Praktik og retningslinjer KFD’s breddedommere. Retningslinjer 2013-2014  Mødetid  30 minutter før  45 minutter ved triokampe  Fair-play hilsen.

Slides:

Lignende præsentationer
Putting it into Practice Få det omsat i praksis. Putting it into Practice Få det omsat i praksis Arrangementer Modificerede spil.

Game maker.
Bilag 3 · Bekendtgørelse om fiskeres hviletid Bekendtgørelse om fiskeres hviletid 1) I medfør af § 4, stk. 3, § 57 og § 70 i sømandsloven, jf. lovbekendtgørelse.
Hvordan håndterer vi frikvartererne?
Skolebestyrelsesvalg 2012
København, 25. november Dias 1 Patienters berettigede forventninger til informationsniveau og informationsmåde – en udfordring for sundhedsvæsenet Professor,
FC Horsens – Ternevej 83 – 8700 Horsens – Limone Cup 2013 Praktiske oplysninger Vi gi´r dig oplevelser med og uden bold Det er med stor.
Husorden under VM i FODBOLD. 1  Der må ikke tales til husherren under kampene, men gerne lyttes til hans sagkyndige kommentarer – altså ti stille og.
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Kontaktfænomener opstår i relation, og kan kun forstås i den kontekst.
FORÆLDELSE Danske Byggeøkonomer 25. Maj 2009 ADVOKAT HANS LYKKE HANSEN
Side 6Side 3 hittegods: Under oprydning finder du bag en stol en læderjakke med en tegnebog. Tegnebogen indeholder ingen penge, kun kørekort,dankort,sygesikringsbevis.
Der koncentreres i denne serie (nr. 2 af 2) på markante skift fra terrænlæsning til planlægningsorientering. Det er ikke helt det samme som skift fra fin-
Regelkurset, afsnit 4 Definitioner 3 Protester Protestbehandling.
Etik regelsæt for dommere •Dommergerningen er en hobby, som skal nydes på lige fod med andre. •En hobby dyrkes af lyst og ikke nød. •Nogle er dygtigere.
Periodisering Instruktørsamling.
Spiludvikling 2008 – landsdækkende tiltag •Ingen mandsopdækning •Kun udskiftning i boldbesiddelse eller ved spilstop •Man må altid rykke op og spille på.
Forældremøde august 2009  Efterårssæson 2009  Træning  U13-hjælp  Cafeteria-vagt  Hjemmeside  Forældrebud  Evt?/Spørgsmål??
December 2011 Dansk Karate Forbund Dommerprogram 2012 KATA & KUMITE.
Halv- eller helårsturneringer Udtræk fra undersøgelse Indkomne svar 27.
Særlige krav til foreninger i svømmehaller …. Sikkerhed Aktiviteter i svømmehallerne sker på foreningens eget ansvar I har det fulde ansvar for Jeres medlemmers.
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
Forældremøde for U maj 2012 Dagsorden • Formålet med Play & Stay konceptet • Turneringsformater for u10 og u8 • Mål med træningen – selvtræning •
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Dommer bord Pointdommer Kampleder Coach Chung Coach Hong Dommer bord Pointdommer Kampleder Coach Chung Coach Hong Kampbanen (blå) 8 x 8 m.
Sport og Event Park Esbjerg SEPE Udeskole i sportens verden.
Den teoretiske undervisning og teoriprøven
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Elektroniske holdkort
