Rovfugle Rovfugle er kødædere med kraftigt næb og kløer (fangere). Rovfuglene opdeles i grupper: våger, høge, kærhøge, falke, glenter, ørne, fiskeørn og.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Historien om Jørgen Finke
Advertisements

• Indsamles og udarbejdes af projektleder • Bedste grundkort er seneste O-Kort af området • Hele kortets areal opdeles i mindre stykker afgrænset af tydelige.
Den succesfulde luskers grundregler I
Faglige rammer for bevaringsmålsætninger for fugle på Fuglebeskyttelsesdirektivet Stefan Pihl DMU.
Plantearter på stranden Jens Reddersen – Fotos af de mest almindelige sensommerplanter på Fuglsø Strand.
Kurver Hvorfor og hvordan?.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Den store Vinterfugletælling Sådan kendes fuglene.
Danske dyr Dette er en oversigt over de største danske dyr.
Kenneth Bøgh Andersen Hvis du skulle give et råd til en spirende forfatter, hvad ville det så være? Jeg kan give tre: Skriv, skriv og skriv! Det gamle.
Australian Sherpherd Oprindelsesland: U.S.A.
Vi tager en tur igennem Pukkelhvalens liv
Gnavere og støttetandede
Ulvetider En fortælling om, da ulven kom til Danmark igen.
Joakim fra 3.a har fundet et dyrekranium i en skov i Sverige
Udlægning af en ny cache
Tekster af Line Susan og Lasse 
SJOVE GÆTTERIER Micro Trivial 2 hold.
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
Gråskala.
Tekstformidling på Internettet Claus Thor Nielsen – De nye læsere – Lektion 6 De nye læsere 1.Danskernes internetvaner 2.Læsernes adfærd på.
Strandskade Kendetegn: Forveksling:
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Dette program kan lave et portræt af dit ansigt, baseret på de information du giver... Tryk her.
Katte lavet af Martin og Daniel
Agerhøne Kendetegn: Forveksling:
Oprindelsesland: Storbritannien
Dejlig er den himmel blå, lyst det er at se derpå,
Gnavere og støttetandede
Dejlig er den himmelblå
Du kom til vor runde jord, barn, på bare fødder, midt i engles julekor, med Himlens frakkeskøder. Du var dreng i Nazareth, stod i tømrerlære,
Hvad ser du? (..et ansigt - eller ordet “Liar”).
Ræv.
Dykænder Bred hudlap Benene er placeret længere tilbage på kroppen.
Evolutionsteorien En teori om, hvordan livet udvikler sig. For at forstå den skal man lære følgende begreber: Fødselsoverskud: Der fødes flere unger end.
Muldvarp.
Halsbåndmus.
Agerhøne Kendetegn: Forveksling:
Hvad påvirker harens og agerhønens vilkår i agerlandet?
Lavet af Sofie Holland Søndergaard og Michela Svartzengren
Duer. Der opfostres flere kuld unger årligt – ægantallet pr. kuld er 2. Ungerne kommer nøgne til verdenen og fodres i begyndelsen med duemælk, der produceres.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Spidssnudet frø skrevet af Johannes
Opgave af ren kreativitet… Kunst i det offentlige rum
Natur- og vildtpleje på landbrugsbedriften
Tamfjerkræ vi anvender i køkkenet
Stæren Når stæren synger, er det forår. Stæren er en af de fugle, som vi er mest glade for. Mange mennesker føler, at det er forår, når stæren er kommet.
Opfordringen gentages..  Tilmeld kontingentbetalingen til PBS.  Betal meget gerne for hele året på en gang.  Begge dele hjælper klubben … 1.
Stæren Når stæren synger, er det forår. Stæren er en af de fugle, som vi er mest glade for. Mange mennesker føler, at det er forår, når stæren er kommet.
SOK banelægning november 2010 Informationerne omkring banelægning kan findes: - / love og regler/reglement 2009 (3.14.1) -
Den gode præsentation … med PowerPoint, SMARTboard eller lignende.
[Skovfyr] Beskrivelse: Hvor: Almindeligt navn: Skovfyr
Cesilie, Mia, Emilie, Anna Marie og Patrick
Hvilken vampyr er størst? Du kan flytte rundt på dem.
Dialogmøde med Naturstyrelsen Nordsjælland
Dialogmøde med Naturstyrelsen Nordsjælland
Marsvins evolution.
Tiger.
Mini konfirmander Skabelsen.
Svømmeænder Svømmeænder kan kendes på den tykke bagtå, som har en smal hudlap. Kønnene er i yngledragten meget forskellige. – undtagen gravanden. Yngledragten.
Danmarks Jægerforbund
ÅRETS GANG På minkfarmen.
Vinterensfugle Fugle ved søer.
ÅRETS GANG På minkfarmen.
[Mælkebøtte] Beskrivelse: Hvor:
[Mælkebøtte] Beskrivelse: Hvor:
Flagermus Viborg d. 30. jan 2019.
Fuglestemmer Fuglestemmer er link til Biolog Lars A. Clark.
Hvordan finder man rundt i dem?
Klosterkærprojektet Fase 1: Øst for vejen ©SDFE: Luftfotografi 2016
Præsentationens transcript:

Rovfugle Rovfugle er kødædere med kraftigt næb og kløer (fangere). Rovfuglene opdeles i grupper: våger, høge, kærhøge, falke, glenter, ørne, fiskeørn og gribbe. Hunnen er næsten altid større end hannen. Rovfugle er fredede.

