Www.itu.dk Åbent Universitet på IT-Universitetet i København kompetenceudvikling for professionelle Mads Tofte, rektor.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fortolkning af AMO reformen
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Erfa- og evalueringsmøde
Om et øjeblik kommer du ind i en magisk verden....
Maritim Miljøstyring HVAD ER MILJØSTYRING (ISO 14001) ?
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Introduktion Values Interweave ™. Når virksomhedens sætter fokus på sine værdier, så er ord sjældent nok til at få værdierne forankret.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Kompetenceudvikling gennem SPIDO-konceptet
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Erfaringer fra netværkssamarbejde
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Borgernes barrierer for brug af IT
Udviklende Læringsforløb for Lægesekretærer og øvrigt Administrativt personale med tæt kontakt til patientforløb ULLA Sektion for Rekruttering og beskæftigelsesfremme.
Vi gennemførte en række interview ifm
At være it-fremmed Gertrud Øllgaard NIRAS Digitalt Landsmøde
Velkommen til workshoppen ”Fornyelse af aftenskolen”
Brug af tablets/mobiltelefon i undervisningen foråret 2014
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Introduktion Team Values Interweave ™. Når samarbejdet i et team skal styrkes, så er ord fra konsulenter eller ledere ikke nok.
MUNDTLIG FREMSTILLING
Services Services som fundament for virksomhedens infrastruktur
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
Informationssøgning for ungdomsuddannelserne
Mette Arleth Aalborg Universitet Fru Madsen og de interaktive spatio- temporale online GI-applikationer Kan vi forstå GIS? (skal vi?)
Dette diasshow er udarbejdet af:  Gitte Larsen  Charlotte Pedersen Fra O 27.
Den gode, den onde og den grusomme - om digital selvbetjening SnitkerGroup 6. September 2011 af Usability Specialist Thomas Visby Snitker.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Cases for gruppearbejde - om vejledningsværktøjer og apotekspraksis Til vejlederdagen d. 20 januar eftermiddag v Lotte Stig Haugbølle.
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Lauritz B. Holm-Nielsen, Rektor DK Infonetværkskonference, 10. og 11. maj 2007 AARHUS UNIVERSITET INFONETVÆRKSKONFERENCE 2007.
1 Kom i gang med it på IT-Universitetet Introkursus forår 2007.
IT Jobs Dine muligheder. Der mangler medarbejdere i IT-branchen Hvad kan IT-branchen tilbyde dig? Hvad skal du kunne for at få et job i IT-branchen?
Orientering fra bestyrelsesmøde 3. november 2006 Medarbejdermøde.
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - DEN TRYGGE KOMMUNE URBAN INNOVATORS 5. MAJ 2010 COPENHAGEN LIVING LAB Njalsgade 106,2.
EVA’s evaluering af 10. klasse Foreningen af 10. klasseskoler i Danmark, Trinity, Fredericia den 2. marts 2012 Kristine Bang Nielsen.
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
H:\ public_html \ gwd \ oevelse_x \
At tale om sexualitet.
1 Velkommen til IT-Universitetet 23. maj 2008 Jane Andersen Udviklingsleder
Lauritz B. Holm-Nielsen, Rektor Statsbiblioteket-AU kick off-møde, 22 marts 2006 A A R H U S U N I V E R S I T E T Aktuelle udfordringer til de Videregående.
Kompetenceudvikling af kortuddannede på Den sociale Højskole i København 1.Præsentation af Den sociale Højskole som organisation 2.Historien om hvordan.
Infomøde cand.selv – cand.mentor
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Livsværdier Definition:
FARMA SF 2011 Det Farmaceutiske Fakultet Forskningsformidling ”Formidlingsforpligtigelses -ja tak” Sven Frøkjær 23. marts 2011.
1 Uddannelse på ITU Mads Tofte, Rektor.
28. MARTS 2011 FREMTIDENS AARHUS UNIVERSITET. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen VIDENUDVEKSLING UDDANNELSE FORSKNING TALENTUDVIKLING HUMBOLDT -UNIVERSITETET.
Lederevalueringens betydning  Det forberedende arbejde – visioner og værdier – meget spændende proces  Den 17. marts 2003 afleverede jeg 3 spørgeskemaer.
Lauritz B. Holm-Nielsen, Rektor Rotary 3. marts 2006 A A R H U S U N I V E R S I T E T Skal uddannelser handles på et marked - globalt og lokalt – og hvordan.
IT-strategi i Glostrup Kommune - Nu og i fremtiden Henriette Graff Nielsen Maria Hvenegaard Carsten M. Smidt Peter Haargaard Morten Lind.
 Planlægning › Kommunikationsplanlægning › Teknisk planlægning  Krav- og testspecifikation › Krav til produkt  Design › Brugergrænseflade  Implementering.
IKT omstilling af undervisningsinstitutioner Forskning og udvikling på AAU V. Tom Nyvang
15. april 2004 Åbent Universitet på IT-Universitetet i København kompetenceudvikling for professionelle Mads Tofte, rektor.
Organisering og navigation John Paulin Hansen Februar 05 Usability.
Sådan bruger du præsentationen
Årsmøde 27. april Dagkirurgi og hjemmepleje v/ sundhedschef Annemarie S. Zacho-Broe Aarhus Kommune.
OnlinePartners ApS, Fredensgade 7, 6000 Kolding, Tlf.: , Sådan får du udbytte af LinkedIn.
Det 3. læringsrum O Det 3. læringsrum: Hvordan kan virkeligheden indgå i Fysioterapeutuddannelsen? O Hvad vil vi gerne undersøge? Hvilket læringspotentiale.
Karakterer og læring.
Præsentationens transcript:

