Whiskysmagning Velkommen til BPFs whiskysmagning 3. okt. 2011 Vi skal smage 5 rigtig gode whiskyer og desuden en sjette: ugens bedste tilbud. Vi lægger.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KiMs – Maj KiMs SMAGSTEST - franske kartofler - Maj 2012.
Advertisements

Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
SMUT PAKKE 2 VIDEN OM SUKKERSYGE.
Atomer Et programmeret forløb. En måde at lære på.
Gammelheds-Philosophy
med de helt rigtige svar
® - we shape your ideas Middelhavskrukker Forår 2009.
Whiskysmagning 2. Sept I aften skal vi koncentrere os om Highland.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Velkommen til SMAGNING I Kolding Whiskylaug SORT.
Temaaften #2: Mæskning.
Kært barn har mange navne -
Electrolux Marketing koordinator, web Michael Skrydstrup HR Konsulent Anne Mette Hildebrand Udvælg en elev, der skal sige til, når der er gået 5, 10 og.
Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B.
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Thomas. B. Pedersen Lærer: Martin Glud
Vejret Vandet i luften.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
MWL Whiskysmagning 29. november Gæt et destilleri 1.Vi er på en ø.
Alle soldaterne i delingen var kaldt til samling, da der var
En opskrift Den dag jeg byggede en kage. Af ren og skær kedsomhed kiggede jeg på bogreolen og fandt en gammel støvet bog, jeg ikke kunne huske at have.
1 Video-regelquiz - Inkl. svar. 2 I denne lille video-regelquiz bliver I stillet over for ni regelsituationer i slagspil. Hver situation beskrives i en.
MG Production Den 75-årige Stig besøger sin læge for at få sin sperm undersøgt !
VERDENS BEDSTE NYHEDER HVAD SIGER DE LAVT HÆNGENDE FRUGTER? Interview med en forældre fra min datters Vesterbro-vuggestue.
How to boost students´ vocabulary via reading
Etiske & metodiske problemer i online research - kort diskussionsoplæg.
Arbejdsglæde.
Kompetenceudvikling på KU
Vokse gennem venskab!.
Knudsgaard – lav selv dine trækul Maj 2007 Mikkel & Ole
Vinfremstilling: Af Thomas Buhelt..
Beslutningsreferat fra 2. smagning 08 maj 2009: Formanden bød velkommen og gennemgik referatet fra sidste generalforsamling (stiftende) Ses herunder: Navnet.
Representations for Path Finding in Planar Environments.
Beslutningsreferat fra 1. smagning 04 oktober 2008: Navnet på forsamlingen blev fastsat til: Whiskylaug af 04 OKT Der gennemføres 119 smagninger,
SPIRITUS Hvordan laves det?.
Spørgsmål: 1 Hvad er en knallertansvarsforsikring? Svarmuligheder: Ja
Anneks 3: Tørre AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Niels Pein Regelopdatering Niels Pein Udpluk af nyhederne Definitioner Regler Decisions.
Øl fremstilling & smagning Øllets stamtræ.
Beslutningsreferat fra 3. smagning 07 november 2009: Tony havde ikke glemt sin Malt i toget og opfyldte dermed betingelser for medlemskab og bydes velkommen.
Udvikling i GODS Transporten Sammenfatningsrapport maj 2010.
Stil og smag John Paulin Hansen WEB 1, ITU, marts 2000.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Hallo... Jeg ville bare se om du var tilstede... I just wanted to see if you were there...
Whiskysmagning 4. Sept En highlandwhisky, der ikke helt ligner highlandwhiskyer.
Folksonomier: når brugerne samarbejder Eller Folksonomier: Når samarbejde mellem brugere er indlejret i informationssystemerne.
Electric power is electric particles moving through metal, semiconductor or graphite and special fluids (electrolysis). Some kind of gas are able to conduct.
Udvikling af immunforsvaret
Institut for Sprog, Kultur og Æstetik Engelsk, semester, Tekstanalyse og -historie Jens Kirk Session One: "An Introduction to the Analysis,
Hospital informations systemer Theriak -den elektroniske medicinjournal.
Mikkel deMib Svendsen Duplicate Content & Multiple Site Issue Mikkel deMib Svendsen
Mådesudsgagnsord på engelsk (modalverber)
MWL Whiskysmagning 4. Marts 2016 Hos Lisbeth og Olav.
THE MENTORING JOURNEY.
WTKF smagning Uafhængige aftappere Generalforsamling
SCALE-UP DENMARK Tue David Bak Direktør, Innovation & Vækst, Region Sjælland & Formand for Scale-Up Denmark Thank you to the Ambassador, Mrs Louise Jespersen.
Buy Doxycycline Online Us
Privatsmagning Balvenie 16. februar 2008
Completing secondary education
Pølsebrød af surdej Ingredienser 5 g gær 150 g surdej 12 g salt
Compositional Design Principles “SemiCiv”
Software Testing Software testing.
Øl og mad tirsdag den 29. august 2017
Hos Mai-Britt og Mogens
MWL smagning 2. marts 2018 Hos Lisbeth og Olav Ved Mads MWL.
Whiskypræsentation 2. juni 2017
05. Oktober 2018 hos Lisbeth og Kjeld
Mørdrup Whisky Laug fredag den
MWL Whisky-smagning den 2. marts 2012
Europæiske udfordringer for planteproduktionen
Præsentationens transcript:

Whiskysmagning Velkommen til BPFs whiskysmagning 3. okt. 2011 Vi skal smage 5 rigtig gode whiskyer og desuden en sjette: ugens bedste tilbud. Vi lægger ud med en japansk whisky: Hibiki fra Suntory. Den er præmieret med World Whiskies Award 2011

Whiskysmagning Jeg fortæller lidt om de enkelte whiskyer og lidt om hvordan man fremstiller whisky. Der er flutes så længe lager haves! Det er ikke aftensmad, men er beregnet til at rense munden og til at man ikke drikker på helt fastende hjerte. Professionelle smagere spytter ud efter hver smagning, men heldigvis er vi jo ikke professionelle!

Whiskysmagning Den første whisky er japansk – hvorfor nu det? Den er fra Suntory, blended og 21 år gammel.

Whiskysmagning Yamazaki Hakushu

Whiskysmagning The Symphony of Japanese Whisky! The legendary Hibiki represents true harmony. The enigma of perfection, the paragon of the art of whisky and the art of Japan's artisans. Hibiki, meaning resonance (ekko) in Japanese, speaks to the soul and emotions of the most discerning whisky lover. Hibiki resonates from nature, and all the subtleties found from the twenty four seasons of the old Japanese lunar calendar. Numerous types of pure single malt whiskies ageing in various types of casks, including Mizunara, a very rare Japanese oak, all combine to create a full orchestra of flavors and aromas. Seductive, blossoming and enigmatic, Hibiki celebrates the unrivaled art of blending, fine craftsmanship, and sense of luxury of the House. Bearing the seal of the House of Suntory, this majestic blend is its rightful paragon. De sætter vist ikke deres lys under en skæppe (They don’t hide their light under a bushel)

Den 21 årige Hibiki Blended: Yamazaki + Hakushu + ? Whiskysmagning Den 21 årige Hibiki Blended: Yamazaki + Hakushu + ?

Whiskyfremstilling Whisky fremstilles af fermenteret byg, rug, hvede eller majs, der destilleres. Maltwhisky er lavet af byg og har en udpræget røgsmag, da bygmalten røges over tørv inden brygningen. Whisky er øl, der destilleres. Det er kun 30-40% af destillatet, der bruges til whisky. Det første hældes bort, da det indeholder "fusel" og forskellige andre ubehagelige organiske forbindelser. Det sidste har for lav alkoholprocent til whisky. Whiskyen opbevares på fade "casks" af egetræ. Ud over de traditionelle aftapninger ”egen whisky på egne flasker”, kaldet single malt blandes forskellige aftapninger og sælges som blended whisky. En whisky skal være på mindst 40% og mindst tre år gammel. Når den kommer fra fadet er den på 50-60% Cask strength og fortyndes normalt til 40%-46%. Under lagringen trænger væske - herunder alkohol - ud gennem porerne i træfadene. Denne del som udgør op til 1½-2½% årligt betegnet som angel's share (englenes andel)

Whiskyfremstilling Der er 8 trin processen med fremstilling af Whisky 1 Maltning - Malting 2 Tørring / tørvning - Drying 3 Valsning - Rolling 4 Mæskning - Mashing 5 Gæring - Fermentation 6 Destillation - Destilling 7 Lagring - Maturation Aftapning på flasker – Bottling Drinking !

