Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vi præsenterer SLIDEPLAYER.DK
Advertisements

EGAA GYMNASIUM 2014 DIGITALE DELINGSVÆRKTØJER. INDHOLD • Organisation • Samarbejde, Gruppeskrivning og grupperapporter, projektarbejde • Feedback: lærer-elev.
Videregående pc-vejledning Modul 13: Brug af tekstbehandling 60+Bornholm.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Photo story. Velkommen til denne lille manual omkring Photo Story 1.Du kan vælge at se hele filmen og detaljeret se hvordan du bedst kommer i gang med.
Lav design med ord, billeder og meget andet...
En lille introduktion Angående links til
HF Fællesfag Værktøj Fronter. Introduktion HF FF Ib Michelsen2 Log på Fronter n Gå på Internet n n Skriv brugernavn:
Book-trailer i 5.a Læringsmål Hvad skal eleverne lære?
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Flickr.com – online billeddeling
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Klik på Aktivér redigering på meddelelseslinjen.
Vejledning i weblog-værktøjet
Velkommen til vores færdige applikationsdesign til kurset CBC hos PDJA. Nederst på billede står fem kategorier, som indeholder materiale, features og værktøjer.
Web 2.0 Teoretisk viden.
Udlægning af en ny cache
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Introduktion til CMS. Indhold ● Forberedelse af indhold til hjemmeside ● Opsætning af hjemmeside (CMS)
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Blogger.com - lav din egen hjemmeside
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2008.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Introduktion til Blackboard og netmedieret kommunika-tion
Backoffice præsentation
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Sociale Medier og Jobsøgning - Sælg dig selv på nettet.
Kommunikation / it.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Brug blog i undervisningen og styrk skriftligheden Ved Balder Asmussen.
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
Introduktion til indholdsfortegnelser j Tryk derefter på F5, eller klik på Slideshow > Fra begyndelsen for at starte kurset. Klik på Aktivér redigering.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Klik på Aktivér redigering på meddelelseslinjen,
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
PowerPoint Kursus It-biblioteket, april 2007 Underviser: Marie.
Blogging Udvidet design og funktion
VUC Erhverv Vestegnen. En verden VUC Erhverv Vestegnen.
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
IT i fagteamet Sofielundskolen 5. December 2013 December 2013 Niels Jacob Hansen - Læreruddannelsen Holbæk - UCSJ 1.
I gang med FrontPage 2003 Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Implementering af eget design til en D!ng-hjemmeside v/ Ewan Andreasen
Finde og åbne et chatrum Brug søgefunktionen i Lync til at finde de rum, du har adgang til. 1.I hovedvinduet i Lync skal du klikke på fanen Chatrum. 2.Skriv.
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Lion CMS Introduktion Sådan bruger du systemet. Trin 1 Tryk på login knappen Skriv dit brugernavn Skriv dit password Tryk på OK (Login) knappen Du er.
Gennemgang af Youtube.com. Hvad kan man finde på Youtube.com?  Musik  Film  Filmklip  Instruktionsvideoer  Etc.
Word 2007 F-Niveau Lektion 1 Keld Hinsch.
Brevudskrivning Du vil gerne skrive et brev, i dette tilfælde til en kreditor. I din venstre menubjælke finder du derfor Kreditor og trykker på den. Derved.
IT for let øvede Modul 5: ”Tekstbehandling ”. Formål KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: Kunne skrive en tekst med store og små bogstaver.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Photo Story Den smarte måde at lære på Tradium – Randers Malerskole.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Fra vidensdeling til produsage. De sociale medier er her, eleverne bruger dem, og Man kan ikke forbyde dem i klasseværelset. Fra vidensdeling til produsage.
Kursus i Wordpress Lær at lave indlæg og kalenderbegivenheder v/ Hjerteforeningens webredaktør Mads Louis Orry.
Vælg skabelon/template
Oprettelse Af Dreamviewer Site.
Skabelon mailopsætning
Velkommen til PowerPoint
GUIDE TIL BRUGEN AF MAPPER I MINE DOKUMENTER
Skabelon for billede til sociale medier
Præsentationens transcript:

Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.

