Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Muldvarp.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Muldvarp."— Præsentationens transcript:

1 Muldvarp

2 Viste du? Vidste du…?   Muldvarpenes graveaktivitet forsyner jordens organismer med ilt. Det fremmer omsætningen af planterester til muld.

3 Udseende Muldvarpen har et meget spids hoved, den har nogle meget store poter til at grave med. Muldvarpen er et lille dyr, der måler cm fra snudespids til halespids, og som vejer mellem 75 og 95 gram. Hannerne er lidt større end hunnerne, men ellers ligner de to køn hinanden. 

4 Levested Muldvarpen bygger gangsystemer i jorden, hvor jordlaget er blødt og dybt, og hvor der er rigeligt med føde. Den er sjælden i nåleskov, men findes ellers i mange typer habitat, især enge, græsarealer, dyrkede arealer, løvskov og i haver. Et gangsystem kan være op til 200 meter langt.

5 Familie Familie Muldvarpen er i familie med spidsmusen, dværgspidsmusen, vandspidsmusen og pindsvinet. Dværgspidsmus Spidsmus Vandspidsmus Pindsvin

6 Føde Føde   Regnorme udgør langt den største del af muldvarpens føde, men også insektlarver af bl.a. sommerfugle og biller samt andre smådyr indgår i fødevalget.

7 Fjender Naturlige fjender   Muldvarpen indgår jævnligt i musvågens og natuglens fødevalg, men ræv og grævling kan også finde på at æde en muldvarp. Musvåge Grævling Ræv Natugle

8 Udbredelse Udbredelse
Muldvarpen mangler på en række mindre øer, men er ellers vidt udbredt og almindelig i Danmark.

9 Skrevet af Clarissa Riis Nielsen.


Download ppt "Muldvarp."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google