Kom i gang med GSAK Hvordan får du downloadet, installeret og konfigureret GSAK Af ProsperoDK (aka. René Boe) Teknik-event i det mørke Jylland III - 17/1-2009.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Videregående pc-vejledning Modul 13: Brug af tekstbehandling 60+Bornholm.
Advertisements

Sådan laver Du et POWER POINT program.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Hvordan man opretter en cache
Hvordan får du downloadet, installeret og konfigureret GSAK
SharePoint /36 2 General SettingsPermissions and ManagementCommunications Titel, description and navigation Versioning settings Advanced settings.
Statistik på Geocaching.com
Intro til brug af Carla til adresser og andet for ledere i FDF Virum
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Teknik event i det mørke Jylland IV, 16. Januar 2010GPSmap 60CSx vs. Oregon 550T 1 GPSmap 60SCx vs. Oregon 550T  Baggrunden for dette indlæg  Skærmen.
Hvordan får du et Print Screen
NemID og Fællesskema 2014 v/Signe Hansen Blegmand
GSAK – helt fra start Hvad er GSAK ? Download og installation GSAK
Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Hvad skal vi i dag? Hvad er NemID?
Torbenfeldvej Vallensbæk strand Tlf.: – – dagligt brug af vores hjemmeside •AGEN LYS har en stor og omfattende.
Log direkte fra GSAK Der er en kæmpe fordel at logge direkte fra GSAK, for det første er det let, da men ikke skal åbne alle cachesiderne for at kunne.
Udlægning af en ny cache
Kom i gang med GSAK Hvordan får du downloadet, installeret og konfigureret GSAK Af ProsperoDK (aka. René Boe) Teknik-event i det mørke Jylland IV - 16/
Teknik event i det mørke Jylland IV Geocaching uden at det koster et ton papir og litervis af printerblæk Understøttes af: Smart phones PDA’ere Flere af.
Opstart GSAK med filter Det kan være praktisk at have et filter som gsak starter op i, Det kan være du ikke ønsker at se dine fundne cacher, eller måske.
GSAK Makroer Hvordan får du downloadet, installeret og konfigureret GSAK Af ProsperoDK (aka. René Boe) Teknik-event i det mørke Jylland IV - 16/
Ekstra funktion til Garmin export
17. januar 2009Teknik event i det mørke Jylland III - CacheMate 1 Geocaching med CacheMate  Hvad er CacheMate?  Indlæsning af Cachebeskrivelser  Bruger.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
MMSSTV Indstillinger FSK ID og andre indstillinger Af DG1OBY
Export af cacher til GPS som poi’er via makro
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Geocaching.
1 DSB og Bibliotekerne Personlige interview foretaget 20. til 25. januar respondenter Holdning til evt. ny portal.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2008.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Backoffice præsentation
Formularer (Access, del 3)
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
Export af cacher som skattejagter til GPS via makro Dette er måden at overføre skatte til gps’en på hvis gps’en understøtter skattejagter. Det gælder f.eks.
Mobile Atlas Creator (MOBAC) Prepare online maps for your mobile device Af ProsperoDK (aka. René Boe) Teknik-event i det mørke Jylland V - 12/ –
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
SEO PÅ AU.
DANSK RIDE FORBUNDwww.rideforbund.dk21. august 2014 Introduktion til Course Tool af Rasmus Christian Kaae.
Opret en database i Reference Manager, ver. 11 Åbn programmet. Opret en ny database. Placér basen ude på ”skrivebordet ” (kun i denne sammenhæng – da baserne.
Publish Logs Klik på Geocaching.com access Og vælg Publish logs…
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Introduktion til Access (Access, del 1)
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi 2 Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser vores.
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
CFU 1 Center for Undervisningsmidler PowerPoint-kursus Enkle præsentationer.
Version 3.1 Velkommen til introduktion af Digital Post PS: Er du dårligt hørende eller seende, så flyt venligst op foran. Side 1.
Klasser Modeller.
Blog kommentar Åben arkivet ved at trykke på den lille sorte trekant der peger ind på et årstal (næste billede)
Vejledning i testfunktionen på Absalon Testfunktionen er et værktøj som kan bruges til eksamen, status af de studerendes standspunkt eller som de studerende.
v. Birgit Kjærside Storm
Oversigtsreference til Lync 2013 til Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Med Lync kan du begynde at samarbejde uden.
Oversigt for © 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Lync Web App Deltage i et Lync-møde ved brug af computerlyd Hvis du ikke har Lync.
Videregående pc-vejledning Modul 10: Sådan gør du 60+Bornholm.
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Planlægge et Lync-møde Du kan planlægge et Lync-møde ved at bruge Outlook tilføjelsesprogrammet.
Rapporter (Access, del 5). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller, og.
1 USB Gennemgang af installering af USB driver til ICT. Er fortaget på Windows XP.
Grunde til at jeg elsker dig
Vi har valgt at bruge vores egen postsystem til at fortælle lidt om vores kendskab IT verdens kommunikation. G-mail, er ret let at gå til, og der er hjælp.
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser.
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
GSAK Geocaching Swiss Army Knife
Præsentationens transcript:

