Rammefortællingen – Jobs Bog Bibeltekster Livsfilosofi Etik

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
? Fra 1 til 10.
Advertisements

SMUT PAKKE 2 VIDEN OM SUKKERSYGE.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Illustration fra Bogen om kræft figur 4.1.
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Opstandelsesfest.
”Fatter vi Guds hjerte for de fattige”? Guds glæde gennem generøsitet.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Hvilket hus bygger vi til Gud ?
Bjergprædikenen (3) Ønsker og evner. Tilskrevet og levet retfærdighed.
Menneskets fald og genoprejsning
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Det personlige vidnesbyrd Undervisning Aalborg lørdag den 2. maj 2009.
Illustration fra Kort om kræft figur 4.1.
Lidelse, sygdom og forbøn.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
”Kaldet til kærlighed”
Paulus’ brev til de kristne i Efesus
Jesu genkomst og de sidste tider
At leve i Guds ubetingede kærlighed!
”Religion er opium til folket”
”Kaldet til kærlighed”
Julekalender 2010 For Herren i Huset For Fruen i Huset
Ungdomsvelsignelse Søndag d. 24. marts Evangeliet i en nøddeskal Joh 3,16 For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver,
Bjergprædikenen (12) Loven om at elske sine fjender Matt 5,43-48.
Det gamle og det nye menneske. Ef 4, v17 Det siger jeg da og vidner om i Herren: Lev ikke længere som hedningerne, tomme i deres tanker, v18 formørkede.
En menighed, der søger enhed
Livets Ord Februar 2010 “Jeg er døren. Den, der går igennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange” (Joh 10,9).
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Introduktion til Kongen og hans Rige
I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden
PROGRAM Introduktion til internettet Hvad er en PC? Musetræning
Birgir Már Norðdahl 1 Hvorfor mistede jeg mit job? Jeg begyndte som truckfører på lageret….
Loven om bekymringer Matt 6,
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
En befriet fange Romerbrevet kapitel 5-8.
22.maj 12 Globaliseringsredegørelsen Globaliseringsredegørelsen 2012 Grafer og figurer fra temakapitlet: Gældskrisen fører til langvarig lavvækst.
”Et fællesskab af tjenester” Kirke som TEAM Et netværk af menigheder… 1.
Kristen i dag Identitet: Hvem er Jesus?. Sidste gang... Kristendom ikke først og fremmest love og regler, Men EVANGELIET om Jesus KRISTUS.
Opgaver og drøftelser kristendomskundskab og dansk 8. – 9
klasse Livet på godt og ondt - Lidelsen - Adams Æbler

Lidelsens problem (teodicé)
Hvilke ord betegner bedst din oplevelse af at skulle vælge en ungdomsuddannelse efter 9./10. klasse? (sæt gerne flere kryds)
Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Bibelmeditation III Teol.kursus, MF Luk 24, Den opstandne Jesus og disciplene. Således står der skrevet: Kristus skal lide og opstå.
Globaliseringsredegørelsen 24.mar. 14 Figurer fra Danmark tiltrækker for få udenlandske investeringer i Sådan ligger landet
Gud er opofrende Vi brød relation til Gud,
Lyset i mørket. …………… . Tema: Skabelsen
Grunde til at jeg elsker dig
Skabt som mand og kvinde
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Globaliseringsredegørelse 21.mar. 11 Globaliseringsredegørelsen 2011 Grafer fra temakapitlet Eksporten som drivkraft for vækst og velstand.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Kapitel 1, 6 dage: 1. nat – dag 2. vand – hvælvning 3. landjord og planter 4. sol – måne – stjerner 5. dyr 6. mennesker + hviledagen Kapitel 2&3, ikke.
Guds kærlighed er stærke, milde hænder 1, S1 Guds kærlighed er stærke, milde hænder, som dækker dig med miskundhed og fred. Guds kærlighed dig ud i livet.
klasse Livet på godt og ondt - Lidelsen - Adams Æbler 2.
I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Gud er ”Alfa og Omega, begyndelsen og enden.” Åb 21,6 Han har altid været og vil altid være: ”Jeg lever i evighedernes.
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
“Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed”
Præsentationens transcript:

Rammefortællingen – Jobs Bog Bibeltekster Livsfilosofi Etik Livet på godt og ondt Lidelsen Syndefaldsmyten Rammefortællingen – Jobs Bog Bibeltekster Livsfilosofi Etik Adams Æbler – Lån på CFU Opgaver og udfordringer Målstyret undervisning

Adams Æbler

Skabelsen - Du fortæller

Skabelsen

Skabelsen

Skabelsen – det gode

De gamle myter https://www.youtube.com/watch?v=pKswmreBhiE

Adam og Eva i Edens Have

Adam og Eva må spise heraf - Livets Træ – evigt liv

Adam og Eva må ikke spise af Kundskabens Træ – Skelne godt og ondt – kun for Gud

Syndefaldet Adam og Eva gør sig selv til guder. Adam og Eva lærer at skelne mellem godt og ondt. De forvises til livet på jorden med godt og ondt. De har ikke længere adgang til Livets Træ. De bliver dødelige. Livsvilkår

Kampen mellem godt og ondt

Kundskabens træ - godt & ondt

Syndefaldet 1. Mos.3

Livet på godt og ondt Prøvelsen og lidelsen er kommet ind i verden. Det gode og det onde er et livsvilkår Hvordan er det onde kommet ind i verden? Hvordan er døden kommet ind i verden? Er Gud retfærdig? Hvis Gud er god, hvorfor er det onde til?

Syndens sold er døden

Husk - Du skal dø!

Husk - Du skal dø!

Syndefaldet https://www.youtube.com/watch?v=2EgCQp3QMss

De fik åbne øjne - godt - ondt

Teodicéproblemet Teodicéproblemet bliver også kaldt "Det ondes problem”. Hvis man siger, at Gud både er god, kærlig og almægtig, hvordan kan det så være, at det onde findes? Den almægtige Gud ville uden videre kunne forhindre ondskaben i at eksistere, og hvis han er kærlig og god, hvorfor skulle han så ikke gøre det? Enten er Gud god; men ikke almægtig, eller også er Gud almægtig; men ikke god.

Det deutronomistiske historiesyn - Jødedom LOVEN-FRELSE Gud handler med sit folk i historien. Jødedom Væk fra loven Straf Holde loven Frelse Guds indgriben Loven - frelse Synd – straf – fx sygdom - fornedrelse SYND - STRAF

Den retskafne Job – frelst - Loven

Jobs Bog Oplæsning Jobs Bog Bibelen - Doré: Ebbe K. Reich Jobs spørgsmål Hvis Gud er god, hvorfor er der så meget ondt i verden? Er Gud retfærdig? Jeg har ikke syndet. Er Gud retfærdig? Hvorfor skal jeg lide/prøves/straffes, når jeg er retfærdig?

Adams Æbler