Åbent Universitet på IT-Universitetet i København kompetenceudvikling for professionelle Mads Tofte, rektor

Kompetenceudvikling kompetencer = det, man skal kunne for at løse en (arbejdsmæssig) opgave. Hvordan specificerer man krav til et it- system? Hvordan undersøger man om firmaets web- site er brugervenligt? Hvordan programmerer man positionsafhængige flerbrugerspil til mobiltelefoner? Hvad er en it-strategi og hvordan laver man en?

It er ikke raketvidenskab, og dog… It er forførende let: det er ofte muligt at komme frem til en eller anden løsning, selv om man famler sig frem. Det bliver måske nok unødvendigt langsommeligt (og dyrt), og resultatet måske heller ikke særlig godt, men noget kommer der som regel ud af det. Det er forbløffende svært at lave gode løsninger! Selv personer, der har taget en videregående uddannelse, har sjældent i deres uddannelse fået de kompetencer, de har brug for, for at løse it-relaterede opgaver. Utrolige ressourcer bruges på at genopfinde den dybe tallerken. Kompetenceudvikling handler om at vide det, man skal vide, for at løse en opgave.

Kort sagt Åbent universitet på ITU tilbyder it-kompetenceudvikling på universitetsniveau.

Succeskriterier for Åbent Uni Du skulle gerne lære noget, du ikke vidste i forvejen. Det ny, du lærer, skulle gerne sætte dig i stand til at gøre ting (”løse opgaver”), du ikke er rustet til nu. Du skulle gerne føle, at kompetencetilvæksten har været umagen og udgiften værd. Du skulle gerne have haft en sjov og spændende tid her.

Resultater af evaluering forår 2005 (skala 1 til 6, med 6 højst) Jeg lærer meget, jeg ikke vidste i forvejen : 5,07 De ting, jeg lærer, sætter mig i stand til at løse nye arbejdsmæssige opgaver : 4,98 Kompetenceudviklingen har været umagen og udgiften værd: 4,92 Overordnet konklusion: jeg er glad for at gå på IT-Universitetet : 5,34

Vækst af ÅU på ITU Størrelsen af ÅU på ITU i 2003 og 2004: ca. 100 ”årselever”, svarende til ca. 400 ÅU-studerende. Vi har som mål at øge det til 115 årselever i Vi vil gøre det bl.a. ved at indføre optagelsesprøve på diplomstudiet Nyt tiltag i E2005: Master-profil i IT- ledelse

Hvad kan vi tilbyde? Et meget rigt og spændende fagligt miljø, hvilket øger sandsynligheden for, at du kan få netop den kompetenceudvikling, du har brug for. Dygtige medarbejdere, der brænder for at undervise i noget, der kan bruges til noget. På gensyn efter sommerferien!