Lars Sommer – Kommunernes Landsforening Anders Krabbe Møller – Digitaliseringsstyrelsen Afsendersystemer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Vil du have en fuldmagt fra en borger?
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Diverse spørgsmål vedr. Digital Post
Sådan kommer I i gang med digital signatur
Roller og rettigheder I Administrationsportalen
Muligheder for avanceret modtagelse i Digital Post for virksomheder
It-hjælp til mindre it-parate virksomheder på biblioteker
1 Vil du godkende eller afvise en forespørgsel om en fuldmagt på vegne af en borger?                 Som betroet medarbejder.
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Netbank Det offentlige Dk e-Boks
Vejledning til sagsbehandling af anmodninger om fritagelse af borgere fra tilslutning til Digital Post
Orientering fra Kræftens Bekæmpelse Karin Mejding
Konferencer & Rettigheder FCkursus Februar © 2005 Jan BøghVUCnet: Konferencer & RettighederDias nr.: 2 Indhold 1. Hvorfor skal jeg som lærer kunne.
Udlægning af en ny cache
Lars Sommer – Kommunernes Landsforening Anders Krabbe Møller – Digitaliseringsstyrelsen Administrationsportalen.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
– Sådan virker det! Dit elektroniske postsystem Ved Arne Crown Rasmussen
Postkasser Sådan sendes post fra Digital Post Lars Sommer –
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Formularer (Access, del 3)
Tjekliste Er din myndighed klar til Digital Post? Kan din myndighed modtage og besvare digital post? Test om det virker Sørg for at teste, om myndigheden.
Skriv til Digital Post Muligheder og faldgruber
Digital post på Virk.dk Siden 2010 I dag ca brugere
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Lyd-ikonet er forsvundet
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Vil du godkende eller afvise en forespørgsel om en fuldmagt?
Hvordan sendes, modtages, besvares og testes Digital Post?
Introduktion til Medier og Kommunikation //
Digital Post til borgerne i vejen dertil
Digital Post til foreninger Kommunikation mellem det offentlige og din forening.
1 Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået? Hvis du som medarbejder har fået en fuldmagt af en borger, betyder det, at du kan handle på vegne af.
Skal du digitalisere en fuldmagt, du har fået på papir fra en borger?
Lars Sommer – Kommunernes Landsforening Anders Krabbe Møller – Digitaliseringsstyrelsen Administrationsportalen.
Effektiv afsendelse af meddelelser
Vejledning til sagsbehandling af anmodninger om læseadgang til tredjemand til Digital Post
”5 skarpe” – om udvikling af løsningerne Spørg kun borgerne om det, der er behov for – og genbrug data Skriv så det kan forstås – men kun når det er nødvendigt.
Vejlederens kommunikation
Venlig hilsen og god fornøjelse Erik Schousboe Hej; Velkommen. For at komme ”videre” i dette PowerPoint show, skal ”højrepilen” på tastaturet benyttes.
Oprettelse af Digital Post
Version 3.1 Velkommen til introduktion af Digital Post PS: Er du dårligt hørende eller seende, så flyt venligst op foran. Side 1.
Digital Post – kommunikationen til borgerne 9. september 2013.
Efterår 2012Korrespondancemeddelelsen Korrespondance- meddelelsen (KM)
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Du finder registreringsskemaet på: dev2. siteloom
Organisation og kommunikation
Sådan sender myndigheder Digital Post til virksomheder
Løsninger og teknik
Digital Post – kommunikationen til borgerne
Vil du kontrollere hvilken fuldmagt, en person har?
Sådan modtager myndigheden Digital Post som virksomhed
For at få en postkasse på borger.dk, så du kan kommunikere digitalt med det offentlige, skal du være logget på med din digitale signatur. Du klikker nu.
Er komponenterne noget for mit projekt? NemLog-in komponenten Fuldmagt kan være relevant hvis projektet ønsker at undgå omkostninger til udvikling af lokale.
1 Vil du se detaljer om en fuldmagt, en borger har fået? Som betroet medarbejder eller lignende kan du opnå mulighed for at se detaljer om en fuldmagt,
1 Vil du tilbagekalde en fuldmagt, du har fået? Hvis du er blevet udpeget som en, der kan handle på en borgers vegne i en digital løsning, er du blevet.
Formularer (Access, del 3). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller Vi.
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Introduktion til øvelsen ”Bidrag til kerneopgaven” Formål med øvelsen Forberedelse Indledning Runde 1 Runde 2 Runde 3 Afslutning på øvelsen 2.
Modul 8: ”Sådan bruger du digital post og e-boks”
Overblik med Instruktørrollen
Effektiv kommunikation med virksomheder - hvordan?
Post Danmark eKommunikation – Post-let
BILAG 3a -Registrering -Udstedelse -Vedligeholdelse
Præsentationens transcript:

Lars Sommer – Kommunernes Landsforening Anders Krabbe Møller – Digitaliseringsstyrelsen Afsendersystemer Sådan sendes post til Digital Post

Afsendersystemer - overblik • Når et brevdannende system har fået tilknyttet et afsendersystem, skal dette tilsluttes Digital Post. Dette sker ved: – at leverandøren af afsendersystemet åbner en forbindelse til Digital Post via de snitflader som e-Boks stiller til rådighed – afsendersystemet bliver oprettet og konfigureret i Administrationsportalen. Dette omfatter: • Oprettelse af selve afsendersystemet • Oprettelse af mindst ét materiale • Oprettelse af en tilmeldingsgruppe

