Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Løndannelsesmodel Øvelse 6. Opgave 5.4 Model: Vigtigt! I kan ikke aflevere på Sitecape Men skal i stedet for sende opgaven til mig på

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Løndannelsesmodel Øvelse 6. Opgave 5.4 Model: Vigtigt! I kan ikke aflevere på Sitecape Men skal i stedet for sende opgaven til mig på"— Præsentationens transcript:

1 Løndannelsesmodel Øvelse 6

2 Opgave 5.4 Model:

3 Vigtigt! I kan ikke aflevere på Sitecape Men skal i stedet for sende opgaven til mig på e-mail: Tobias.Markeprand@econ.ku.dk

4 Løndannelse på langt sigt Antag at P=P e Lønrelation: kombinationer af løn, W, og forventet prisniveau, P e, arbejdere og virksomheden kan enes om. Prisrelation: kombinationer af løn, W, og prisniveau, P, der er forenelig med prisfastsættelse i virksomhederne.

5 Naturlig arbejdsløshed Lønrelation Prisrelation Ligevægt Den naturlige arbejdsløshed findes når P=P e

6 Naturlig arbejdsløshed PS WS u WPWP unun 1 1+μ

7 Opgave 6.3 Lønrelation Prisrelation 1.Hvad er reallønnen? 2.Hvad er den naturlige arbejdsløshed? 3.Antag at μ=12%, hvad er den naturlige arbejdsløshed?

8 Opgave X2 Model 1.Bestem IS- og LM-kurver, og ligevægts output og rente når P=4 2.Lad nu P=2.5 find ligevægten og illustrer LM-kurvens ændring 3.Udled AD-kurven. Hvad har generelt betydning for kurvens beliggenhed? 4. Hvordan påvirkes AD-kurven af ekspansiv finanspolitik? G=26 5.Vi har at Yn=115; vis at ingen af finanspolitikerne indebærer fuldbeskæftigelse 6.Beregn G ved P=4 så Y=115 og find renten. Hvorfor skulle regeringen gøre dette?


Download ppt "Løndannelsesmodel Øvelse 6. Opgave 5.4 Model: Vigtigt! I kan ikke aflevere på Sitecape Men skal i stedet for sende opgaven til mig på"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google