Company Confidential DIBA & SEGMENT CUP 2011 Årg04, 05 & 06 stævne d. 20. August 2011 Arrangeret af Herfølge Boldklub.
Regelaften Hulspilsregler 4 hurtige spørgsmål
Forældre involvering Kørselsordning eller mere? Sisu/MBK.
Protester og protestbehandling Reglernes Del 5. Regelkursus Hvorfor protester? Kapsejlads afvikles uden konstant dommer-overvågning Kapsejladskomitéen.
4. Spørgsmål 1. Formål 2. Præsentation af trænere + aktivitetsplan 3. En del af HB´s nye projekt.
Advokat J. Bertel Rasmussen (H)
DBU B-licens krav til træneruddannelse
Thisted FC Ungdom. Vi vil gerne optimere vores forberedelser før sæsonstart. Vi vil gerne spille mod andre modstandere,end vi normalt spiller mod. Vi.
Kidsbasket Pilotprojekt SFO Absalonskolen, Holbæk Kommune
FC Horsens – Ternevej 83 – 8700 Horsens – Vildbjerg Cup 2008 Vi gi´r dig oplevelser med og uden bolden FC Horsens U9 - U10 – U11 og U12.
Hospitalsenheden VEST
Agenda Valg af dirigent 1 Sektionslederens beretning og sektionens økonomi 2 Behandling af indkomne forslag 4 Valg af sektionsleder og øvrige medlemmer.
U6+U8 totalhåndbold - Nu Totalhåndbold – fri opdækning efter tilbageløb. Kampbold: Trial/Trio soft str. 0 (minibold) Max 7 spillere pr. hold Opdeling i.
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
Fodbold Fitness og SPECIFIKKE målgrupper
Dansk Boldspil-Union · DBU IT Nye digitale værktøjer.
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. Forældrekursus COACHING Herning Badminton Klub 29.september 2008.
HRØ dommerkursus Bavnehøjhallen Lørdag den 10. august 2016 Senest tilrettet, /LH.
Til et badmintonbarn. Forældre – til et badmintonbarn Citat fra en ungdomstræner: Man skal have i baghovedet, at det hurtigt kommer til at fylde en stor.
Principper for børne- og ungdomsfodbold i Kjellerup IF Februar 2016.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
1 Teendommerkursus. 2 Kursus - emner der fokuseres på  Banen  Holdets opstilling, opstillingsfejl og rotationsfejl  Bolden inde og ude, og berøring.
Disciplinære foranstaltninger – tjenstlige samtaler Lederkursus 2014.
Dansk Boldspil-Union En Del af Noget Større Praktiske lovændringer 2016/2017.
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF-Midtjylland. Herning Badminton Klub Mandag 24.september 2007.
DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.
Præsentation nye regler Proces Skadet spiller Passivt spil Sidste 30 sekunder Blåt kort Målmand som markspiller.
Præsentation nye regler 2016
Indendørsturneringen
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
Voksenansvar for anbragte børn og unge Fysisk magtanvendelse
Kort gennemgang af begreberne:
Voksenansvar for anbragte børn og unge Husorden
Holdleder / Holdsport Valby Boldklub Ungdom.
Trin-for-trin guide til s1 autorisation
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
INTERNATIONAL UNGDOMSFODBOLD FOR HOLD PÅ ALLE NIVEAUER
FIR morgenmøde 22. november 2018
Future Vejle inspiration
Præsentationens transcript:

Praktik og retningslinjer KFD’s breddedommere

Retningslinjer  Mødetid  30 minutter før  45 minutter ved triokampe  Fair-play hilsen

Retningslinjer  Dommeren skal gøre sig bekendt med  Turneringsregler  Spilletid  Tildeling af advarsler  Skal de registreres og føres på holdkortet?  Tidsbegrænset udvisning eller ej.  Skal målscorer registreres og påføres holdkortet?  Skal udskiftninger registreres og påføres holdkortet?  Må der indsættes målmandsreserve?

Retningslinjer  Max. 8 personer på udskiftningsbænken  Eventuelle uregelmæssigheder ved kamparrangementet  Indberettes til lokalunionen af dommer, og kommentar kan indhentes fra en eventuel dommerudvikler.  En kamp kan ikke begynde, hvis et hold består af færre end 7 spillere.  En påbegyndt kamp spilles færdig uanset antallet af spillere på holdene.

Retningslinjer  Hvis et hold i en ungdomskamp ønsker at protestere overfor kampens dommer, kan træneren/holdlederen foretræde for anføreren, når det skønnes nødvendigt.  ”Cykelshorts”, langærmede undertrøjer, som bæres under en kortærmet trøje og strømpetape  Ingen krav om samme grundfarve  En bortvist official (træner/leder) må gerne opholde sig blandt tilskuerne, hvis han forholder sig roligt.  Ingen advarsel for ulovligt udstyr (smykker mv.). Spilleren bortvises fra banen, indtil forholdet er bragt i orden.  /Dommer/Retningslinjer%20for%20breddedommere /Dommer/Retningslinjer%20for%20breddedommere /Dommer/Retningslinjer%20for%20breddedommere

Turneringsreglement  Kamparrangement  Kamparrangøren er ansvarlig for  Baneopstilling,  Skal levere bold og desuden have reservebold i beredskab  Levere flagene til evt. linjedommere.  Hjemmehold er kamparrangør med mindre DBU København har fastsat andet.  Kampe på neutral bane  Begge hold skal medbringe mindst én bold  Førstnævnte hold betragtes som hjemmehold med hensyn til spilletrøjer.  Klubber, der anvender flere anlæg.  Hjemmeholdet skal sørge for, at det præcise spillested er angivet i KlubOffice – eller  På anden måde sikre sig, at udeholdet og dommeren er bekendt med spillestedet.  Kampe i Herre Københavnsserien  Skal afvikles på indhegnede baner, - som minimum med til lejligheden opsat snor.  For kunstgræsbaner gælder, at overgangen mellem flisebelægning og kunstgræsunderlaget fungerer som ”indhegning” og her stilles ikke krav om opsat snor.  Grusbane eller kunstgræsbane, der ikke opfylder DBUs krav til banens spilfunktionelle egenskaber.  Kan spilles, hvis begge hold er enige.

Turneringsreglement  Dommeren  Holdene har pligt til at vente minimum 15 minutter, hvis dommer ej mødt eller ikke mødt rettidig.  Dommer uden stand til at fuldføre en påbegyndt kamp  Holdene kan enes om at fuldføre kampen med en erstatningsdommer – men holdene er ikke forpligtet til at spille kampen til ende.  Husk at indberette til DBU København.

Turneringsreglement  Afbrudt kamp  Indberetning til DBU København i hænde senest 2. hverdag efter kampen.  DBU København træffer en afgørelse (ny kamp eller lign.), herunder eventuelle konsekvenser for holdene.  Overtrædelse før/under kamp (af dommer eller hold)  Berettiger ikke det andet hold/begge hold til at undlade at spille kampen, eller spille kampen til ende.  Dommeren har ret til at påbyde trænere, holdledere såvel som tilhængere og andre tilskuere at opholde sig/ikke opholde sig på anviste steder op til banen.

Turneringsreglement  Udeblivelse fra kamp  Hold og dommer har pligt til at vente 15 minutter i forhold til fastsat kamptid.  Når modstander frem og er klar til kamp skal kampen afvikles.  Udvandring fra kamp  Dommeren indberetter forholdet  DBU København træffer en afgørelse, herunder også indeholder de eventuelle konsekvenser for holdene.

Turneringsreglement  Banen  Standardstørrelse = 105m x 68m.  Baner anlagt før 2012 = 102m x 65 m  Fodboldlovens § 1

Turneringsreglement  Spilletider  Senior og U19 Drenge - 90 minutter  U18 Piger og U17 Drenge - 80 minutter  Old Boys, Veteran, U15 Drenge, U15 Piger og U14 Drenge - 70 minutter  Øvrige - 60 minutter for øvrige 11M kampe.  Pausen  Ikke over 5 minutter uden dommerens tilladelse  Max. 15 minutter  Forlænget spilletid  I 90 minutters-kampe 30 minutter – 2 halvlege à 15 minutter.  I øvrige kampe 20 minutter – 2 halvlege à 10 minutter.

Turneringsreglement  Trøjer  Markspillere skal være iført trøjer/overtræksveste af samme farve.  Farven på målmandens trøje skal gøre det let at skelne ham/hende fra de øvrige spillere og dommeren. Dommeren skal undlade at starte kampen indtil forholdet er bragt i orden.  Udeholdet skal skifte til anden farve.  Hjemmeholdet skal dog skifte, hvis den stiller op i anden trøjefarve end den, der fremgår af KlubOffice.  Hjemmeholdet skal dog skifte, hvis den stiller op i anden trøjefarve end den, der fremgår af KlubOffice.  Stiller et hold op i sort eller anden mørk spilletrøje, der gør det vanskeligt at skelne spillerne fra en sortklædt dommer, skal holdet skifte til anden farve, hvis dommeren påbyder dette.  Husk HBs særstatus  Hvis et holds trøjer er påført numre, skal numrene være forskellige.  Anføreren skal bære armbind, der klart adskiller sig fra spilletrøjen (må ikke være sort eller gult med sorte prikker).  Fodboldlovens § 4

