Mindfulness og ID - Lifecoaching

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
LØFT Løsningsfokuseret Tilgang
Advertisements

Nørremarkskolen 30. oktober 2013
Kompetenceudvikling og innovation i yderområder
ADHD i familien - Hvad kan man selv gøre?
Om et øjeblik kommer Du ind i en magisk verden!. Om et øjeblik...
Om et øjeblik kommer du ind i en magisk verden....
Øvelser til elever med eksamensangst eller præstationsangst
TALENT-DK: Inspirationsmøde
Og hvordan man håndterer den.
Oplæg til workshop ved STOKs årsmøde 2008
Kastanjehaven - Sand Trivsels Agent Opsamlingsdagen 6. juni 2013
Visualiseringsøvelse!
Orientering om om CBT (Cognitive behavior therapy) © John Winston Bush, PhD. All rights reserved.
Introduktion til Det Praktiske Projekt Det Praktiske Projekt Udvikling og skriveproces.
Hvilke faglige basiskompetencer bør den ideelle talentudvikler besidde? Hvilke personlige egenskaber er vigtige for en talentudvikler at besidde? Hvordan.
Konsulentroller Etablerer og Katalysator vedligeholder netværk
Velkommen.
Præstationsangst!.
Det nye ledelsesparadigme
27. Sep 2012 Line Fredens Violinist, kandidat og solistklasse
Introduktion til mindfulness den 2. februar 2013.
Mindfulness og mental sundhed
+ Hvad er eksamensnervøsitet?. + Vigtigt! Nervøsitet er godt i moderat omfang – når den ikke får lov til at overtage styringen.
Om et øjeblik kommer Du ind i en magisk verden!. Om et øjeblik...
Procesværktøjer.
Acceptance and Commitment Therapy
Green Field - fremtidens byggeplads!
Koncern HR, Organisation og Ledelse At lede og facilitere møder med mere effekt Workshop 8 Ledelseskonferencen 9. juni 2010.
Bl.a. baseret på bogen »Meditation« af Mette Kold. Kapitel 9
Teoretiske modeller fra SiriusPartner
VELKOMMEN At gå fra Individuel-grupper-kompetencer-udvikling-dynamik- roller-refleksion-ansvar-bevidsthed-selvindsigt-anerkendelse- selvværd-netværk-nye.
DBT Mere om ACCEPT (Fælles for alle mindfulness-tilgange)
To konkurrerende diskurser i interventioner ift. Arbejdsmiljø/stress
DBT Dialectical Behavior Therapy SINDSTILSTANDE & FORMELLE ØVELSER
Fagligt Landsmøde 2005Karin Madsen Coaching er velegnet – når Fokuspersonen har brug for at styrke sin bevidsthed og evne til selviagttagelse og selvregulering.
Den mindful terapeut. Overblik slides Mindfulness i individuel terapi (3) Transdiagnostik (4) Metode: Ingen teoretisk agenda (5) Egen praksis nødvendig?
Slideoversigt 19 slides, der viser vidt forskellige menneskers måde at trække vejret på, hvad angår: Puls, åndedrætsvariabilitet, åndedrætsfrekvens og.
Coaching teorier – fire veje
TRIK TM Dagen godt begyndt! Seniorkonference. Helsingør kommune Cand phil Kirstine Andersen, Kompashuset.
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
TRIK TM Workshop - Træd i karakter som senior Seniorkonference. Helsingør kommune Cand phil Kirstine Andersen, Kompashuset.
Hvordan skabes sammenhæng mellem teori og praksis
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
Hvad er psykomotorisk terapi. Den kognitive model Tanker FølelserKrop Adfærd.
KLAR ? Om et øjeblik kommer Du ind i en magisk verden!
Copyright SiriusPartner
Det autentiske menneske Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb.
DEN GODE LEDER FTF REGION NORDJYLLAND Aalborg den 2. november 2009
En nutidig vej til fysisk velvære, følelsesmæssig balance, intellektuelt klarsyn og spirituel indsigt.
Ingen ledighedsstress Søg power og synlighed
Tag følelserne med på arbejde
Den Kreative Platform Principper og 3D pædagogik Tryghed til at turde Koncentration til at kunne Motivation til at ville Uhæmmet anvendelse af viden.
HVERDAGSGLÆDE Hold balancen med et stærkt og velfungerende familieliv Balancekonference, Region Syddanmark, August 2010 Workshop.
Sundhed i naturen Kirsten Heide & Gitte Balle. Socialpædagogisk støtte efter Servicelovens § 85 & dagtilbud efter § 104.  Støtte, vejledning eller hjælp.
Program for eftermiddagen 29/ Mindfulness (psykolog) og intro til Sokratisk Dialog (Vibeke) Kort Sokratisk Dialog i grupper.
Konflikthåndterende kultur på SOSU-Silkeborg. Educating Tommorrow´s Professionals Find ro og styr dig selv med meditation Den indre og ydre verden Det.
Den svære samtale At tage udgangspunkt i livshistorien – en vej til åndelig omsorg.
Troshistorie At se Guds fodspor i vores liv…. Hvad er troshistorie? Historien om min tro Historien om Guds nærvær og tilstedeværelse i mit liv En delfortælling.
At tænke i spørgsmål At tænke i spørgsmål er et system af værktøjer til at transformere tænkning, handling og resultater gennem en dygtig anvendelse af.
237 – Den Gud, der skabte lyset 1, S1
Aldrig mere stress igen
De 6 kerneprocesser i ACT
Længsel Temadag om menneskets følelser
349 – Jeg ville gerne turde tro 1, S1
Stresshåndteringsgruppe
Stresshåndteringsgruppe
Stresshåndteringsgruppe
Den Gud, der skabte lyset
Stresshåndteringsgruppe
Anerkendende tilgang Organisationer er levende systemer, og ledelse er en relation Ledelse handler om relationer og sociale systemer Vi kan ikke ændre.
Præsentationens transcript:

