23.3 Afslutningsskema 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
7. Produktionsvirksomhedens regnskab
Advertisements

7. Produktionsvirksomhedens regnskab
23.5 Kommentarer til årsregnskabet
18.1 Kvartalsopdelt resultatbudget
14. Periodisering Regnskabslovgivning Periodisering af omkostninger
22.1 Udarbejdelse af lønseddel
23.2 Skyldige omkostninger
10.2 Anskaffelse af bil Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
21.1 Opdeling af varelageret
4 centrale konti NB: Virksomheden fortsætter (going concern)   Resultatopgørelse Balance =Driftsregnskab.
3. Årsregnskabet og de grundlæggende registreringsregler
9.2 Andre eksterne omkostninger på kredit
8.3 Varekøb på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
8.4 Varesalg på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
23.1 Periodeafgrænsningsposter
7.2 Registrering af moms Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
22.3 Betaling af skatter og bidrag
8.2 Kontant varekøb og varesalg
6.2 Likvide midler: Bankindestående
21.2 Opdeling af netto- omsætning og vareforbrug
11.2 Privatforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
26.2 Kapacitetsomkostninger
6.4 Kasseafstemning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
15.1 Den lineære metode Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
14.3 Afstemning af kassekredit
22.4 B-indkomst 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at.
18.3 Kommentarer til budgetterne
12.2 Afskrivning på anlægsaktiver
6.3 Kasserapport Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
12.6 Kommentarer til årsregnskabet
4.5 Kontoramme og kontoplan
12.3 Momsafslutning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
14.1 Kassekredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
12.4 Overførsel af privatforbrug
23.3 Afslutningsskema Præsentation Uddelingskopier Se præsentationen med animationer på
23.2 Skyldige omkostninger
22.4 B-indkomst Præsentation Uddelingskopier Se præsentationen med animationer på SKAT  10 rater.
22.2 Bogføring af løn og øvrige personaleomkostninger
23.1 Periodeafgrænsningsposter
6. Udarbejdelse og præsentation af årsregnskabet
26.1 Udgifter, omkostninger og udbetalinger
22.2 Bogføring af løn og øvrige personaleomkostninger
6.1 Likvide midler: Kasse 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
16.3 Kommentarer til årsregnskabet 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit.
13.1 Resultatbudget Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
4.4 Bogføringsregler Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
BALANCEN PASSIVER AKTIVER Egenkapital Anlægsaktiver - Selskabskapital
4.1 Resultatopgørelsen Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
10.1 Anskaffelse af inventar 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget.
14.4 Langfristet lån Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
23.4 Opstilling af årsregnskabet
12.1 Vareforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
8.5 Vareforbrug 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at.
14.2 Kasserapport Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
7.3 Afslutning af momsregnskabet
18.4 Budgetteret balance Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
30.5 Regnskabsafslutning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
28.1 Overskudsgrad Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
28.2 Omsætning og variable omkostninger
11.3 Opgørelse af egenkapitalen i en personligt ejet virksomhed
13.2 Budgetkontrol Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
30.3 Funktionsopdeling af omkostninger
Afskrivninger Hvad er anlægsaktiver? Er aktiver, som virksomheden anvender i længere tid f.eks. Biler Bygninger Inventar (borde, reoler, IT-netværk mm.)
Kapitel 4 Regnskabet.
Regnskab i produktions- virksomheder
Kontoplanen og saldobalance
28.3 Omsætning og kapacitetsomkostninger
2.3 Virksomhedens økonomi
9. Årsregnskabet og registreringssystemet
Det samlede regnskabssystem
Præsentationens transcript:

23.3 Afslutningsskema 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. 1.Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”.

Indholdsfortegnelse Saldobalancen Afslutning Resultatopgørelsen Balancen Efterposteringer Afslutning af: 23.3 Afslutningsskema

Fashion SHOE skal nu udarbejde årsregnskab for år 2.

23.3 Afslutningsskema Der tages udgangspunkt i saldobalancen, der viser saldiene på alle virksomhedens konti pr år 2. Fig i lærebogen (i kr ).