Maltningen er en spiring af kornet. Undervejs vendes det spirende korn Whiskyfremstilling Maltningen er en spiring af kornet. Undervejs vendes det spirende korn

Whiskyfremstilling Ved mæskningen hældes vand over kornet af 2, 3 eller 4 gange, mens temperaturen langsomt øges til ca. 60 grader. Mæskningen sker i store Mash Tuns

Destillationen sker i store kobberkedler Whiskyfremstilling Destillationen sker i store kobberkedler

Whiskyfremstilling Den nye spiritus løber typisk gennem aflåste, "Spirit Safes" hvor den ansvarlige "Still man" kan tage prøver og dreje et håndtag for at vælge om spiritussen løber i en lagertank eller tilbage til ny destillation

Whiskyfremstilling Der er rigtig mange faktorer som alle påvirker den færdige whisky's smag og kvalitet. Disse faktorer er: vandkvalitet kornsort peating level den anvendte gær de anvendte mash tuns (rustfrit stål, sibirisk fyr eller lærketræ) størrelse og facon af de anvendte stills destillationsprocessen, herunder størrelsen af "middle cut"-et lagringen, herunder lagringens længde, fadtype, type af warehouse Der er i dag generel enighed om, at lagringen er den faktor der har størst betydning. Lagringen menes, at stå for mellem 40 og 75 procent af den samlede smag og duft i den færdige whisky. Næsten alle destillerier fortynder den nye spiritus med vand for at komme ned på en alkoholstyrke mellem 57 og 70 procent. De fleste ønsker en styrke i området 63 - 68 procent. Spiritussen tager bedre imod smagsnuancer fra fadet, når alkoholstyrken ikke er for høj. I forbindelse med aftapning på flasker sker yderligere en opblanding med vand ned til 40 – 46 % Farve (colour), aroma (nose), smag (palate/taste), eftersmag (finish) osv. vender vi tilbage til

Whiskysmagning Whisky nr 2 er en: Clynelish Double Matured Distillers Edition 1991 46%, handpicked by the Master destiller, limited edition. Double gold winner: San Francisco World Spirits Competition 2009

Whiskysmagning Clynelish kommer fra det tidligere Brora destilleri 2 destillerier, der blev til 1 Det er en Highland whisky fra det nordvestlige Highland Den var damernes favorit

Whiskydistrikter i Skotland Whiskysmagning Whiskydistrikter i Skotland Oarkney Islands Highland Park Brora / Clynelish Glenmorangie Islay Ardbeg

Whiskysmagning

Whiskysmagning Smagsnoter til Clynelish: Nose Apples, sherry and an elegant perfume of cherries. Palate/taste Velvet flavors of high quality sherry heavily blankets the palate like how a snowstorm envelopes a sleeping city at night. Sweet, very rich cherries and blackberries coat the palate before a slight drying transition to brandy and a little corona cigar smoke. A slice of dark, rich fruitcake in a tumbler. Hmm, if there was ever a winter/Christmas dram, this is it. Finish (undiluted) Malt and spice adorn a sherried taste with a touch of smoke.

Whiskysmagning Whisky nr 3 er en: Yamazaki 46% 18 år Single Malt Gold medal winner 2010 in the magazine Drinks International and Silver medal winner (The Malt Maniacs! Awards 2009)

Whiskysmagning Smagsnoter: Nose: Rich and slightly sweet though with a balanced oakiness. Walk in the woods: apple and violet, an old log cabin in the summer heat. Palate: Though lighter than the nose suggests this has class. Leafy, almost mossy. Pine woods, violet again and a dusty rooty quality but sufficient sweetness to add depth and complexity. Finish: Good length. Pomegranate (granatæble). Comment: This is a real jump in quality and shows great finesse.

Smag, duft, eftersmag, smagsnoter Whiskysmagning Smag, duft, eftersmag, smagsnoter

World Whiskies Award 2011 – Best Island Single Malt 21 years or more Whiskysmagning Whisky nr 4 er en: Highland Park 48,1 % 25 år World Whiskies Award  2011 – Best Island Single Malt 21 years or more

Whiskysmagning Smagsnoter: Nose: Damp leaves and spices. Palate: Medium to heavy bodied, chewy toffee, spice, wood smoke and marzipan. Finish: Long! Woodsmoke and malty. It’s a dream. I really, really, really liked this single malt. So much so that I knew I would be buying a bottle in spite of its high price. We also tried the Highland Park with some dark chocolate that was 90% cocoa. It worked oh so well! Hvad drikker man til Haggis ?

