Patientsikkerhedsmøde i Neurologisk afdeling 6. marts 2013 Opsamling på mønstre og tendenser og hvad der sker på HEV niveau.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Finsenscentret den 25. marts 2014
Advertisements

National kortlægning og tema om Brugerstyret kontakt
Hvad er Sig frem? Sig frem er en enkel og nem måde at få indsigt i viden, oplevelser og erfaringer fra patienter og pårørende. Sig frem består af en række.
Generalforsamling den 18. marts Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår ”Aage Larsen ”
TEMAER TIL PULJEMIDLER.  22 SKS ydelser obligatoriske fra 1. jan  Øget diffentiering  Øget tværsektoriel sammenhænge  Skabe øget.
DH Formandsmøder Januar og februar 2013 Dagsorden •Nedskæringer på handicapområdet og retssikkerhed •Fyraftensmøder om føp/fleks reformen •Offentlige.
Program – 10.00: opsamling på cases og innovationsdage - hvor er vi med vores cases? - hvad mangler vi for at komme videre? – 11.00: Innovation.
12. marts 2013Årsmøde Orientering fra udvalg - facebook Gammel gruppe nedlagt Spritny gruppe oprettet 1. marts Lokalafdelingnordfyn Mål: levende,
Torsdag den 2. april, 2009 Jeg har optaget min sidste video Jeg vil ikke vise jer flere.
Demensredegørelsen 2012 Mikaela Augustussen Sundhedskonsulent Departementet for Sundhed og Infrastruktur.
Straffelovskriminalitet Centrale nøgletal 9. maj 2014.
Brugerdeltagelse - for alvor? Pernille Jensen og Klavs Serup Rasmussen Konference om brugerdeltagelse i Region Hovedstadens Psykiatri 26. August 2013.
Nabe marts Organdonation Hospitalspræstens funktion Ritualer – ved afsked med en hjernedød v. Henning Nabe-Nielsen, præst, RH.
Kerneårsagsanalyse - kort beskrivelse af metoden
Anne-Rose Wang Centerchef
Breddesektionens beretning ved Helle Jakobsen, sektionsleder.
Regelkurset, afsnit 7 Andre krav, der skal være opfyldt når der kapsejles Fremdriftsmidler Straffe Affald.
Metoder til organisatorisk brugerinddragelse
Overset fraktur Fejldiagnostik.
Klasseledelse Lene Heckmann.
Undervisning i Plone CMS marts 2014 Lær at lægge indhold på koncernens websteder.
Dalgasskolen og Blåhøj Skole ser sig selv som vigtige aktører i forhold til at sikre et sundt miljø i det daglige, samt i forhold til at etablere en sundhedsprofil,
MARTS 2013 NATIONAL BENCHMARKUNDERSØGELSE RESULTATER OG ANBEFALINGER BEDRE BIBLIOTEKER 2013 NATIONALE RESULTATER Alternative title slide.
Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg Fælles Akut Modtagelse
Lad os anbringe et postkort lige i midten. Klik her.
Lean Netværk AAU.
Fællesskaber for Alle Forældres betydning for børns
Udviklingen af elevtal samt timetal m.v. I perioden skoleår 99/00 til 09/10 Institut for Læring Inerisaavik Marts 2011.
Geriatrisk Afdeling, AUH
Så hyppigt udsættes vi for stikuheld
Udviklingen i pesticiders belastning af miljøet i perioden Kim Gustavson, DHI
Ny privatmodel - Risikoanalyse 1 Brainstorm Brainstormingen gennemføres ved at spørge: ”Hvad kan gå galt? Hvad kan gå galt.
Håndtering af utilsigtede hændelser på Århus Universitetshospital, Skejby og erfaringer fra Klinisk Biokemisk Afdeling Else Marie Vestergaard Afdelingslæge,
Jytte Wester TR og medlemsmøder Overenskomstforhandlingerne – 16. marts 2011.
Færøerne og ITS Bergen august 2013 Sølvi Sjúrðarson Landsverk.