Turneringsreglement  Advarsler - 10 minutter udvisning  Starter når kampen genoptages  Mistet tid lægges til  Må først genindtræde ved første stop efter de 10 minutter  Betragtes som spiller - ikke reserve  Udvisninger skal indberettes senest to hverdage efter kampen  Reserver og fri udskiftning  Op til 3  Stop i spillet  Almindelige regler/procedure omkring udskiftning  ve_og_regler/Lokale_turneringer/Turneringsreglement ve_og_regler/Lokale_turneringer/Turneringsreglement ve_og_regler/Lokale_turneringer/Turneringsreglement

Udvisning af udskiftningsspillere  Kampe med fri udskiftning  Et hold består et hold af indtil 11 spillere og indtil tre navngivne reserver.  Advarsel/udvisning til spillere på reservebænken  Personlig straf  Holdet fuldtalligt på spillepladsen (11 spillere)  En navngiven reserve på reservebænken forser sig til udvisning (rødt kort)  Holdet er nu reduceret med én reserve, men må stadig have 11 spillere på spillepladsen  Holdet har en spiller tidsbegrænset udvist og er derfor kun 10 spillere på spillepladsen.  Den tidsbegrænset udviste spiller gør sig, mens han er tidsbegrænset udvist, skyldig i en forseelse, som medfører endnu en advarsel og dermed udvisning (rødt kort).  Holdet må nu fortsætte resten af kampen med kun på 10 spillere på spillepladsen.  Holdet har en spiller tidsbegrænset udvist.  En af de andre spillere på reservebænken gør sig skyldig i en forseelse til en udvisning (rødt kort).  Holdet er nu reduceret med én reserve og den tidsbegrænset udviste spiller må indtræde på spillepladsen, når hans straffetid på 10 minutter er udløbet.  Holdet kan altså fortsætte med 11 spillere på spillepladsen.

Udvisning af udskiftningsspillere  Kampe med tidsbegrænset udvisning  Ulovlig indtræden  Spilleren kan ikke få tilkendt et frispark/straffespark eller begå en forseelse til et sådant.  Spilleren skal have en advarsel/udvisning  Spillet genoptages med et indirekte frispark, hvor bolden var, da spillet blev standset.  En tidsbegrænset udvist spiller træder ulovligt ind på banen  Spilleren kan ikke få tilkendt et frispark/straffespark, men spilleren kan begå en forseelse til et sådant.  Spilleren tildeles sin anden advarsel og udvises.  Spillet sættes i gang med et indirekte frispark, hvor bolden var  Spilleren begår en forseelse  Anden advarsel  Evt. udvisning afhængig af forseelsens grovhed.  Spillet sættes i gang med indirekte/direkte frispark/straffespark, hvor forseelsen fandt sted.  aspx aspx aspx

Tordenvejr  Dommeren skønner, om det er forsvarligt at gennemføre en fodboldkamp. Også i forbindelse med vejrsituationen.  DBU Københavns signal til dommerne er:  Hellere afbryde en kamp for meget end en for lidt på grund af lyn- og tordenvejr.  Spillernes, trænernes og dommerens sikkerhed kommer i første række  Der skal ikke tages nogle chancer  Når kampen er afbrudt  Søg indendørs  Vent og se om vejret klarer op  Ingen fast tidsgrænse  Hvis kampen afbrydes  Indberetning til DBU København  ordenvejr.aspx

Elektronisk holdkort  Holdkort bliver elektronisk  Skal ikke afleveres til dommeren  Dommeren får ikke adgang til holdkortet  Det er derfor vigtigt at I får navnene på de spillere som tildeles advarsler og udvisninger.  Udvisninger skal indberettes via som tidligere.  Udvisninger skal indberettes via som tidligere.  Hvis I får et papirholdkort  Gør opmærksom på, at holdkortet skal indberettes elektronisk.