International profil for b-klassen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Advertisements

Progression i de større skriftlige opgaver:
NGG.
Faaborg Gymnasiums udbud og oprettelse af studieretninger
Velkommen til orienteringsmøde Odense Katedralskole.
Rungsted Gymnasium.
Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag
Science in Action en studieretning med Matematik A, Kemi A, Fysik B.
1. HF Introduktionsforløb Langkær Gymnasium og HF
International linje en forsøgsordning Hvem er vi? Hvad er det vi kan / vil / skal Internationalt læringsmiljø / flersproget tilgang Fokus den internationale.
NGG.
Hjørring Gymnasium.  Samtlige klasser og fremmedsprogsundervisere  Engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, græsk  at udvikle og forfine elevernes.
Velkommen til Lemvig Gymnasium Orienteringsmøder 2011
STUDIERETNINGSTONING PILOTPROJEKT DISPOSITION  Indledende kommentarer  Rammerne for pilotprojektet  Det PR skal høres om  Eksempel på en.
Roskilde Katedralskole stx – det almene gymnasium
Velkommen til Handelsgymnasiet hhx
Gymnasiets opbygning Studentereksamen STX OptagelseStruktur Grundforløb og studieretninger Valgfag.
Klassisk studieretning sprog og kulturhistorie hvis du vil være supergod til sprog og forstå grundlaget for europæisk kultur og tankegang.
Projektopgave klasse.
HHX – HANDELSGYMNASIET IKAST
Studentereksamen - stx
Adrián de Santiago de Compostela
Velkommen til åbent hus på
Studieretningen Engelsk A – Spansk A med Samfundsfag B Falkos sproglige studieretning.
Falkos sproglige studieretning
Internationalisering er en naturlig del af studieretningsfagene engelsk, fransk og samfundsfag, da der stiftes bekendtskab med sprog, samfundsforhold.
Internationalisering i og udenfor Danmark: Udover studieretningsfagene samfundsfag, matematik og psykologi inddrages andre fag, så oplagte tværfaglige.
Præsentation af Studieretningen Engelsk A – Spansk A med samfundsfag B.
SPROGFAG – DIDAKTIK OG METODE
Studieretningen Engelsk A –Spansk A Med Samfundsfag B Falkos sproglige studieretning.
SRP-konference workshop 2
Velkommen Til Klassemødet i 1x.
Engelsk er studieretningsfag i 2.f. Engelsk er studieretningsfag i 2.f. Engelsk er det naturlige omdrejningspunkt for den internationale profil i studieretningen.
På CG er internationalisering et fokusområde på alle studieretninger. På CG er internationalisering et fokusområde på alle studieretninger. I denne studieretning.
International profil for n-klasse
Undervisning Klasseundervisning Elev oplæg Fælles læsning Fig. Beskrivelse (analyse) Opgaveløsning Film og efterfølgende diskussion Gruppearbejde Laboratorium.
De naturvidenskabelige kompetencer og erhvervsudviklingen – et samspil v. Udviklingschef Søren Ring, Region Hovedstaden.
 Skal fra starten være om nære og genkendelige ting  Skal være med mulighed for gentagelse  Skal give eleverne en positiv tilgang til et nyt sprog.
Falkos sproglige studieretning
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag Gymnasiets opbygning1.
STUDENTEREKSAMEN STX Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag Gymnasiets opbygning 1.
Køreplan for studieretningsvalget: Orientering i klasserne Fyraftensmøde for elever og forældre den 20. november Afgivelse af ønske senest 1.december kl.
NGG.
Skriftlige opgaver Gymnasiet og HF
Valgfagsorientering 21. November 2011
Orienteringsaften Brøndby Gymnasium. Program Kl Velkomst ved borgmester Kjeld Rasmussen Adm.dir. i Brøndby IF, Per Bjerregaard/bestyrelsesmedl.
Gymnasiet (Stx)
Et mærkeligt skib.
Ny Fælles Naturfagsprøve
Ved Lauta Innovation i historiefaget Kirsten Oldenburg Lauta og Michael Thing Innovationskonference UVM efterår 2014 ved Lauta.
Obligatoriske fag Dansk A Teknik A Engelsk B Fysik B Kemi B Matematik B Teknologi B Biologi C Kommunikation/it C Samfundsfag C Teknologihistorie C 3 studieret-
Sprogfagenes metoder Rungstedgaard den 3. maj 2010 Dorte Fristrup, tlf
Sprog og International Virksomhedskommunikation engelsk, fransk, spansk og tysk Velkommen til brobygning 2010.
Modersmålsgruppen Klassematch A, B og C Tværgående temaer Almendidaktiske vurderinger.
Innovation Fredericia Gymnasium. De to spor:  Innovation i AT frem mod årsprøve i maj  Muligheder for innovation i studieretninger og afdækning.
Learning Museum Linjefaget historie, UCL, Møntergården og Den Fynske Landsby.
Vejledning i 9. klasse Kollektiv vejledning i klassen
Ligheder/forskelle på HHX – STX – HTX De har helt den samme struktur, dvs. ½ års grundforløb og 2½ års studieretningsforløb. De tæller lige meget til videregående.
FoU projekt Synliggørelse af fremmedsprogene via fagligt sammenspil i et anvendelsesorienteret perspektiv.
Erhvervsplaymaker Hvem, hvorfor og hvordan…. Erhvervsplaymakeren  Hvem er jeg…  Kasper Bech Pedersen  Lærer i 11år, Lyne Friskole, Blåvandshuk Skole.
Vejledning med globalt udsyn Eisbjerghus Efterskole Vejleder Bodil Dinesen og Charlotte Tegen.
Niveauer i ungdomsuddannelserne  A – Gymnasialt niveau ( 3 år )  B - Gymnasialt niveau ( 2 år )  C - Gymnasialt niveau ( 1 år ) / EUD  D - EUD-fag.
Frederikshavn Kommune 23. nov. 2016
INTERNATIONALISERING I GYMNASIET
STØVRING GYMNASIUM Studieretningsønske 2017.
Falkos sproglige studieretning
På stx og hf efter reformen
Fag på studieretningen Fællesfag: Dansk, historie, idræt, religion, oldtidskundskab Studieretningsfag & bundne valg: Engelsk A, musik A, samf.
Det rullende Universitet
Præsentationens transcript:

International profil for b-klassen Spansk – Engelsk – Samfundsfag 2009 - 2012

Projekt/mål B-klassen har sprogfagene spansk og engelsk samt samfundsfag som studieretningsfag. Det er således en klasse, der naturligt har udsyn og interesse for verden som omdrejningspunkt. Fremmedsprogsfagene spansk og engelsk er A-niveaufag. Her arbejdes der med særligt fokus på de to sprogområder, ligesom fagene i studieretningen laver flerfaglige forløb om fælles internationale emner og problematikker, f.eks. om Den Spanske Borgerkrig og Den Internationale Brigade; indvandring og det spansktalende mindretal i U.S.A; separatistbevægelser og terror i Spanien og Nordirland, mv. Ud over studieretningsfagene samfundsfag, engelsk og spansk inddrages også andre fag, hvorved oplagte tværfaglige muligheder bliver tilgodeset.

Tværfagligt samarbejde Temaet i dansk/historie-opgaven er Den spanske borgerkrig. Der arbejdes også sideløbende i fagene engelsk og spansk med tekster, herunder film, der handler om emnet. Temaet i studieretningsopgaven (SRO) i 2.g er Slavehandel med særlig fokus på Cuba, Caribien og USA. Projektet er tilknyttet TST (transatlantisk slavehandel), et UNESCO-projekt. De deltagende fag er engelsk og spansk. Sideløbende arbejder religion og historie også med emnet. Engelsk og biologi er de centrale fag i et AT-forløb hvor eleverne skal beskæftige sig med temaet Slutningen af 1800 tallet med særligt fokus på Victoriatiden og Darwin.

Vensskabskole Det er lykkedes b-klassen at etablere en kontakt med en spansk skole i Galicien: IES Macias o Namorado, et gymnasium i Padrón – en mindre by ca. 20 kilometer fra Santiago de Compostela i Galicien. Idéen er at etablere et langvarigt samarbejde mellem vores skole og den spanske så at vores elever kan besøge deres hvert år i forbindelse med studierejsen. Vi håber på at dette kan føre til et genbesøg af de spanske elever på vores skole. Vi ser frem til at dette samarbejde kan føre til en langvarig udveksling med Spanien, gerne med privat indkvartering. Dette har to formål: eleverne får mulighed for at opleve den spanske kultur på meget nært hold samtidig med at de får mulighed for at afprøve og forbedre deres sprogfærdigheder. Rejseomkostningerne vil også blive lavere. Det nuværende samarbejde skal afvikles i nogle faser: Mail-udveksling mellem de spanske og danske elever Kontaktsprog: spansk og engelsk Emner: personrelaterede og almene emner I forbindelse med studierejsen mødes de spanske og danske elever gerne to gange Sidste fase: Mail-udveksling mellem eleverne

Studierejsen Rejsemålet er Santiago de Compostela samt Padrón i Galicien Santiago de Compostela siges at være begravelsessted for apostlen Jakob Hans grav har siden middelalderen været valfartssted for pilgrimme Padrón er fødeby for Camilo José Cela, spansk forfatter og nobelpristager fra 1989 Oplagte emner for studierejsen kan være Katolicisme, Byens historie og kultur, Nationalisme efter Francos død i 1975 genvandt Galicien sin status som en autonom region i Spanien. I Galicien er der to officielle sprog: spansk og galicisk De deltagende fag er: historie og spansk, samt religion Teamkoordinator: Anja Wilkens og Silvia Becerra Bascuñán