeksering af data gør søgning hurtigere Sequence – anvendes i forbindelse med nummerserier, f.eks. I forbindelse med autonummerering af syntetiske nøgler. Type – oprettelse af præfabrikerede attributter Package – en pakke af SQL, samt de data der er forbundet med denne SQL Procedure – afvikles gennem execute eller betingelsesbestemte regler if..then..else Function – Aggregatfunktioner, (eller oversat måske) fast formel metode Trigger – henviser til en bestemt handling der skal udføres i en given situation, er ikke SQL, men et lignende – side 156, Søren Vang Database link – opnå adgang til andre datakilder Materialized View – det samme som et View, men er er fysisk lagt i en tabel, hastighedshensyn Synonym – Hvis tabeller har lange navne kan der oprettes et synonym

Hvad med de andre tre?

Utilities Utilities er en samling af vedrørende hjælpeværktøjer, i forbindelse med almindeligt database vedligeholdelse og import og eksport af data.