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomkostninger Kassedifferencer5 3400Bilers driftsomkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler 5200Afskrivning på inventar 6100Renteindtægter5 7100Renteomkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskriv- ninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgrænsnings- poster 12310Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP-bidrag Skyldigt AM-bidrag Skyldig A-skat Momsafregning 14261Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Konto- nr. Tekst Saldobalance pr år 2 DebetKredit 23.3 Afslutningsskema Man bogfører altid lige store beløb i debet og kredit. Derfor skal en saldobalance altid balancere i bunden. Fig i lærebogen (i kr ).

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomk Kassedifferencer5 Konto nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposte- ringer Resultat- opgørelse Balance DebetKreditDebetKreditDebetKreditDebetKredit 23.3 Afslutningsskema Med udgangspunkt i saldobalancen foretager Fashion de nødvendige efterposteringer i et afslutningsark. (i kr ).

Fashion Shoe bogfører d år 2 følgende 9 efterposteringer: 23.3 Afslutningsskema a)Vareforbrug for 4. kvartalVareforbrug for 4. kvartal b)Afskrivning på bilerAfskrivning på biler c)Afskrivning på inventarAfskrivning på inventar d)Forudbetalt husleje for januar år 3Forudbetalt husleje for januar år 3 e)Beholdning af salgsbrochurer pr år 2Beholdning af salgsbrochurer pr år 2 f)Anslået skyldigt revisorhonorar pr år 2Anslået skyldigt revisorhonorar pr år 2 g)Konteringsfejl i bogføringen vedrørende salgsannonceKonteringsfejl i bogføringen vedrørende salgsannonce h)Afslutning af momsregnskab for 4. kvartal år 2Afslutning af momsregnskab for 4. kvartal år 2 i)Årets privatforbrug overføres til konto for Egenkapital.Årets privatforbrug overføres til konto for Egenkapital

a)Vareforbrug for 4. kvartal: år 2: Internt bilagKr. Opgørelse af vareforbrug: Saldo på varelagerkonto pr år – Varelager ifølge optælling pr år Vareforbrug for 4. kvartal år Afslutningsskema

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomkostninger Kassedifferencer5 3400Bilers driftsomkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler 5200Afskrivning på inventar 6100Renteindtægter5 7100Renteomkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskriv- ninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgrænsnings- poster 12310Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP-bidrag Skyldigt AM-bidrag Skyldig A-skat Momsafregning 14261Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Konto- nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposteringer DebetKreditDebetKredit 23.3 Afslutningsskema Konto 1100: Vareforbrug debiteres med kr. 600 (i kr ). a)600 (i kr ).

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomkostninger Kassedifferencer5 3400Bilers driftsomkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler 5200Afskrivning på inventar 6100Renteindtægter5 7100Renteomkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskriv- ninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgrænsnings- poster 12310Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP-bidrag Skyldigt AM-bidrag Skyldig A-skat Momsafregning 14261Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Afslutningsskema Konto 12110: Varelager krediteres med kr. 600 (i kr ). a)600 (i kr ). Konto- nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposteringer DebetKreditDebetKredit

b)Afskrivning på biler: år 2: Internt bilagKr. Afskrivning på biler Afslutningsskema

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomkostninger Kassedifferencer5 3400Bilers driftsomkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler 5200Afskrivning på inventar 6100Renteindtægter5 7100Renteomkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskriv- ninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgrænsnings- poster 12310Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP-bidrag Skyldigt AM-bidrag Skyldig A-skat Momsafregning 14261Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Konto- nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposteringer DebetKreditDebetKredit 23.3 Afslutningsskema Konto 5100: Afskrivning på biler debiteres med kr. 20 (i kr ). b)20 (i kr ).

