Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Klosterkærprojektet Fase 1: Øst for vejen ©SDFE: Luftfotografi 2016

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Klosterkærprojektet Fase 1: Øst for vejen ©SDFE: Luftfotografi 2016"— Præsentationens transcript:

1 Klosterkærprojektet Fase 1: Øst for vejen ©SDFE: Luftfotografi 2016
Ved broen er Døde Å udvidet til 17 meter i bredden (A). Den passerer vinkelret under broen og fortsætter ligeud ca. 60 meter, før den opdeles i en nordgående gren på 13 meters bredde og en østgående deltaarm på 9 meters bredde (B). Efter ca. 250 meter når Døde Å til det punkt, hvor den plejer at bryde ud af sit leje ved store afstrømninger (C). Her laver vi udtaget til den næste deltaarm på 9 meters bredde, der løber mod syd indtil den rammer den første deltaarm (D). Om vinteren løber der vand og sand i åen, og når de to deltaarme mødes, vil der opstå oversvømmelser og sandaflejringer. Resten af vandet og sandet vil følge deltaarmen syd om den værdifulde naturtype rigkær (E). Herefter må vandet selv finde vej ud i søen, og sandet skulle gerne aflejres i de dybe dele af kæret. Efter indsnævringen af Døde Å til 9 meter fortsætter den forbi rigkæret til endnu et punkt, hvor den plejer at bryde ud gennem sin sydlige brink (F). Her laver vi den sidste deltaarm, der bliver meget kort, og som har retning stik syd ud i det lave område af kæret. Resten af Døde Å’s løb (G) mod Mossø laver vi ikke om på, men vi fjerner dog noget af det aflejrede sand. Så skulle sommervandføringen gerne kunne være i Døde Å, så der ikke kommer for meget vand ud i kæret og generer afgræsningen. Når det alligevel flyder over kanten (K), bliver det indenfor det blå område, hvorfra der er to afløbsmuligheder ud i søen. Der skal også graves nogle afvandingskanaler. De er stiplede på figuren (H). To af dem findes allerede, men de bliver udvidet til 2 meters bredde. Den midterste er helt ny. Det brune område på figuren viser hvor, vi vil fylde jord på i en tykkelse på op til 30 cm (I). Langs Klostermøllevej vil der på vestsiden blive lavet et dige på op til ca. 0,5 meters højde (J). Det skal redde vejen for oversvømmelser fra vest i forbindelse med ekstreme hændelser. ©SDFE: Luftfotografi 2016

2 17 m Projektoversigt vest for Klostermøllevej. Projektet er realiseret øst for vejen. Desuden er den gule strækning færdig.

3 Klosterkærprojektet


Download ppt "Klosterkærprojektet Fase 1: Øst for vejen ©SDFE: Luftfotografi 2016"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google