Kom i gang med GSAK Hvordan får du downloadet, installeret og konfigureret GSAK Af ProsperoDK (aka. René Boe) Teknik-event i det mørke Jylland III - 17/ – GC1JFAN

Indhold: Det følgende vil blive gennemgået i denne præsentation: Hvordan du - 1.Downloader GSAK, 2.Installerer GSAK, 3.Registrerer GSAK, 4.Konfigurerer GSAK, 5.Indlæser dit første Pocket Query i GSAK (My Finds), 6.Sætter PQ'er op efter dato, 7.Indlæser flere PQ'er ad gangen, 23. juni 20142

3 1.1 Download GSAK Her finder du GSAK:

23. juni Her finder du GSAK: 1.2 Patches og Beta-versioner

Gem installations-filen på skrive bordet og dobbeltklik på den. 23. juni Installer GSAK

23. juni Installer GSAK

23. juni Installer GSAK GSAK-installationen har nu placeret et ikon på skrivebordet.

23. juni Installer GSAK Nu starter GSAK op for første gang.

23. juni Installer GSAK Og da det er første gang GSAK startes vises tips. Hvis ikke man er interesseret i dem kan de slås fra.

23. juni Installer GSAK Og da databasen er tom foreslår GSAK at fylde den med "sample.gpx" fra installations-mappen. Sig "nej" til dette da vi selv fylder data i om lidt.

23. juni Installer GSAK Endeligt vises hjælpe-filen på siden "Getting Started".

23. juni Installer GSAK GSAK er nu klar til brug, men uden data og ikke registreret.

23. juni Registrer GSAK GSAK er ikke registretet endnu og kan køre 21 dage inden der begynder at komme et "nag"-vindue.

23. juni Registrer GSAK Din registrerings-nøgle har du modtaget med . Klik på "Register Now" og indtast din registrerings-nøgle

23. juni Registrer GSAK GSAK er nu registreret i dit navn.

23. juni Konfigurer GSAK Der er 3 ting der er gode at konfigurere med det samme, klik på Tools->Options eller tryk Ctrl+A for at komme der til.

23. juni Konfigurer GSAK Første ugedag skal sættes til mandag og "Method for matching placed (hidden) and found caches" skal sættes til "OwnerID#".

23. juni Konfigurer GSAK Dit OwnerID# finder du på din profil side på geocaching.com.din profil side

23. juni Konfigurer GSAK Hold musen over "See the forum posts for this user" og så kan du aflæse dit OwnerID# i status linien i bunde af skærmen. GSAK kan nu finde ud af hvilke cacher du har fundet og gemt.

23. juni Konfigurer GSAK Find dine hjemme-koordinater, f.eks. ved hjælp af crumlins side:

23. juni Konfigurer GSAK De fundne koordinater sætter du nu ind under Options->Locations.

