Varemarked åben økonomi

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Islands økonomi og den islandske krone - Et tilbageblik og et fremblik
Advertisements

Heraki for de forskellige regnearter
Samfundsøkonomi 14 makro-rep.
Økonomisk styring Kapitel 14.
1 Lektion 15: Finans- og pengepolitik i en åben økonomi, II 1.Økonomiske nyheder 2.Repetition (og udvidelse) 3.Dagens pensum – slides Opgave =
Lektion 15 Valuta-kurser, -kriser og -politik
Betalingsbalancen Et udtryk for et lands økonomiske transaktioner med udlandet over en given periode Hver transaktion giver anledning til to posteringer,
Lektion 16 Økonomisk politik i en åben økonomi
Samfundsøkonomi-6 Uge 14.
Samfundsøkonomi-5 Uge 13.
Makro-2 uge 10 Skattereformen Repetition
Afløsningsopgave 2.
1 Samfundsøkonomi-7 Uge Aktuel økonomi ECB rentenedsættelse.(Formål, virkning) Dansk Nationalbanks reaktion. G20. Hvad kom der ud af topmødet?
Samfundsøkonomi 10 Uge 19 gv 4. maj 2009.
Lektion 12: Pengepolitik i teorien
Økonomiske nyheder Repetitionsspørgsmål og svar Dagens pensum
1 Lektion 15: Finans- og pengepolitik i en åben økonomi, II 1.Økonomiske nyheder 2.Repetition (og udvidelse) 3.Dagens pensum – slide Opgave = makroprøve.
Lektion 20: Finans-, penge- og valutapolitik – nu med inflation
IS-kurven- Hældning og beliggenhed
Varemarkedet Blanchard kapitel 3 Del 3 Regneeksempel
Varemarkedet Blanchard kapitel 3 Del 1
Samfundsøkonomi Indhold Hvad er økonomi?
Økonomiske politikker
1 Lektion 18: Priser i en åben økonomi 1.Økonomiske nyheder 2.Repetition 3.Dagens pensum 4.Hvad kan I få eksamensspørgsmål i? 5.Næste lektion 6.Tilbagemelding.
5.lektion: Økonomisk politik
Kodeks for offentlig topledelse
Samfundsøkonomi Indhold Hvad er økonomi?
Lektion 10b: Indkomstdannelsesmodellen
1 Lektion 25, Repetition-3 1.Diverse 2.Stedprøven og herunder kurverepetition 3.Makroprøven, II (17-30)
4.lektion: Det økonomiske kredsløb og de økonomiske konjunkturer
Første Verdenskrigs følger i det neutrale Danmark Bemærk nogle generelle fænomer for større konflikter/krige: Ressourcer i form af arbejdskraft og kapital.
Bobler og finanskrise - danske konjunkturudsving
IS/LM Y Rente LM IS Modellen viser hvorledes ligevægten på henholdsvis varemarkedet og pengemarkedet kan illustreres i én model. Hvor IS og LM skærer hinanden.
4.lektion: Det økonomiske kredsløb og de økonomiske konjunkturer
Svensk Økonomi – et outsider synspunkt Torben M. Andersen Aarhus Universitet.
Samfundsøkonomi 12 Uge 21.
AD-AS fortsat.
Kapitel 1 Hvad er makroøkonomi?. Kapitel 1 Hvad er makroøkonomi?
Makro-1 uge 9 Præsentation Undervisningsform Pauser hvornår hvor mange
Økonomiske begreber Samfundsfag.
Det økonomiske kredsløb
1 Lektion 17 Finansielle markeder 1.Økonomiske nyheder 2.Repetition 3.Dagens pensum 4.Hvad kan I få eksamensspørgsmål i? 5.Næste lektion 6.Tilbagemelding.
Lektion 13: ISLM – samspillet mellem finans- og pengepolitik
Den økonomiske krise i EU Rasmus Nørlem Sørensen Gefion Gymnasium 27. januar 2012.
Løndannelsesmodel Øvelse 6. Opgave 5.4 Model: Vigtigt! I kan ikke aflevere på Sitecape Men skal i stedet for sende opgaven til mig på
Lektion 14 Finans- og pengepolitik i en åben økonomi (ikke samfund!)
AD-AS – Det mellemlange sigt
Afleveringsopgave 1 – Opgave 3 Opgaven er baseret på artiklen “The houses that saved the world”, fra The Economist, 30/ Opstil en model for en.
Lektion 16 Valutamarkedet
Økonomisk politik under højvækstperioden Baggrund i en vesteuropæisk højvækstperiode The golden Age of European Growth Der igen byggede.
Økonometri 1: Dummy variable1 Økonometri 1 Dummy variable 24. marts 2003.
Samfundsøkonomi-4 Uge 12 gv
Lektion 10b: Indkomstdannelsesmodellen
Øvelse 9 - Phillipskurven
Øvelse 12 – den åbne økonomi. Opgave 18.2 Betragt 2 økonomier: indenlandske (L1) og udenlandske (L2), og konstruer betalingsbalancen givet de nedenstående.
Gennemgang af makro-prøve, II
1 2. Repetitionssvar 1.Er pengemængden konstant? Nej! I praksis vil den gerne vokse mere end væksten i økonomien. Uden at det betyder noget for inflationen.
2. Repetitionssvar 1.Hvad er monetarismens svar på den finansielle krise? Udløst af pengepolitik => pas på med lav rentepolitik Fasthold den lave inflation.
Den generelle økonomiske politik, her offentlige udgifter og indtægter I 1930’erne steg det samlede offentlige udgiftstryk målt som udgifternes andel af.
1 Lektion 23, Repetition-1 Denne lektion 1.Diverse (herunder opsamling på projektforløb) 2.Opgaver/diskussionspunkter på baggrund af projektarbejdet –
Lektion 21: Monetarisme, keynesianisme, mål og midler
Jeopardy Del 2: Makroøkonomi. BeskæftigelseInflationVækstStatens budget og velfærd Betalingsbalancen
Den økonomiske krise nationalt og globalt set med vismandsøjne Hans Jørgen Whitta-Jacobsen/Peter Birch Sørensen 14./16. marts Økonomisk tilbageslag,
Multiplikatoren Konference om samspil mellem samfundsfag og matematik Per Henriksen,
Studiepraktik på polit Økonomiske Principper B 23. oktober, 2015 Kamilla Holmgaard.
Beskæftigelsesregion Syddanmark Nyt i beskæftigelsespolitikken Jobcenterchefmøde d. 30. maj 2012 v. Karl Schmidt, regionsdirektør, Beskæftigelsesregion.
EUROENS ØKONOMISKE UDFORDRINGER
Du har åbnet en dør som ingen kan lukke i Du har banet den vej
Figur 1.1. Vækst og konjunkturudvikling (illustration)
Præsentationens transcript:

