Håbets folk. Møde Jesus igen for første gang Er vi tro mod dét, han var tro imod? Prædiker vi det evangelium, han prædikede? Lever vi evangeliet, som.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Nadverens indhold og betydning
Advertisements

- en kraft, der trodser død og modgang
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Livets Ord April 2012.
”Fatter vi Guds hjerte for de fattige”? Guds glæde gennem generøsitet.
Hældt ud med badevandet!
Nøgler til menighedens vækst
Hvad siger bibelen som socialt evangelisk arbejde? John Lorenzen Præst i Saralystkirken.
Tid til lægetjek! Kaldet fra Kristus til den trofaste kirke! Filadelfia.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Tag en gave til børnene Et pinse-opgavehæfte fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
”Kaldet til kærlighed”
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
En menighed, der søger enhed
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Kate-QUIZ-mus.
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Den kristne påske.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
1. Kor. 1:17-2:5 For Kristus sendte mig ikke for at døbe, men for at forkynde evangeliet, dog ikke med talekunstens visdom, for at Kristi kors ikke skal.
Lede til Jesus – leve i Ham
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen. 7 følger af retfærdiggørelsen jf. Rom 5,1-11 1) Fred med Gud v.1 2) Adgang til Gud v.2a 3) Håb om herlighed v.2b 4)
Opstandelse, bortrykkelse og dom. Teksten 1 Thess 4,13-18 (1084) så sandt som vi tror, at Jesus døde og opstod Gud vil føre de hensovede sammen med ham.
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Nikodemus´ hjørne 1. maj Joh 3:1-8 Der var et menneske, en af farisæerne, ved navn Nikodemus, medlem af jødernes råd. Han kom til Jesus om natten.
At fyldes af Helligånden. Ap.G. 2,1-13 Nicolaifællesskabet d. 21/
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Livets Ord Januar 2016 Kommentar af Fabio Ciardi (OMI)
Søndag, den 26.april 2009 Apostolsk Kirke i Århus Et fornyet fællesskab.
1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.
Johs. Evangeliets formål Søndag d. 3. april 2016.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
Jesus Kristus indvarsler Guds rige her i verden
Pinsedagen kom!. Pinsedagen kom! Ap.G. 2,1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød,
Ølgod kirke 10. april 2011.
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
S1.
”Som Faderen har udsendt mig, sender jeg også jer” (Joh 20,21)
Ølgod kirke 29. maj 2011.
Livets Ord Marts 2017.
Kristus i os – Hvad betyder det?
Nadver, Bøn og tak, S1 Bøn og tak
Lys i verden Hånden på hjertet (3).
Fra din himmel Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen.
Kærlige hænder brødet nu ta'r
Åndens Frugter – Åndens Gerninger Gal.5v22
Hvem er Jesus og hvad har han gjort
Livets Ord November 2018.
Livets Ord “Tag med sagtmodighed imod det ord, som er indplantet i jer, og som kan frelse jeres sjæle” September 2018.
Lidt eller lille Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
En livsstil som en bedre ven
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
348 – Der bydes ind til kongens fest 1, S1
Livets Ord Juni 2019 “I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner.” Ap. G. 1, 8.
Foran tronen står jeg nu
Præsentationens transcript:

Håbets folk

Møde Jesus igen for første gang

Er vi tro mod dét, han var tro imod? Prædiker vi det evangelium, han prædikede? Lever vi evangeliet, som han levede det? Er vi villige til at betale den pris for evangeliet, som han gjorde?

Jesus plantede ingen menigheder og formede ingen kirkesamfund. Han samlede nogle mænd omkring sig, som han delte de gode nyheder om Guds riges frembrud med og som han udrustede til at fortsætte med at forkynde de gode nyheder i ord og gerning.

WWJD What Would Jesus Do? Charles Sheldon, 1896 In His Steps. What Would Jesus Deconstruct? Jack Caputo, BakerAcademics, Michigan.

Jesus lovede ikke noget, som han ikke selv satte sit liv ind p å at virkeligg ø re.

Pr æ diker vi om Guds å bne arme, men l æ gger vores egne over kors? Pr æ diker vi om Guds rigdom, men holder vores for os selv? Pr æ diker vi om Guds tilgivelse, men er selv h å rde og n ø jeregnende? Pr æ diker vi om Guds store k æ rlighed, men har lukket vores eget hjerte for vores n æ ste?

Oktober 1529, Marburg i Tyskland - Ulrich Zwingli og Martin Luther diskuterer nadverens betydning

Hvis vi fejrer nadver, men vi ikke giver de sultne br ø d, er vi ikke trov æ rdige. Jesus er verdens h å b, fordi han levede i pagt med Guds rige som skulle komme i sin fylde. Det er ogs å kun p å den m å de, hans kirke kan v æ re h å bets tegn i verden. Vi er kaldet til at v æ re d é t nu, som verden en gang skal blive. Nadver...

“ Alle I, der er d ø bt til Kristus, har jo ikl æ dt jer Kristus. Her kommer det ikke an p å at v æ re j ø de eller gr æ ker, p å at v æ re tr æ l eller fri, p å at v æ re mand eller kvinde, for I er alle é n i Kristus …” (Gal 3:27-28) Dåb...

En kirke, der d ø ber - sakramentalt eller symbolsk - men ikke lever som det forsonede folk, som d å ben viser, man h ø rer til, kan ikke v æ re h å bets tegn i verden. Men en kirke, der lever et forsonet liv og viser, hvordan gamle fjender kan leve sammen, fordi de er forenet af en st ø rre virkelighed end den, som denne verden dikterer, kan!

“ Modtag Hellig å nden. Forlader I nogen deres synder, er de dem forladt, n æ gter i at forlade nogen deres synder, er de ikke forladt. ” Joh 20:23 Helligåndens fylde...

Hvis vi alene samles i vores kirker for at gl æ de os over tungetale og profetisk tale, eller over, hvor dejligt det er at tilbede Gud, men ikke bruger den myndighed og den sendelse som Jesus gav os Å ndens kraft til udf ø re – at bringe forsoning - kan kirken ikke v æ re h å bets tegn i verden.

- N å r vi taler om menighed og h å b, m å vi passe p å, at vores fokus ikke bliver vore egne lokale menigheders / vore kirkesamfunds overlevelse i den skikkelse, de nu engang har. - Skal vi kunne v æ re h å bets folk, som Jesus har kaldet os til at v æ re, m å vi v æ re det p å den m å de, han var det p å, dvs ved at leve de Gudsriges-praktikker, som han selv levede! Konklusion...

-Jesus lovede ikke noget i fremtiden, som han ikke satte sit liv ind p å at virkeligg ø re her og nu...det b ø r vi heller ikke. - Der er hos Jesus og de f ø rste kristne nogle klare praktikker, bud og eksempler, som vi m å leve praktisk, ikke blot udf ø re rituelt.

- Vi kan kun v æ re h å bets folk, s å l æ nge vi er trofaste overfor Jesu ord og Jesu eksempel

Tal om, hvor I som lokale menigheder søger/ kan søge at leve dåbens, nadverens og forsoningens praksis ud. Er der andre bud og tydelige eksempler fra Jesus, som vi mangler at leve ud, og som vil bringe håb til mennesker? Spørgsmål til samtale

Hvis du vil læse mere... Den tilgang jeg har valgt er inspireret af John Howard Yoders Kirke med Krop. Kirken som håbets tegn i en splittet verden. Udgivet i samarbejde mellem Unitas forlag og Baptistkirken i Danmark, 2004.