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomkostninger Kassedifferencer5 3400Bilers driftsomkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler 5200Afskrivning på inventar 6100Renteindtægter5 7100Renteomkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskriv- ninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgrænsnings- poster 12310Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP-bidrag Skyldigt AM-bidrag Skyldig A-skat Momsafregning 14261Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Afslutningsskema Konto 11121: Akkumulerede afskrivninger på biler krediteres med kr. 20 (i kr ). b)20 (i kr ). Konto- nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposteringer DebetKreditDebetKredit

c)Afskrivning på inventar: år 2: Internt bilagKr. Afskrivning på inventar Afslutningsskema

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomkostninger Kassedifferencer5 3400Bilers driftsomkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler b) Afskrivning på inventar 6100Renteindtægter5 7100Renteomkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskriv- ninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgrænsnings- poster 12310Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP-bidrag Skyldigt AM-bidrag Skyldig A-skat Momsafregning 14261Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Konto- nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposteringer DebetKreditDebetKredit 23.3 Afslutningsskema Konto 5200: Afskrivning på inventar debiteres med kr. 40 (i kr ). c)40 (i kr ).

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomkostninger Kassedifferencer5 3400Bilers driftsomkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler 5200Afskrivning på inventar 6100Renteindtægter5 7100Renteomkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler 20b) Inventar Akkumulerede afskriv- ninger på inventar Varelager1.420 a) Varedebitorer Periodeafgrænsnings- poster 12310Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP-bidrag Skyldigt AM-bidrag Skyldig A-skat Momsafregning 14261Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Afslutningsskema Konto 11131: Akkumulerede afskrivninger på inventar krediteres med kr. 40 (i kr ). c)40 (i kr ). Konto- nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposteringer DebetKreditDebetKredit

d)Forudbetalt husleje: år 2: Kvitteret regning på huslejeKr. Forudbetalt husleje for januar år Afslutningsskema

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomkostninger Kassedifferencer5 3400Bilers driftsomkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på bilerb) Afskrivning på inventar 6100Renteindtægter5 7100Renteomkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskriv- ninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgrænsnings- poster 12310Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP-bidrag Skyldigt AM-bidrag Skyldig A-skat Momsafregning 14261Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Konto- nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposteringer DebetKreditDebetKredit 23.3 Afslutningsskema Konto 3200: Lokaleomkostninger krediteres med kr. 10 (i kr ). d)10 (i kr ).

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomkostninger Kassedifferencer5 3400Bilers driftsomkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler 5200Afskrivning på inventar 6100Renteindtægter5 7100Renteomkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler 20b) Inventar Akkumulerede afskriv- ninger på inventar Varelager1.420a) Varedebitorer Periodeafgrænsnings- poster 12310Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP-bidrag Skyldigt AM-bidrag Skyldig A-skat Momsafregning 14261Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Afslutningsskema Konto 12220: Periodeafgrænsningsposter debiteres med kr. 10 (i kr ). d)10 (i kr ). Konto- nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposteringer DebetKreditDebetKredit

e)Beholdning af salgsbrochurer: år 2: Internt bilagKr. Beholdning af salgsbrochurer Afslutningsskema

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug3.920 a) Salgsfremmende omkostninger Lokaleomkostninger250d) Kassedifferencer5 3400Bilers driftsomkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på bilerb) Afskrivning på inventar 6100Renteindtægter5 7100Renteomkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskriv- ninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgrænsnings- poster 12310Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP-bidrag Skyldigt AM-bidrag Skyldig A-skat Momsafregning 14261Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Konto- nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposteringer DebetKreditDebetKredit 23.3 Afslutningsskema Konto 3100: Salgsfremmende omkostninger krediteres med kr. 5 (i kr ). e)5 (i kr ).

