BRINT Af Alexander og Wootae.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Atomer Et programmeret forløb. En måde at lære på.
Advertisements

Radioaktivitet 1 Isotoper og henfald.
Det sure, det salte, det basiske
Fremtidens energi Sol, vind og brint Bæredygtig energiproduktion.
Af Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen og Michael Jokil
Økosystemer Et økosystem bruges til at beskrive et komplet miljø i naturen med alle levende organismer. Det første grundprincip i økologi er, at hver levende.
Organisk Kemi For Dummies
Analogi til Fotosyntese
Brintsamfund.
Lavet af: Daniel, Simon, Naja og Mikkel
Bindingstyper. I løbet af 9. klasse skal vi arbejde med fire forskellige bindingstyper: Ionbindinger. (se dias 2-9) Kovalente bindinger (også kaldet.
Det 10. mest almindelige grundstof
Vigtige begreber i naturfag
Om vand med ioner (ioner generelt til at starte med)
ENERGI- OG MILJØCENTRET VI BESØGTE ENERGI- OG MILJØCENTRET ODENSE.
Energi - sko.
Fotosyntese og respiration
KUL.
Klima problematikken Vi har om CO2 udslip fra boligen. Til dette problem skal vi finde reelle løsninger: Solceller Solfanger Løsninger som disse er vedvarende.
Radioaktivitet Af Leif D. Hansen.
Vigtige begreber i naturfag
En syre skal kunne afgive en H+ -ion (kravet til en syre) F
El-bil 1919 El/Hybrid-bil. Prius batteri Litium celler Porsche hybrid.
Hvorfor? Hvad sker der?. Energien bliver alternativ – indhold Formål med emnet Formål med emnet Beskrivelse af de tre vigtigste former Beskrivelse af.
Elektrolyse af saltvand
Aluminium.
Atomer Atomer betyder udelelig på græsk
Fotosyntese og respiration
Til finalen Atomer Molekyler og ioner Kemiske bindinger I
REAKTIONSLIGNINGER.
Adskillelse af stoffer
SSA-FORKURSUS I NATURFAG, SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN, SILKEBORG
Nitrogen kredsløbet.
Indhold Atomer Nuklider Isotoper Ioner Molekyler Bindinger.
Isotoper og radioaktivitet
PROTEIN Af Leif D. Hansen.
Repetition - naturfag © Tommy Rasmussen.
Svovl.
Fedt, protein og kulhydrater
Udledninger og råderum
Atomer og molekyler.
Atomer Atomer betyder udelelig på græsk. De gamle grækere lavede et tanke eksperiment der gik ud på, at alt i verden er opbygget af små dele som ikke.
Atomer og Molekyler Lavet af Lykke og Nanna.
Sådan virker Gasjet3000 Bac-Turbines. Gasjet3000 består af 3 hoveddele  - Et forbrændingskammer, hvor brændstoffet eks. biodiesel brændes af, og der.
Proteiner og massespektrometri
Biodiesel and bioethanol
Undervisnings forløb i
REAKTIONSSKEMAET Reaktionen mellem gas (methan) og
HANS CHRISTIAN ØRSTED Lavet af: Emil og Astrid. FAKTA OM H.C ØRSTEDS LIV Hans Christian Ørsted han vidste ikke hvad han skulle bruge sit elektromagnetismen.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Grundstoffer og kemiske forbindelser
Hvad er redoxreaktioner
Kemiens verden: Opbygningen af stoffer ud fra atomer. Kemi handler om hvordan stoffer opstår. De forskellige stoffer vi omgås er alle opbygget af atomer.
Oxygen.
Elementarpartikler Protoner, positiv ladning (+), masse 1,007 u (1,67 x g). Protoner, positiv ladning (+), masse 1,007 u (1,67 x g). Neutroner.
Hallo …..Anybody out there …..?
UNIVERSET Om stjerner, galakser og Big-Bang.
Sådan virker et Atomkraftværk
ELEKTRICITET 1 KOSMOS A side KOSMOS B side
Volt, ampere.. hva for noget??
Brintkursus.
Brombær solcellen.
SN – Fysik/Kemi – Hjemly Idrætsefterskole
Anatomi Lever, nyrer.
Salte og Ioner.
Lasersvejsning Grundlæggende teori.
Salt i vandig opløsning (70 – 75 % vand i kød)
indlandsisen smelter oversvømmelser
Sådan virker et Atomkraftværk
Præsentationens transcript:

BRINT Af Alexander og Wootae

fakta Brint eller hydrogen er et grundstof med atomnummer 1 i det periodiske system. Brint er et af de få brændstoffer der brænder bedre end olie og benzin. Det bruges derfor som raketbrændstof i bl.a. de amerikanske rumraket hovedmotor.

Hvad er brint? Det danner kemiske forbindelser med næsten alle andre grundstoffer, og indgår næsten i alle organiske forbindelser. Sammen med carbon (kul) og oxygen (ilt) er brint det vigtigste grundstof i levende organismer. Hvis to brinter og en oxygen mødes bliver det vand (H2O).

brintatomet Brintatomet er det simpleste af alle atomer og har derfor spillet en nøglerolle i atomfysikkens udvikling. Det består af en proton og en elektron. Brinatomer holdes sammen af den elektriske tiltrækning mellem den positivt ladede proton og den negativt ladede elektron.

Brint gennem tiden De ældste beretninger om brint stammer fra omkring år 1300 og handler om brændbar luft fra metaller. I 1766 opsamlede Henry Cavindish den brændbare luft for at studere den nærmere, og denne indsats regnes normalt for brints opdagelse.

Brint som energibærer Brint kan dannes kunstigt igennem den kemiske proces elektrolyse. Når brint dannes igennem elektrolyse, spaltes vand til ilt og brint under tilførsel af elektroner, altså elektricitet. På den måde kan man igennem elektrolyse producere brint fra el. Når man gør dette, ¨lagrer¨ man energien fra elektriciteten i brintmolekylerne.

Anvendelse af brint Brint har gennem mange år været anvendt i industrielle processer, til ballontransport. Men brint kan i fremtiden komme til at spille en langt større rolle i samfundet. Brint kan nemlig være løsningen på Danmarks store problem med vindmøllernes varierende el produktion. Dette skyldes brints rolle som energibærer.

Slut!