Centrale begreber BegrebForklaring Brevdannende system Et system der danner breve. Er typisk: Word, ESDH og fagsystemer Fagsystem Afsendersystem Et system der er i stand til at sende breve til Digital Post. Er typisk ”fjernprintsystemer” (output management) eller systemer Tilmeldingsgruppe Når en slutbruger tilslutter sig forskellige forsendelser i Digital Post, gør vedkommende det via tilmeldingsgrupper. I praksis kan man i dag kun tilmelde sig alle offentlige tilmeldingsgrupper under ét via ”tilmeld alt”, men teknisk set er det stadig individuelle tilmeldingsgrupper som borgerne og virksomheder tilmeldes. Materiale Under alle tilmeldingsgrupper, men skjult for borgerne, ligger der ét eller flere materialer.

Til højre kan man se hvad borgere og virksomheder får vist i Digital Post, til venstre de tilsvarende tilmeldingsgrupper som de ser ud i Administrationsportalen.

Sådan virker det trin for trin • Et brevdannende (løn)system har generet en ”lønspecifikation” og ønsker at sende til et CPR ” ” i Digital Post. • Lønsystemet kontakter et ”Afsendersystem A”. • Afsendersystem A kontakter nu Digital Post og spørger – ”kan du genkende mig og vil du godkende at jeg taler med dig”?

Sådan virker det trin for trin • Digital Post tjekker om der er lavet en registrering af Afsendersystem A i Administrationsportalen • Hvis ja, tjekkes det certifikat, der er uploadet i konfigureringen af Afsendersystem A: – Først tjekkes om certifikatet er udløbet. Hvis ja afvises kommunikationen. Hvis nej… – tjekkes om det matcher det certifikat som er installeret i Afsendersystem A. Hvis ja kan der etableres kommunikation.

Sådan virker det trin for trin • Afsendersystem A laver en forespørgsel til Digital Posts tilmeldingsliste. • Til brevtypen ”lønspecifikation” har leverandøren af afsendersystem A knyttet et ID (f.eks. ”123”). Dette ID svarer til det ID (”123”) der er knyttet til et specifikt materiale ”lønspecifikation”. • Afsendersystem A tjekker om det pågældende CPR ” ” har tilmeldt sig materiale ID’et ”lønspecifikation”: – Hvis nej kan lønspecifikationen ikke sendes til Digital Post. – Hvis ja sendes lønspecifikationen til det pågældende CPRs indbakke i Digital Post.

Afsendersystemer i Adm. portalen • Der er tre måder at man kan oprette et afsendersystem i Digital Post Administrationsportalen: 1.Den letteste og mest sikre måde at oprette et afsendersystem er hvis leverandøren og e-Boks gør dette i fællesskab 2.Tilslut et ”Standardafsendersystem” 3.Tilslut ”eget” afsendersystem fra bunden

Afsendersystemer i Adm. portalen • Hvis du selv opretter et eget systemet skal du igennem følgende trin i administrationsportalen: 1.Opret et afsendersystem 2.Opret et materiale 3.Opret en tilmeldingsgruppe 4.Tilknyt materiale til tilmeldingsgruppen

Opret et afsendersystem

Sæt ALTID flueben her! Gør du ikke det vil du ikke kunne fremsøge meddelelser

Sørg for at det er leverandøren der leverer et certifikat så dette er det samme på tværs af kunder og at leverandøren er ansvarlig for at certifikatet bliver fornyet!

Opret en tilmeldingsgruppe

Sæt ALDRIG flueben her

Opret et materiale • Du skal igennem følgende trin for at oprette et materiale: – Materiale – Leverandør – System – Svarmulighed – Godkendelse

Overvej at fjerne fluebenet her. I mange tilfælde giver ”materialenavn” ingen som helst værdi for slutbrugeren Vælg altid ”meddelelse” med mindre at du er ved at oprette et materiale til et system der sender NemSMSer

Dette er stærkt misvisende. Det er IKKE nødvendigt at vælge et emne for at en meddelelse kan besvares. Dette kan styres via DKAL- metadatafilen. Som hovedregel bør man IKKE indsætte et emne her.

Tilknyt materiale til tilmeldingsgruppen • Du nu tilknytte materialet til tilmeldingsgruppen. Dette gøres her:

Særlige opmærksomhedspunkter • Sørg for at oprette jeres sikre system som myndighedens standardsystem – I kan IKKE benytte ”simpelt retursvar” hvis i ikke har udpeget systemet som standard • Hvis et system skal kunne sende til både borgere og virksomheder skal der oprettes: – En tilmeldingsgruppe til både borgere og virksomheder – Det skal være samme materiale (materiale ID) der er knyttet til begge tilmeldingsgrupper

Sådan ser det ud Med foranstillet materiale navn Uden foranstillet materiale navn

Øvelse • I arbejder sammen. Mindst to. En kan åbne en vejledning en anden Administrationsportalen • Første øvelse: Opret et afsendersystem • Anden øvelse: Opret et materiale • Tredje øvelse: Opret en tilmeldingsgruppe • Fjerde øvelse: Knyt materiale og tilmeldingsgruppe sammen • Annuller oprettelse før i gemmer • Relevant vejledning: Opret og vedligehold afsendersystemer i Digital Post • I finder den her: / Digital Post / Kom godt i gang / Løsninger og Teknik / Digital Post / Vejledningerwww.DIGST.dk