Varemarked åben økonomi Øvelse 15 Varemarked åben økonomi

Opgave 19.8 Betragt en åben økonomi hvor den reale valutakurs er fast og lig 1. Forbrug, investeringer og offentligt konsum er givet ved C = 10+(4/5)(Y-T), I = 10, G = 10, T = 10 mens import og eksport er givet ved IM = 3Y, X = (3/(10))Y^{⋆} hvor Y^{⋆} er udenlandsk output. Løs for ligevægtsoutput i den indenlandske økonomi, givet Y^{⋆}. Hvad er den indenlandske multiplikator? Hvad er multiplikatoren i en lukket økonomi? Hvorfor er multiplikatoren forskellig for en åben i forhold til en lukket økonomi? Antag at den udenlandske økonomi har samme ligninger som den indenlandske. Løs disse to ligninger til at finde hvert lands ligevægtsoutput. Hvad er multiplikatoren for hvert land? Hvorfor er multiplikatoren forskellig fra svaret i a) for den åbne økonomi? Antag at den indenlandske regeringen har en målsætning om et output på 125, og lad G^{⋆} være uændret, hvad kræves der af G for at opnå denne målsætning? Find nettoeksporten og budgetunderskuddet i hvert land. Antag begge regeringer har en målsætning om output på 125, hvis begge lande ændre deres G hvad er den krævede ændring for at opnå målet? Find nettoeksporten og budgetunderskuddet i hvert land. Hvorfor er finanspolitisk koordination, som i d), vanskelig at opnå i praksis?

Opgave 20.4 Fleksibel valutakurs (flydende valutakurs) og udenlandsk makroøkonomisk politik Betragt en åben økonomi med flydende valutakurs. Lad UIP betegne den udækkede renteparitet betingelse. I et IS-LM-UIP diagram, vis effekten af en stigning i Y^{⋆} på Y. Forklar i ord. I et IS-LM-UIP diagram, vis effekten af en stigning i i^{⋆} på Y. Forklar i ord. Givet diskussionen om effekten af finanspolitik i dette kapitel, hvilken effekt vil en ekspansiv finanspolitik i udlandet have på Y^{⋆} og i^{⋆}? Givet diskussionen om effekten af pengepolitik i dette kapitel, hvilken effekt vil en ekspansiv pengepolitik i udlandet have på Y^{⋆} og i^{⋆}? Givet dit svar i a)-c) hvordan påvirker en udenlandske ekspansiv finanspolitik det indenlandske output? Hvad med en ekspansiv pengepolitik? (hint: en af effekterne har en tvetydig effekt på output)

Opgave 20.5 Fast valutakurs og udenlandsk makroøkonomisk politik En gruppe af lande fastfryser deres valutakurs til et førerland. Derved er valutakursen ikke fast i forhold til de ydre lande og førerlandet kan føre en pengepolitik. Lad indlandet være et følgerland og udlandet være førerlandet. I et IS-LM-UIP diagram, vis effekten af en stigning i Y^{⋆} på Y. Forklar i ord. I et IS-LM-UIP diagram, vis effekten af en stigning i i^{⋆} på Y. Forklar i ord. Ved at bruge a) og b) og 4(c) hvordan påvirker en udenlandsk pengepolitisk ekspansion indlandet? Hvordan påvirker en udenlandsk finanspolitisk ekspansion indlandet? Hvordan afviger dit svar fra 4(d)?

Opgave 20.6 Valutakursen som en automatisk stabilisator Betragt en økonomi hvor erhvervstilliden falder. Lad UIP være den udækkede rente paritetsbetingelse Antag økonomien har flydende valutakurs. I et IS-LM-UIP diagram vis effekterne på kort sigt af faldet i erhvervstilliden. Hvordan påvirkes output isoleret set af ændringen i valutakursen? Vil effekten på valutakursen dæmpe eller forstærke effekten af et fald i erhvervstilliden? Antag økonomien har flydende valutakurs. I et IS-LM-UIP diagram vis effekterne på kort sigt af faldet i erhvervstilliden. Hvad må der ske med pengeudbuddet for at fastholde valutakursen? Sammenlign med effekten på output i forhold til a) Forklar hvordan valutakursen virker som en automatisk stabilisator i en økonomi med flydende valutakurs.