Kerneårsagsanalyser Kortere undervisningsoplæg eller indlæg på fx et personalemøde (30–45 minutter) DREJEBOG 2.
DIGITALE TRENDS BIBLIOTEKERNES DIGITALE PULS LIGE NU.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 8. november 2011.
1 Vil I ha’ flere aktive.!? 2 Hvad er det vi siger?  Det er bare Tordenskjolds soldater  De unge gider ikke sidde i bestyrelser  Vi er godt nok lidt.
2.lektion: Socialisationsprocessen – hvorfor er vi mennesker, som vi er? - II 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel.
Social mobilitet Side i
Brown Bag seminar 5. marts 2013 Dias 1 Institut for Statskundskab ”Effektiv vejledning”, hvad er det?! Hanne Nexø Jensen Institut for Statskundskab, KU.
Patientsikkerhed, kvalitet og akkreditering
Læringsmål på Ans Skole del III
DH Formandsmøder Januar og februar 2013 Dagsorden Fyraftensmøder om føp/fleks reformen Offentlige hjemmesiders tilgængelighed – ikke godt nok Reglerne.
Arbejdsgruppe vedr. opfølgning på den ekstern kommissionsrapport Møde i HMU den 4. februar 2013 Orientering ved Gert Pilgaard.
Kompetenceudvikling ved HEV Hvordan ser vi fremtiden DSFR møde den 13. september 2013.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Anæstesiologisk Afdeling HEV Bilag til referat fra kvalitetsudvalgsmøde Selvevaluering efterår 2011 før journalaudit.
Håndhygiejne – ”is big brother coming?” Torben Mogensen Vicedirektør Rådet for bedre hygiejne marts 2015.
Modul 5 Evaluering. Opsummering Introduktionen Den menneskelige faktor Kommunikation Teamdannelse.
Matematik i VØ KONFERENCE 5. MARTS Vi åbner døren for anvendelse af matematik August 2010 Revideret læreplan i vø Eleverne skal kunne udvælge og.
Jan Christiansen SOSUFYN
Hvilke erfaringer, udfordringer og dilemmaer har vi i kommunen? Lisbeth Holm Risikomanager.
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Akutkonferencen marts 2009, Annette Gyldengren DE ALVORLIGT SYGE DE MINDRE SKADER ELLER SYGDOMME IKKE AKUTTE SKADER ELLER SYGDOMME.
Workshop om effektiv drift For medarbejdere. WORKSHOP Dagsorden Introduktion til det overordnede projekt og til forsøget Kort om forundersøgelse I fortæller.
UTH i almen praksis Baggrund: Loven om patientsikkerhed 2010 Formål: Lære af fejl og risikosituationer og mindske risikoen for at de sker igen Rapporteres.
Arbejdsskader og Nær-ved ulykker Registrering og dokumentation.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland ”Brug for alle” – velkomst og indledning v/ regionsdirektør Preben Rasmussen Høj.
Den fælles prøve med *Center for Læring i Natur, Teknik og Sundhed.
Sæsonplanlægning   Mål: Diskussion og redskaber i forhold til sæsonplanlægning. Ramme: Mandag – Oplæg om metoder og tanker –
Hvor og hvordan sker ulykken?
Hvor og hvordan sker ulykken?
Hvornår er en uddannelsesplan god? Bliver den brugt?
Hvor og hvordan sker ulykken?
TEMADAG LØRDAG DEN 3. NOVEMBER
19 TmK 4. Kapitel 4 Social kapital
Trivselsbarometer Tegn kurven for dit trivselsbarometer for din frivillige indsats. Hvad fremmer og hvad hæmmer din glæde og trivsel? Tænk på en afgrænset.
Fakta om Spar Bonde Spar Bonde blev stiftet i 2001 af en række landmænd, der så behovet for en indkøbsklub. Spar Bonde drives af SLF, LMO, SAGRO og Centrovice.
Præsentationens transcript:

Patientsikkerhedsmøde i Neurologisk afdeling 6. marts 2013 Opsamling på mønstre og tendenser og hvad der sker på HEV niveau

114 hændelser >< 67 Stigning på 41%

Alvorlighed HEV><Neu Der ses lidt færre alvorlige hændelser i Neurologisk afdeling end på hospitalsenheds niveau. Der ses lidt flere moderat alvorlige hændelser.

DDKM Der skal årligt opgøres antallet af hændelser indenfor patientkritiske standarder i Den Danske Kvalitetsmodel. Herunder ses fordelingen i Neurologisk afdeling. På HEV niveau er det også lægemiddel ordination og administration samt patientidentifikation, der er flest hændelser indenfor.

Fordelingen i WHO HEV><Neu Til forskel fra fordelingen på HEV niveau af hændelserne ses i Neurologisk regi flere patientuheld (læs falduheld). Neurologisk afdeling har haft en del tværsektorielle hændelser, som vil være scoret under ”kommunikation og dokumentation” og under ”administrative processer” fordi de handler om overdragelse af ansvar, afklaring af aftaler mm. Nogle sager har handlet om Genoptræningsplaner, som ikke kommer afsted rettidig. Nogle hændelser er indrapporteret fra Hospitalsenheden Midt og omhandler omlægningen i apopleksibehandlingen. Disse har været drøftet med hospitalsenheden og andre med hospitalsenheden Midt

Sepsispakken Den regionale retningslinje har været i høring og forventes klar til implementering primo marts. Fælles SFI klar til implementering 1. marts, forventes implementeret i løbet af marts Der er nedsat en undergruppe af sygeplejersker der udarbejder forslag til lommekort for sygeplejersker Der vil blive skrevet til de ledende overlæger med ønske om at få udpeget en ansvarlig overlæge i hver afdeling som tovholder for implementering af sepsispakken. Der foreslås afholdt et introduktionsmøde for de ansvarlige overlæger på hver matrikel, hvor underviserne er medicinsk og anæstesiologisk overlæge fra sepsisgruppen. Hensigten er, at overlægerne derefter kan påtage sig at introducere kollegaer i egen afdeling. Der udarbejdes power-point præsentation til brug på introduktionsmøder, morgenkonferencer, personalemøder m.v. Der er planlagt to introduktionsmøder for plejepersonale på hver matrikel, hhv. den 18. og 23. april i Holstebro – og den 24. og 29. april i Herning. Der vil snarest blive sendt invitation ud. Oprindeligt var dagene påtænkt at skulle foregå efter arbejdstid. Flere af klinikerne mener imidlertid at tidspunktet vil forhindre flere i at deltage, med mindre der gives timekompensation. Det besluttes at der gøres

Kirurgipakken- ikke så relevant Den regionale retningslinje er færdig og ligger i e-Dok Fælles SFI klar til implementering den 1. marts, forventes implementeret i HEV i løbet af marts. HEV retningslinjen og kirurgisk tjekliste er rettet til så den matcher den regionale. Retningslinjen er klar til godkendelse. Der bliver skrevet til de ledende overlæger med ønske om, at få udpeget en ansvarlig overlæge som tovholder for implementering af kirurgipakken i hver af de skærende afdelinger. Der udarbejdes power-point præsentation og informationsmateriale som de ansvarlige overlæger kan bruge på morgenkonferencer og plejepersonalet på personalemøder m.v.

Tryksårspakken Der har været afholdt regional workshop, hvor der fremkom en del præciseringer og rettelser til udkastet til den regionale retningslinje. Arbejdsgruppen indarbejder disse rettelser på møde den Fælles SFI klar til implementering den 1. marts, forventes implementeret i HEV i løbet af marts. Der er planlagt en introduktionsdag på hver matrikel, hvor plejepersonalet vil blive undervist i screening af trykskader, vurdering af trykskader, forbyggende indsats og anvendelse af SFI’en. Dagene er planlagt til hhv. den 18. marts i Holstebro og den 22. marts i Herning. Begge dage fra kl – I de fire timer er indlagt tid til at alle kan gå tilbage i egen afdeling og screene dagens patienter for trykskader, og vende tilbage til plenum med evt. spørgsmål. Det er anbefalet afdelingerne at nedsætte en lille tryksårsgruppe som tovholdere. ·Næste møde i Tryksårsgruppen bliver fastlagt efter introduktionsdagene.

Hva´sker ellers DDKM- akkrediteringsforberedelser: Medicinaudit med tværfagligt indhold på tværs af medicinprocessen Patientkritiske standarder- 8 stk. DNV- forberedelser involverer også jer- tænk patientsikkerhed i de arbejdsgrupper I skal deltage i Patienten bestemmer- patienten som partner-> på kvalitetsdagsorden- brug jeres indrapporteringer og postkort til at se patientrisici.