Whiskysmagning Whisky nr 5 er en: Ardbeg Uigeadail 54,2% Single Malt Has won: Best Whisky in the world Uigeadail er en blanding af Ardbeg whiskies fra bourbon og sherryfade. Det giver en let sødlig og blød, men røget smag. Aftappet i fadstyrke 54,2%. Navnet stammer fra den lille sø, hvor destilleriet henter sit vand.

Whiskysmagning Smagsnoter: Appearance/colour: Deep gold. Nose: Rich. Smoke with sweet sherry flavours. Taste: Full bodied with balanced smoke. Sherry, coconut and dry fruits. Finish: Long with great mix of sweet smoke and dry fruits.

Whisky nr 6 er en: Glenmorangie 40 % 10 år, Highland Whiskysmagning Whisky nr 6 er en: Glenmorangie 40 % 10 år, Highland

Whiskysmagning Smagsnoter: Glenmorangie 40 % 10 år, Highland Farve: Let gylden Duft: Vanilje, frugt, lidt citrus Smag: Både sød og saltet med et frugtagtigt tema Eftersmag: Let og frisk, men forholdsvis kort

Det var alt for denne gang! Whiskysmagning Det var alt for denne gang! Besøg gerne MWL, Mørdrup Whisky Laug, og læs om vores smagninger, Skotlandstur, skotske broer, vores slagsang og Skål på gællisk: http://www.vej-hansen.dk/mwl/BDKsmagning.pps

Whiskylitteratur Andersen, Linde, 50 whiskyer du skal smage før du dør Blak, Freddy, Whiskysnak med Freddy Blak Jackson, Michael, Den store bog om whisky Jackson, Michael, Maltwhisky, 5. udgave Jackson, Michael, Politikens bog om whisky Thomas, Lars, Whiskybogen Wishart, David, Gyldendals Single Malt Whiskyguide Murray, Jim, Lademanns whiskybog - Guide Til Whisky Fra Hele Verden Ronde, Ingvar, Malt Whisky Yearbook Jackson, Michael, The Definitive World Guide to Whisky Jefford, Andrew, Peat Smoke and Spirit: A Portrait of Islay and... Buxton, Ian, 101 Whiskies to Try Before You Die Broom, Dave, The World Atlas of Whisky: More Than 300 ... Wilson, Neil, Whisky in Your Pocket Roscrow, Domininic, World's Best Whiskies: 750 Unmissable ... Jackson, Michael, Le Grand Livre du Whisky Lerner, Daniel, Single Malt et Whisky écossais: Découvrir et savourer plus de 200 marques More books: Look at: Saxo.com, Amazon.co.uk and a lot af other sites

Whiskykage Letlavet og herlig frugtkage med whisky                                                                              Ingredienser:   5 dl mel                                                                   4 æg æg                                                                     2 dl tørret frugt                1 tsk salt                                            1 dl farin                     1½ dl nødder                                                                2 l whisky      Fremgangsmåde:   1.Find en mellemstor skål   2.Smag på whiskyen for at forsikre dig om, at den er god. Hæld den gerne i et decilitermål og drik   3.Gentag punkt 2  4.Tænd for elpiskeren   5.Pisk 1 dl smør og 1 tsk sukker sammen  6.Tjek at whiskyen stadig er ok ved at drikke en deciliter   7.Schluk elpiskeren  8 . Pluk to høns og schmid disse i skåhlen sammen med den frørrede tugt . Suk...  9.Thhænd f..for elpizzkeren igen   10. Hvis den frørrede tugt sætter sig fast i schkålen, så grav den fri   11. Smag derefer på whiskyen for at være sikker på, at den schtadig er fffin   12...Ssså ..schkal du bruhhhhe 2 ss schalt, eller sssåådan nåed…  13. Det er forrestenikke så intes.. intras.. vichktigt  14. Tzjeck wiskyen … hik  15. Hak nødder. Og så llidt zåhkker, eller hva faen der er i nnnærhedn  16. Schmør ovnen   17.Vrid kageformen 220 grader. Glem ikke at *hup* schlukke elpizzzzzkeren - puhhh   18.  Schmid schkålen ud af vinduet og tjek whiskyen igen      Gå ihhh  zæng. Hvem faen ka' alligehhveller li' frugtkahhge …...