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomkostninger Kassedifferencer5 3400Bilers driftsomkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler 5200Afskrivning på inventar 6100Renteindtægter5 7100Renteomkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler 20b) Inventar Akkumulerede afskriv- ninger på inventar Varelager1.420a) Varedebitorer Periodeafgrænsnings- poster d) Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP-bidrag Skyldigt AM-bidrag Skyldig A-skat Momsafregning 14261Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Afslutningsskema Konto 12220: Periodeafgrænsningsposter debiteres med kr. 5 (i kr ). e)5 (i kr ). Konto- nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposteringer DebetKreditDebetKredit

f)Anslået skyldigt revisorhonorar: år 2: Internt bilagKr. Anslået skyldigt revisorhonorar pr år Afslutningsskema

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug3.920 a) Salgsfremmende omkostninger Lokaleomkostninger250d) Kassedifferencer5 3400Bilers driftsomkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på bilerb) Afskrivning på inventar 6100Renteindtægter5 7100Renteomkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskriv- ninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgrænsnings- poster 12310Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP-bidrag Skyldigt AM-bidrag Skyldig A-skat Momsafregning 14261Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Konto- nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposteringer DebetKreditDebetKredit 23.3 Afslutningsskema Konto 3900: Øvrige omkostninger debiteres med kr. 25 (i kr ). f)25 (i kr ).

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomkostninger Kassedifferencer5 3400Bilers driftsomkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler 5200Afskrivning på inventar 6100Renteindtægter5 7100Renteomkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler 20b) Inventar Akkumulerede afskriv- ninger på inventar Varelager1.420a) Varedebitorer Periodeafgrænsnings- poster d) Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP-bidrag Skyldigt AM-bidrag Skyldig A-skat Momsafregning 14261Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Afslutningsskema Konto 14290: Andre kreditorer krediteres med kr. 25 (i kr ). f)25 (i kr ). Konto- nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposteringer DebetKreditDebetKredit

g)Konteringsfejl: En salgsannonce er fejlagtigt debiteret på konto 3400: Bilers driftsomkostninger: år 2: Internt bilagKr. Konteringsfejl: En salgsannonce er fejlagtigt debiteret på konto Beløbet er uden moms Afslutningsskema

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug3.920 a) Salgsfremmende omkostninger Lokaleomkostninger250d) Kassedifferencer5 3400Bilers driftsomkostninger Øvrige omkostninger120 f) Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på bilerb) Afskrivning på inventar 6100Renteindtægter5 7100Renteomkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskriv- ninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgrænsnings- poster 12310Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP-bidrag Skyldigt AM-bidrag Skyldig A-skat Momsafregning 14261Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Konto- nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposteringer DebetKreditDebetKredit 23.3 Afslutningsskema Konto 3400: Bilers driftsomkostninger krediteres med kr. 2 (i kr ). g)2 (i kr ).

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug3.920 a) Salgsfremmende omkostninger 170 e)5 3200Lokaleomkostninger250 d) Kassedifferencer5 3400Bilers driftsomkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler 5200Afskrivning på inventar 6100Renteindtægter5 7100Renteomkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler 20b) Inventar Akkumulerede afskriv- ninger på inventar Varelager1.420a) Varedebitorer Periodeafgrænsnings- poster d) Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP-bidrag Skyldigt AM-bidrag Skyldig A-skat Momsafregning 14261Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Afslutningsskema Konto 3100: Salgsfremmende omkostninger debiteres med kr. 2 (i kr ). g)2 (i kr ). Konto- nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposteringer DebetKreditDebetKredit

h)Afslutning af momsregnskab for 4. kvartal år 2: år 2: Internt bilagKr. Købsmoms for 4. kvartal år 2 overføres til konto 14260: Momsafregning Salgsmoms for 4. kvartal år 2 overføres til konto 14260: Momsafregning Afslutningsskema

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug3.920 a) Salgsfremmende omkostninger Lokaleomkostninger250d) Kassedifferencer5 3400Bilers driftsomkostninger Øvrige omkostninger120 f) Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på bilerb) Afskrivning på inventar 6100Renteindtægter5 7100Renteomkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskriv- ninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgrænsnings- poster 12310Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP-bidrag Skyldigt AM-bidrag Skyldig A-skat Momsafregning 14261Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer50 f) Konto- nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposteringer DebetKreditDebetKredit 23.3 Afslutningsskema Konto 14261: Købsmoms ’tømmes’ og beløbet overføres til konto 14260: Momsafregning. h)235 (i kr ). h)235

