Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Videregående pc-vejledning Modul 13: Brug af tekstbehandling 60+Bornholm.
Advertisements

En lille vejledning til ændring af skærmens udseende.
Sådan laver Du et POWER POINT program.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Open street maps på GPSén Gå ind på Siden er lang tid om at loade, så hav tålmodighed.
Lav design med ord, billeder og meget andet...
Intro til brug af Carla til adresser og andet for ledere i FDF Virum
Eksempel på sikker betaling på Internettet:
Hvordan får du et Print Screen
- Folkebibliotekernes nye ebogsservice.
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Klik på Aktivér redigering på meddelelseslinjen.
TEST 2 modul 1 20 spørgsmål. Du skal klikke med musen på det rigtige svar, så kommer du automatisk til næste spørgsmål Klik for start.
PC1 Lad os komme i gang…..
1 Download af musik fra netmusik.dk Sådan downloader og overfører man musikken til computer og MP3-afspiller.
Videregående pc-vejledning Modul 02: Harddisken 1 60+Bornholm.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Skift mellem flere åbne vinduer
Introduktion til CSS I gang med min første HTML & CSS hjemmeside.
– Sådan virker det! Dit elektroniske postsystem Ved Arne Crown Rasmussen
Videregående pc-vejledning Modul 08: Billeder 1 60+Bornholm.
Computerens anatomi.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2008.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Instruktion i Animation Shop
Beskyt din computer og dine data!
Hvordan skal man holde orden på sine dokumenter = filer
Her kan du søge oplysninger om de forskellige lande, se videoklip med børn og unge, lave dine egne kort, statistik og lave wiki’er Med kortgeneratoren.
Computerens anatomi! Hvad skal du vide før du køber din egen?
Kontrolpanelet Lær lidt om mulighederne i kontrolpanelet Tryk for start.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Lyd-ikonet er forsvundet
Kodak DX3600 Kameraet Kameraet Grundlæggende funktioner Grundlæggende funktioner Overføre billeder til PC Overføre billeder til PC Minivideooptagelse Minivideooptagelse.
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
BACKUP eller dø! Klik dig frem til næste billede ->
Digital Post til foreninger Kommunikation mellem det offentlige og din forening.
Skal du digitalisere en fuldmagt, du har fået på papir fra en borger?
Programmet består af tre dele.  Capture ; at få billeder ind i maskinen  Edit; at redigere billederne  Make movie; afslutte filmen.
Microsoft® Lync™ 2010 Kursus for stedfortrædere
Flyt den til din mp3 afspiller
IT – sikkerhed Fysisk sikkerhed Logisk sikkerhed
FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken udtrykkeligt eller stiltiende. ©
Google som søgemaskine
Lav en lydfortælling på computeren Find programmet Her kommer en kort i, hvordan du åbner Lydlab, og hvordan du arbejder med de mest elementære dele.
DK-CLARIN Workspace Struktur - Arbejdsbænk / Workbench Værktøj Ressource Ny ressourceEgen mappe 1DKClarin (KMIV)
Adobe læseprogrammet Adobe Digital Editions - installationsprocessen Inden du køber og downloader en e-bog/e-lydbog (en grafisk guide)
Huskeliste Grundindstilling Pinnacle 9 Find papir og blyant frem og brug dem flittigt. Det betaler sig i længden. Gennemse din råfilm og noter tidslinieklokkeslet.
Ældre Sagen ”Gem som” - et dokument Følg numrene osv.
Introduktion til © 2013 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Startskærmbilledet i Lync Startskærmbilledet i Lync har fliser i hubben til.
Oversigtsvejledning til Lync 2013 FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken.
Oversigtsreference til Lync 2013 til Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Med Lync kan du begynde at samarbejde uden.
Videregående pc-vejledning Modul 10: Sådan gør du 60+Bornholm.
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Planlægge et Lync-møde Du kan planlægge et Lync-møde ved at bruge Outlook tilføjelsesprogrammet.
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
Videregående pc-vejledning Modul 03: Harddisken 2 60+Bornholm.
Introduktion til Lync Windows Store-appen
Gem et dokument Følg numrene osv..
PC - Vedligeholdelse Hvordan gør jeg Pc’en sikker og hurtig igen ? En kronologisk gennemgang.
Studiestart - hjælp med IT
IT for let øvede Modul 5: ”Tekstbehandling ”. Formål KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: Kunne skrive en tekst med store og små bogstaver.
Vær opmærksom på, at afspilning af filmene kræver internet.*
Lead scanning Med Eventbuizz Lead scanner fungerer din smartphone som en effektiv lead scanner. Inden scanning afsluttes, skal deltagerne acceptere at.
Vær opmærksom på, at afspilning af filmene kræver internet.*
OneDrive Med OneDrive kan du sikkert gemme dine billeder, filer og mapper på ét sted, dele dem med andre og få adgang til dem overalt.
Hold dit NemID for dig selv
Vejledning i at scanne..
Find dybdelink Blå kurser: Fremmed kurser
Præsentationens transcript:

Rigtige mænd tager ikke backup - de græder! Datatab Der er to slags PC-brugere: Dem, der har prøvet at miste data, og dem, der kommer til at prøve det! Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!