23. juni Konfigurer GSAK Nu kan GSAK sortere dine cacher efter afstand hjemmefra.

23. juni Indlæs dit første PQ Du er nu klar til at indlæse dit første Pocket Query (PQ). Det kunne f.eks. være dit My Finds, og det finder du her: neden under dine almindelige PQ'er. Klik på "Add to queue" og så vil du kort efter modtage det i din indbakke.

23. juni Indlæs dit første PQ Når du har klikket på det vil du kunne se at det er sat til at køre på et bestemt klokkeslæt, og ikke ret længe efter vil du kunne se at det er kørt.

23. juni Indlæs dit første PQ Når du har modtaget det i din indbakke så gem det på skrivebordet. Der fra kan du trække det over på GSAK's ikon for at indlæse det.

23. juni Indlæs dit første PQ GSAK kommer nu op med følgende vindue hvor du skal fjerne et flueben og sætte et andet:

23. juni Indlæs dit første PQ GSAK indlæser nu filen og kommer til slut op med et "Load Summary" der fortæller hvad der er indlæst.

23. juni Indlæs dit første PQ GSAK har nu alle dine fundne cacher indlæst i din første database og ved at klikke på det lille hus bliver de sorteret efter afstand hjemmefra.

23. juni Sæt PQ op efter dato Nu er der jo ikke meget ved at gå ud efter de cacher man har fundet, så derfor er det mere interessant at få sine PQ'er sat op så man kan få alle de danske cacher. Her er de datoer jeg bruger, de bliver rettet ind i mellem efter hånden som nogle cacher bliver arkiveret.

23. juni Sæt PQ op efter dato I den forbindelse er der et lille trick som Jeremy Irish har sagt god for: hvis jeg videre giver et link til et PQ jeg har sat op, kan du gemme det som et af dine PQ'er uden at skulle pille i indstillingerne.

23. juni Sæt PQ op efter dato Så her er linkene til mine 19 Pocket Queries der giver alle de danske cacher delt efter den dag de er gemt:Pocket Queries 1.Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark Denmark

23. juni Sæt PQ op efter dato Så klik på de enkelte links og gem dem, så vil de blive sendt til den -adresse i bruger i forhold til geocaching.com. I vil naturligvis også kunne angive en anden adresse, f.eks. en gmail-adresse i "alternate ".

23. juni Indlæs flere PQ'er Efter at have modtaget de 11 PQ'er og gemt dem i en mappe på skrivebordet skal de læses ind i GSAK. Jeg har lige omdøbt dem for at vise hvilket PQ de kommer fra.

23. juni Indlæs flere PQ'er De indlæses ved at klikke på File->Load GPX/LOC/ZIP.

23. juni Indlæs flere PQ'er De indlæses ved at klikke på File->Load GPX/LOC/ZIP.

23. juni Indlæs flere PQ'er GSAK checker nu at de bliver indlæst i den rigtige rækkefølge, med de ældste først og indlæser dem derefter 1 efter 1.

23. juni Indlæs flere PQ'er Nu har du så GSAK fyldt med både dine fundne cacher og alle dem du ikke har fundet endnu.

23. juni Avanceret GSAK De viste ting er bare for at komme i gang med GSAK. GSAK kan selvfølgelig meget mere, ikke mindst pga. muligheden for at lave makroer dertil. GSAK har i den nyeste udgave fået indbygget Google Maps i sin split screen og med de nye detaljerede billeder der er kommet her i Danmark kan man nemt få en ide om hvor cachen er gemt. GSAK har også fået indbygget mulighed for at hente de billeder som der er linket til i teksten, lidt a la hvad SpoilerSync programmet gjorde, bare godkendt af Groundspeak. Jeg vil her prøve at vise nogle af de ting GSAK kan.