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug3.920 a) Salgsfremmende omkostninger Lokaleomkostninger250d) Kassedifferencer5 3400Bilers driftsomkostninger Øvrige omkostninger120 f) Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på bilerb) Afskrivning på inventar 6100Renteindtægter5 7100Renteomkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskriv- ninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgrænsnings- poster 12310Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP-bidrag Skyldigt AM-bidrag Skyldig A-skat Momsafregning h) Købsmoms235 h) Salgsmoms Andre kreditorer50 f) Konto- nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposteringer DebetKreditDebetKredit 23.3 Afslutningsskema Konto 14262: Salgsmoms ’tømmes’ og beløbet overføres til konto 14260: Momsafregning. h)375 (i kr ). h)375

i)Overførsel af samlet privatforbrug i år 2: år 2: Internt bilagKr. Samlet privatforbrug i år Beløbet overføres til konto 13110: Egenkapital 23.3 Afslutningsskema

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug3.920 a) Salgsfremmende omkostninger Lokaleomkostninger250d) Kassedifferencer5 3400Bilers driftsomkostninger Øvrige omkostninger120 f) Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på bilerb) Afskrivning på inventar 6100Renteindtægter5 7100Renteomkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskriv- ninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgrænsnings- poster 12310Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP-bidrag Skyldigt AM-bidrag Skyldig A-skat Momsafregning 14261Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer50 f) Konto- nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposteringer DebetKreditDebetKredit 23.3 Afslutningsskema Konto 13111: Privatforbrug ’tømmes’ og beløbet overføres til konto 13110: Egenkapital. i)300 (i kr ). i)300

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug3.920 a) Salgsfremmende omkostninger 170 g)2 e)5 3200Lokaleomkostninger250 d) Kassedifferencer5 3400Bilers driftsomkostninger 45 g)2 3900Øvrige omkostninger120 f) Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler b) Afskrivning på inventar c) Renteindtægter5 7100Renteomkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler 20 b) Inventar Akkumulerede afskriv- ninger på inventar 40 c) Varelager1.420 a) Varedebitorer Periodeafgrænsnings- poster d)10 e) Kasse Egenkapital392 i) Privatforbrug300 i) Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP-bidrag Skyldigt AM-bidrag Skyldig A-skat Momsafregning h)235 h) Købsmoms235 h) Salgsmoms375 h) Andre kreditorer50 f) Konto- nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposteringer DebetKreditDebetKredit 23.3 Afslutningsskema Når alle efterposteringerne er bogført, sammeltælles debet- og kreditkolonnerne. De skal balancere. (i kr )

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomk Kassedifferencer Bilers drifts- omkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler Afskrivning på inventar Renteindtægter Rente- omkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskrivninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgræns- ningsposter Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP- bidrag Skyldigt AM- bidrag Skyldig A-skat Momsafregning Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Konto nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposte- ringer Resultat- opgørelse Balance DebetKreditDebetKreditDebetKreditDebetKredit 23.3 Afslutningsskema Saldi for alle resultatkonti (konti med 4 cifre) beregnes og overføres til kolonnerne for resultatopgørelsen. (i kr )

Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomk Kassedifferencer Bilers drifts- omkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler Afskrivning på inventar Renteindtægter Rente- omkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskrivninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgræns- ningsposter Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP- bidrag Skyldigt AM- bidrag Skyldig A-skat Momsafregning Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Konto nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposte- ringer Resultat- opgørelse Balance DebetKreditDebetKreditDebetKreditDebetKredit Afslutningsskema (i kr ). Saldi for alle resultatkonti (konti med 4 cifre) beregnes og overføres til kolonnerne for resultatopgørelsen. (i kr ).

Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomk Kassedifferencer Bilers drifts- omkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler Afskrivning på inventar Renteindtægter Rente- omkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskrivninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgræns- ningsposter Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP- bidrag Skyldigt AM- bidrag Skyldig A-skat Momsafregning Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Konto nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposte- ringer Resultat- opgørelse Balance DebetKreditDebetKreditDebetKreditDebetKredit (i kr ) Afslutningsskema Saldi for alle resultatkonti (konti med 4 cifre) beregnes og overføres til kolonnerne for resultatopgørelsen. (i kr ).

Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomk Kassedifferencer Bilers drifts- omkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler Afskrivning på inventar Renteindtægter Rente- omkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskrivninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgræns- ningsposter Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP- bidrag Skyldigt AM- bidrag Skyldig A-skat Momsafregning Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Konto nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposte- ringer Resultat- opgørelse Balance DebetKreditDebetKreditDebetKreditDebetKredit (i kr ) Afslutningsskema Resultatopgørelsens 2 kolonner sammentælles. Årets resultat kan beregnes til et overskud på kr Årets resultat 6.555Kontrol6.555 (i kr ).

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomk Kassedifferencer Bilers drifts- omkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler Afskrivning på inventar Renteindtægter Rente- omkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskrivninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgræns- ningsposter Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP- bidrag Skyldigt AM- bidrag Skyldig A-skat Momsafregning Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Afslutningsskema Saldi for alle balancekonti (konti med 5 cifre) beregnes og overføres til kolonnerne for balancen. (i kr ). Konto nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposte- ringer Resultat- opgørelse Balance DebetKreditDebetKreditDebetKreditDebetKredit 80

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomk Kassedifferencer Bilers drifts- omkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler Afskrivning på inventar Renteindtægter Rente- omkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskrivninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgræns- ningsposter Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP- bidrag Skyldigt AM- bidrag Skyldig A-skat Momsafregning Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Afslutningsskema Saldi for alle balancekonti (konti med 5 cifre) beregnes og overføres til kolonnerne for balancen. (i kr ). Konto nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposte- ringer Resultat- opgørelse Balance DebetKreditDebetKreditDebetKreditDebetKredit 5 92

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomk Kassedifferencer Bilers drifts- omkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler Afskrivning på inventar Renteindtægter Rente- omkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskrivninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgræns- ningsposter Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP- bidrag Skyldigt AM- bidrag Skyldig A-skat Momsafregning Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Afslutningsskema Saldi for alle balancekonti (konti med 5 cifre) beregnes og overføres til kolonnerne for balancen. (i kr ). Konto nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposte- ringer Resultat- opgørelse Balance DebetKreditDebetKreditDebetKreditDebetKredit 220 5

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomk Kassedifferencer Bilers drifts- omkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler Afskrivning på inventar Renteindtægter Rente- omkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskrivninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgræns- ningsposter Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP- bidrag Skyldigt AM- bidrag Skyldig A-skat Momsafregning Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Afslutningsskema Saldi for alle balancekonti (konti med 5 cifre) beregnes og overføres til kolonnerne for balancen. (i kr ). Konto nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposte- ringer Resultat- opgørelse Balance DebetKreditDebetKreditDebetKreditDebetKredit 0 0

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomk Kassedifferencer Bilers drifts- omkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler Afskrivning på inventar Renteindtægter Rente- omkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskrivninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgræns- ningsposter Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP- bidrag Skyldigt AM- bidrag Skyldig A-skat Momsafregning Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Årets resultat Afslutningsskema Saldi for alle balancekonti (konti med 5 cifre) beregnes og overføres til kolonnerne for balancen. (i kr ). Konto nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposte- ringer Resultat- opgørelse Balance DebetKreditDebetKreditDebetKreditDebetKredit

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomk Kassedifferencer Bilers drifts- omkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler Afskrivning på inventar Renteindtægter Rente- omkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskrivninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgræns- ningsposter Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP- bidrag Skyldigt AM- bidrag Skyldig A-skat Momsafregning Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Årets resultat Afslutningsskema Balancens 2 kolonner sammentælles. (i kr ). Konto nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposte- ringer Resultat- opgørelse Balance DebetKreditDebetKreditDebetKreditDebetKredit 1.395

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomk Kassedifferencer Bilers drifts- omkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler Afskrivning på inventar Renteindtægter Rente- omkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskrivninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgræns- ningsposter Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP- bidrag Skyldigt AM- bidrag Skyldig A-skat Momsafregning Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Årets resultat Afslutningsskema Årets resultat skrives i den korrekte kolonne i balancen. Der er tale om et overskud, der tilfalder ejeren. (i kr ). Konto nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposte- ringer Resultat- opgørelse Balance DebetKreditDebetKreditDebetKreditDebetKredit Er resultatet debiteret her… … skal det krediteres her.