Fra vidensdeling til produsage

De sociale medier er her, eleverne bruger dem, og Man kan ikke forbyde dem i klasseværelset. Fra vidensdeling til produsage Mellem forbud og ligegyldighed

Fra vidensdeling til produsage

Lærernoter: Der kopieres lige rigelig fra internettet, må sætte dem i gang med at gennemlæse det de finder, det bliver alt for langt. Må minde om at de selv skal kunne holde ud at læse det. En gruppe er færdig, de har ikke lyst til at rette i andres, eller tilføje noget. De går i gang med at læse de andres indlæg. Jeg beder en gruppe om at de alle skriver i dokumentet, og forklare det smarte ved at man kan samarbejde, og se hinandens med det samme, de er ikke overbeviste Forventer at læreren godkender eller retter det skrevne. Gruppe der deler opgaven ud mellem sig, sådan helt traditionelt. Et par stykker udtrykker at det er smart med Google Docs, og man kan gemme alle sine ting der. En gruppe har lavet en komplet side i word omkring venstre, rigtig langt og flot., og så kan jeg selv lige føre det over. ”retter du ikke lige selv det” ”jeg er færdig, men jeg tjekker lige igen” (ellers får jeg nok en ekstra opgave) Jeg synes vi havde skrevet mere sidste gang (enhedslisten) Der er tydeligvis blevet kopieret et stort tekstafsnit ind, vi opnår en forståelse for at det her er noget de andre skal gide læse, så det er nok ikke så godt. Spørger mig om der er skrevet nok nu, Der er en del fraværende i dag, og så mærker man fordelen i at dokumentet ligger i skyen og ikke Fra vidensdeling til produsage

Ny lærerrolle Fra user til produser Samarbejde og deltagelse Mere end vidensdeling Væk fra % IT dannelse 200 års skoletradition ændres (Tække og Paulsen) Fra vidensdeling til produsage

Anvendelse af sociale medier i undervisningen giver: Bedre læring Bedre fællesskab Bedre studiemiljø Bedre omverdenskontakt Bedre motivation og engagement Bedre medie- og it-kompetencer (Tække og Paulsen) Fra vidensdeling til produsage

Potentialet ved web 2.0 mediers anvendelse i undervisningen: Understøttelse af kvalificering af underviserens arbejde. Mulighed for organisering af fleksibel læring. Motivation og forudsætninger hos den lærende. Didaktiske fordele. Kompetencebehov i fremtidigt arbejdsliv. Dohn og Johnson (her fra Tække 2013, s. 63).

Fra vidensdeling til produsage

Produsage kendetegn: ufuldstændigt, altid under udvikling, modulopbyggede, Netbaserede aldrig færdige. Deres produktionsproces er: evig, uophørlig, under løbende opdatering, udvidelse og revision; det sker ikke efter en forudbestemt plan eller design, men er drevet af ideer og bruger interesser. Dets resultater er artefakter, ikke produkter. (Alex Bruns).

Fra vidensdeling til produsage Kom i gang med Google sites. Sites.google.com Eller fra Googles app. Google account = Gmail

Fra vidensdeling til produsage Vælg tom skabelon Navngiv dit site med et unikt navn Vælg tema

Fra vidensdeling til produsage Lav en ny side Giv siden et navn Vælg placering af siden Vælg opret

Fra vidensdeling til produsage Rediger din side Der er nu almindelige redigerings værktøjer.

Fra vidensdeling til produsage

Indsæt giver mulighed for at indsætte billeder, links og ting fra Google drev.

Fra vidensdeling til produsage Nu med YouTube video Du kan først se din video når du har trykket

Fra vidensdeling til produsage Og med Google maps

Fra vidensdeling til produsage dit site så andre kan arbejde med det.

Fra vidensdeling til produsage Indsæt et dokument fra Google drev Opret et dokument og navngiv det

Fra vidensdeling til produsage Indsæt – Drev- Dokument Så kommer der en liste over alle dokmenter i drevet, med nyeste først.

Fra vidensdeling til produsage Skift evt. navn på dokument Højde på den rude der kommer Evt bredde GEM

Fra vidensdeling til produsage Efter der er trykket gem kan dokumentet fra drevet ses på sitet. Tryk her for adgang til dokumentet. Hele dokumentet kan læses på sitet.

Fra vidensdeling til produsage Google dokument: Adgangen til dokumentet kan styres uafhængigt af sitet Det er muligt blot at uddele et link til et google dokument Flere kan arbejde i samme dokument på en gang Hvis kursisterne er logget ind kan man se hvem der skriver hvad Man kan samarbejde med andre skoler

Fra vidensdeling til produsage God fornøjelse med at gøre kursisterne til producenter