Vinterkulde Pak den bærbare godt ind, hvis den skal med ud i vinterkulden. Computere har det rigtig skidt med temperatursvingninger, så start ikke op, hvis den er meget kold.

NemID

NemID

Flyrejse i Europa Med en ny lempelse af reglerne for flysikkerhed, tillader EU nu, at flypassagerer må have både mobil og tablet tændt under start og landing. SAS indfører nu mobilfrihed på alle rejser: Som passager hos SAS skal man ikke længere bekymre sig om at huske at slukke mobil og tablet, når flyet letter og lander. Enhederne må nu være tændt lige fra rejsens start til man har passeret paskontrollen i sin slutdestination et sted i Europa. Det forudsætter dog, at enheden sættes på den såkaldte flyfunktion.

Find rundt i dine filer En fil er et element, som indeholder oplysninger, f.eks. tekst, billeder eller musik. En åben fil ligner til forveksling et tekstdokument eller et billede, som du kunne finde på et skrivebord eller i et arkiv. På computeren repræsenteres filer med ikoner, hvilket gør det nemt at genkende en filtype. Her er nogle almindelige filikoner:

En tom mappe (venstre) og en mappe med filer (højre) Find rundt i dine filer En mappe er en beholder, du kan bruge til opbevaring af filer. Hvis du f.eks. har flere tusinde ark papir på dit skrivebord, ville det være meget svært at finde et bestemt ark, når du skal bruge det. Derfor opbevares papirark ofte i arkivskabe. Mapper fungerer som computerens arkivskabe. Her er nogle almindelige mappeikoner: En tom mappe (venstre) og en mappe med filer (højre) Mapper kan også indeholder andre mapper. En mappe i en mappe kaldes ofte en undermappe. Du kan oprette alle de ønskede undermapper, som kan indeholde alle de ønskede filer og yderligere undermapper.

Brug af biblioteker til at få adgang til filer og mapper Hvis du vil åbne bibliotekerne Dokumenter, Billeder eller Musik, skal du klikke på knappen Start og derefter klikke på Dokumenter, Billeder eller Musik. START STIFINDER

Når det drejer sig om organisering, er du ikke tvunget til at starte fra bunden. Du kan bruge biblioteker, en ny funktion i Windows 7, til at få adgang til dine filer og mapper og til at arrangere dem på forskellige måder. Her kan du se de fire standardbiblioteker. Ikonet for STIFINDER

Brug af biblioteker til at få adgang til filer og mapper Biblioteket Dokumenter Du kan bruge dette bibliotek til at organisere og arrangere tekstbehandlingsdokumenter, regneark, præsentationer og andre tekstrelaterede filer. De filer, som du flytter, kopierer eller gemmer i biblioteket Dokumenter, gemmes som standard i mappen Dokumenter. Biblioteket Billeder Du kan bruge dette bibliotek til at organisere og arrangere dine digitale billeder, uanset om de kommer fra dit kamera, din scanner eller fra mails fra andre personer. Filer, som du flytter, kopierer eller gemmer i biblioteket Billeder, gemmes som standard i mappen Billeder. Biblioteket Musik Brug dette bibliotek til at organisere og arrangere din digitale musik, f.eks. de sange, du kopierer fra en lyd-cd, eller som du downloader fra internettet. Filer, som du flytter, kopierer eller gemmer i biblioteket Musik, gemmes som standard i mappen Musik. Biblioteket Videoer Brug dette bibliotek til at organisere og arrangere dine videoer, f.eks. klip fra et digitalt kamera, et videokamera eller videofiler, du henter fra internettet. Filer, som du flytter, kopierer eller gemmer i biblioteket Videoer, gemmes som standard i mappen Videoer.

Google på skolens PC’er Åben Internet Explorer Indtast www.google.dk i adressefeltet øverst til venstre og tast Enter Når Google-siden er på skærmen: Klik på Funktioner eller tandhjulet (Alt+X) - vælg Internetindstillinger Klik på Brug aktuel side + OK