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomk Kassedifferencer Bilers drifts- omkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler Afskrivning på inventar Renteindtægter Rente- omkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskrivninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgræns- ningsposter Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP- bidrag Skyldigt AM- bidrag Skyldig A-skat Momsafregning Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Årets resultat Afslutningsskema Til sidst kontrolleres, om balancens debet- og kreditkolonne balancerer. (i kr ). Konto nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposte- ringer Resultat- opgørelse Balance DebetKreditDebetKreditDebetKreditDebetKredit

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ) Afslutningsskema Med udgangspunkt i afslutningsskemaet pr , kan årsregnskabet for år 2 nu udarbejdes. (i kr ). Konto nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposte- ringer Resultat- opgørelse Balance DebetKreditDebetKreditDebetKreditDebetKredit 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomk Kassedifferencer Bilers drifts- omkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler Afskrivning på inventar Renteindtægter Rente- omkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskrivninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgræns- ningsposter Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP- bidrag Skyldigt AM- bidrag Skyldig A-skat Momsafregning Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Årets resultat

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomk Kassedifferencer Bilers drifts- omkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler Afskrivning på inventar Renteindtægter Rente- omkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskrivninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgræns- ningsposter Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP- bidrag Skyldigt AM- bidrag Skyldig A-skat Momsafregning Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Årets resultat Afslutningsskema Resultatopgørelsen udarbejdes med noter. Her anvendes saldi fra disse 2 kolonner: (i kr ). Konto nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposte- ringer Resultat- opgørelse Balance DebetKreditDebetKreditDebetKreditDebetKredit

12.5 Opstilling af årsregnskabet Til brug for dette udskrives en saldobalance, der er en oversigt over saldiene på alle virksomhedens konti. Fig i lærebogen (i kr ). 1100Nettoomsætning Vareforbrug Salgsfremmende omkostninger Lokaleomk Kassedifferencer Bilers drifts- omkostninger Øvrige omkostninger Lønafregning ATP-bidrag Afskrivning på biler Afskrivning på inventar Renteindtægter Rente- omkostninger Biler Akkumulerede afskrivninger på biler Inventar Akkumulerede afskrivninger på inventar Varelager Varedebitorer Periodeafgræns- ningsposter Kasse Egenkapital Privatforbrug Langfristet lån Kassekredit Varekreditorer Skyldigt ATP- bidrag Skyldigt AM- bidrag Skyldig A-skat Momsafregning Købsmoms Salgsmoms Andre kreditorer Årets resultat Afslutningsskema Balancen udarbejdes også med noter. Her anvendes saldi fra disse 2 kolonner: (i kr ). Konto nr. Tekst Saldobalance pr år 2 Efterposte- ringer Resultat- opgørelse Balance DebetKreditDebetKreditDebetKreditDebetKredit

Selvrettende opgaver: 23.3 Afslutningsskema Du har nu lært:  At foretage efterposteringer  At udfylde et afslutningsskema med udgangspunkt i en saldobalance  At beregne saldi til opstilling af resultatopgørelsen  At beregne saldi til opstilling af balancen. Efterposteringer i afslutningsskema Færdiggørelse af afslutningsskema

Selvrettende opgaver: 23.3 Afslutningsskema Du har nu lært:  At foretage efterposteringer  At udfylde et afslutningsskema med udgangspunkt i en saldobalance  At beregne saldi til opstilling af resultatopgørelsen  At beregne saldi til opstilling af balancen. Efterposteringer i afslutningsskema Færdiggørelse af afslutningsskema