Mindfulness og ID - Lifecoaching ID-Lifecoach Foreningen, januar 2013 Mindfulness og ID - Lifecoaching Hvad vil det sige at være mindful? Hvad har det med coaching og coachen at gøre? Kan vi integrere det at være mindful i coaching? Er der mon allerede elementer af mindfulness i ID Life coaching? © Jesper Erik Nyholm

Hvad vil det sige at være mindful? Bevidst intentionelt tilstede i nuet. Vi ved når vi er tilstede og når vi ikke er. Vi har en intention med at være tilstede. Mindful er lig med Heartful. © Jesper Erik Nyholm

Hvad vil det sige at være mindful? Set med ID øjne, reaktiv kontra mindful. Reaktiv – dømmende, vaner, kamp, holde fast eller skubbe væk, på vej, fanget i fortid/fremtid og fastlåst Mindful – opfattende, beginners mind, Accept give slip, tålmodig, bevidst tilstede i nuet, opdager altings foranderlighed og medfølende © Jesper Erik Nyholm

Hvad vil det sige at være mindful? Hvordan bliver vi mere mindful. Øvelse i at flytte fokus fra tanker til sansning. Meditations øvelser f. eks fokus på åndedræt Øvelser i at være vågen i hverdagsaktiviteter, F.eks tandbørstning eller spisning Øvelser i at stoppe op og komme tilstede lige her og nu © Jesper Erik Nyholm

Hvad har det med coaching og coachen at gøre? Al forandring gøres i nuet. Vi hjælper vores klient ud af reaktive former ind i et mere kreativt selv i nuet. Hvis vi skal opleve vores essens må vi være her, lige nu. Jo mere mindful og nærværende vi er som coach, jo mere opfatter vi. Jo mere mindful vi er som coach jo mere plads er der til vores klient- © Jesper Erik Nyholm

Kan vi integrere det at være mindful i coaching? Hvordan får vi bevidst nærværs træning ind i vores coaching praksis? Som coach? Ser du din klient som et matematisk problem der skal løses, eller en solnedgang? Lytter du primært til indhold eller struktur? Opmærksom på hvem du er, når du coacher? Er du opmærksom på hvad du evt. undgår? © Jesper Erik Nyholm

Kan vi integrere det at være mindful i coaching? Med vores klienter? Øjeblikke med blødt fokus på åndedræt. Fokus på sansning fremfor tænkning. Fokus på nutid fremfor datid/fremtid Tal i 1 person/nutid Øvelse. © Jesper Erik Nyholm

Er der mon allerede elementer af mindfulness i ID Life coaching? Hvor oplever du, at der er elementer af mindfulness i ID lifecoaching? © Jesper Erik Nyholm