Musvåge Kendetegn: Musvågen er en kraftig, bredskuldret rovfugl. Den er brun, men med mange farvevarianter – fra næsten hvid til helt mørk. Forveksling: Musvåge kan især i flugt forveksles med hvepsevåge og fjeldvåge.

Musvåge Fakta om musvåge Orden: Rovfugle. Udbredelse: Musvågen er udbredt over hele Europa. Yngleforhold: Musvågen er en almindelig ynglefugl i Danmark. Den er monogam. De foretrækker skove med høje træer, hvor reden anbringes. Trækfugl: Der kommer mange musvåger fra Skandinavien på gennemtræk sidst i oktober. En del bliver vinteren over, andre fortsætter mod syd-vest. Danske fugle er både træk- og standfugle. Føde: Musvågen lever for en stor del af regnorme samt smågnavere og ådsler. De ses ofte siddende på den bare jord eller på en hegnspæl langs motorveje i vinterhalvåret. Vildtudbytte: Fredet.

Spurvehøg Kendetegn: Spurvehøgen har blå-grå overside og tværstribet bryst og bug (hvid med mørke tværstriber). Den har en lang, smal hale og korte, afrundede vinger. Der er stor størrelsesforskel på han og hun (hunnen er størst). Forveksling: Det kan være svært at se forskel på især duehøg han og spurvehøg hun.

Spurvehøg Fakta om spurvehøg Orden: Rovfugle Udbredelse: Udbredt over hele Europa. Yngleforhold: Spurvehøgen er en almindelig ynglefugl i Danmark. Den er monogam (pardannende). Den foretrækker skov med høje træer, hvor reden typisk anbringes tæt på skovkanter og gerne i nåletræer. Trækfugl: Der kommer mange spurvehøge fra Skandinavien på gennemtræk om efteråret Føde: Spurvehøgen er udpræget småfuglejæger, som overrasker byttet ved, at høgen benytter terrænget til dækning under indflyvning til byttet. De ses ofte tage småfugle op til solsortestørrelse på foderbrættet i villahaver. Vildtudbytte: Fredet.

Forslag til spørgsmål i vildtbiologi: Yngler spurvehøgen i Danmark? Er polygam polygam? Er spurvehøgens foretrukne bytte spurvefugle?

Duehøg Kendetegn: Blå-grå overside og tværstribet bryst og bug (hvid med mørke tværstriber). Lang smal hale og korte brede afrundede vinger. Stor størrelsesforskel på han og hun (hunnen er størst og på størrelse med en musvåge). Forveksling: Spurvehøg især spurvehøg hun og duehøg han kan være svære at se forskel på. Duehøgen er større og kraftigere og virker mere dyb i bryst end spurvehøg.

Rørhøg Kendetegn: Han: Trefarvet gråblå, brun og sort. Hun og ungfugle: brune med lys gullig kalot.. Vinger i V-form over ryggen – under svæveflugt. Forveksling: På afstand musvåger og andre kærhøge (blå kærhøg og hedehøg).

Fiskeørn Kendetegn: Vinger lange med tydeligt albueknæk. Lys underside, lys nakke og kalot samt lys strube. Mørkt bånd fra nakken strækkende sig frem langs midten af halsen og frem til næbbet. Mørk overside. Forveksling: På afstand i flugt ligner den i silhuet de store måger ellers ingen forveksling.

Tårnfalk Kendetegn: Tårnfalkens vinger er lange og smalle. Den har rødbrun ryg og vinger. Hannen har grå isse, nakke og hale. Den står ofte i svirreflugt over vejrabatter og udyrkede arealer. Forveksling: Tårnfalken kan i flugt og på afstand ligne andre småfalke samt unge spurvehøge.

Tårnfalk Fakta om tårnfalk Orden: Rovfugle Udbredelse: Europa. Yngleforhold: Tårnfalken er en almindelig ynglefugl i Danmark. Den er monogam (pardannende). Den yngler gerne i redekasser, bygninger samt i gamle krage- og rovfuglereder. Habitat: De foretrækker mosaiklandskab – men træffes også i byer, hvor der er grønne ikke alt for intensivt plejede områder, jernbaneskråninger mv. Standfugl: Mange af tårnfalkene bliver hos os året rundt og kan ses i svirreflugt over braklagte arealer og langs vejrabatter mv. En af de mest almindelige rovfugle i Danmark. Føde: Den lever af smågnavere primært markmus og i sommerhalvåret også insekter. Vildtudbytte: Fredet.

Tårnfalk han & hun

Vandrefalk Kendetegn: Vinger er lange og smalle. Sort hætte Kompakt bredskuldret storfalk. Mørkegrå overside, lys underside med mørke tværstriber. Stor størrelsesforskel mellem kønnene, hunnen er størst. Forveksling: Jagtfalk og lærkefalk