23. juni Google Maps

23. juni Grab Images Her er der filtreret til 25 km fra min bopæl. Klik på Database -> Grab Images…

23. juni Child Waypoints Der er flere måder at tilføje Child Waypoints til cacherne på: Manuelt, fra kortet eller ved at grabbe dem fra beskrivelsen.

23. juni Highlight Man kan selv fremhæve cacherne efter forskellige kriterier, det første indbyggede filter er for cacher med Child Waypoints.

23. juni Stave kontrol Ordbøger kan hentes på

23. juni Postnummer-søgning Postnummre kan hentes på

23. juni User Notes/User Log

23. juni Makro Manager

23. juni Getmail

23. juni Makroer Makroer er, ud over filter funktionen, GSAK's største force. Alle de makroer der er uploadet på GSAK’s forum kan findes i GSAK's Macro Library Index.Macro Library Index Dette er blot nogle af de grupper af makroer der findes: • udvidet split-screen funktionalitet Google Map Nearest, Translate, Wide View, k610i Google Map NearestTranslateWide Viewk610i • kort af forskellig slags MyGoogleMap v3, My Google Earth Export, MyFounds2HTML MyGoogleMap v3My Google Earth ExportMyFounds2HTML • Colorado/Oregon hjælpe-makroer ColoradoExport, ColoradoImportAndLog, CreateFieldNotes, UploadFieldNotes ColoradoExportColoradoImportAndLogCreateFieldNotes UploadFieldNotes • eksport af forskellig slags CachematePPC, GarminCsvPoiExport, TomTom, iPod, CachematePPCGarminCsvPoiExportTomTomiPod • hjælpe-makroer af forskellig slags AddLogs, RefreshGPX, PlacedPQ, LogList, GeoCalc, AddLogsRefreshGPXPlacedPQLogListGeoCalc • statistik FindStatGen3, GenUploadStat, MonthlyCoverage, HTML_PlacedDate FindStatGen3GenUploadStatMonthlyCoverageHTML_PlacedDate

23. juni Google Map Nearest Denne makro viser de nærmeste cacher i splitscreen.

23. juni Translate Denne makro oversætter cache-teksten via Google Translate.

23. juni Wide View Viser cachen i et format der passer til en wide screen.

23. juni K610i Viser cachen i et eksport-venligt format der passer til en mobil.

23. juni MyGoogleMap v. 3 Eksporterer cacherne i filteret til Google Maps side.

23. juni My Google Earth Export Eksporterer cacherne i filteret til Google Earth.

23. juni MyFounds2html Eksporterer cacherne i filteret til Google Maps side.

23. juni ColoradoExport Eksporterer cacherne i filteret til en Colorado/Oregon.

23. juni ColoradoImportAndLog Importerer cacher fra GPSr og markerer dem som fundne.

23. juni CreateFieldNotes Laver Fieldnote fil til at uploade til GSAK.

23. juni UploadFieldNotes Uploader fieldnotes til Geocaching.com.

23. juni CacheMatePPC Eksporterer cacher direkte til CacheMate SQLite database.

23. juni GarminCsvPoiExport Eksporterer cacher som POI’er.

23. juni TomTom Export Eksporterer cacherne til en TomTom Navigator.

23. juni iPod Export Eksporterer cacherne i filteret til iPod notes.

23. juni AddLogs Henter alle logs for én cache.

23. juni LogList Eksporterer cacherne til en liste med logs der kan printes ud.

23. juni GeoCalc Beregn afstand, projicer waypoints og konverter formater.

23. juni FindStatGen3 Genererer omfattende statistik til at ligge på profilen.

23. juni GenUploadStat Uploader automatisk statistikken fra før til geocaching.com.

23. juni MonthlyCoverage Hvilke måneder er de cacher du har fundet gemt.

23. juni HTML_PlacedDate Hvilke dage er de cacher du har fundet gemt, splitscreen view.

23. juni Afslutning Jeg håber i alle har fået mod på at komme i gang med GSAK og at i efterfølgende kan bruge denne PowerPoint til at komme lidt i gang.