At bruge disse to ord rigtigt

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Spørgeord/Spurnarorð
Advertisements

Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Engang For ikke så længe siden I det mørke Jylland….
GRAFISK FORTÆLLING 1.
Helene (Sofie Kort) Sloth
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
…ny Muhammed krise ??.
I himlen.dk Et ordenligt Julekort.
James Bond går tur i en park...
Uskrevne Regler Modul november 2011.
Det svære liv i en sportstaske
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Da Gud skabte kvinden, var han kommet til den 6. dag med overarbejde.
Alle soldaterne i delingen var kaldt til samling, da der var
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Kære ven her er Lidt godt grin til dig.... (Hehe) ;o)....ikke for børn og sarte sjæle...
Den urolige chef kigger på uret,
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
En ven til Gubbie! Af Nadia og Sascha..
Telefonen ringer.
Sofies dejlige dag.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Velkommen 8C Velkommen 8C Håber I har haft det godt- Håber I har haft det godt- Det har jeg, som I får at se...
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
ORDKLASSER I FARVER 2009.
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Den bestøvlede kat. Illustreret af I.C.
Dialogisk læsning – Eksempler på spørgsmål
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Nissen på tur På loftet sidder nissen med sin julegrød,
Engelbert H – og den sidste chance
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
En roman af Niels Rohleder
Hvornår bruger man hvad?
De uanstændige Af Leif Panduro Kapitel 1.
Litteratur på mobilen Der er meget, vi ikke kan vide! Men alligevel meget der står mellem linjerne… hvorfor skriver hun ikke tilbage og hvad er det, der.
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Cornelius og Carla Mai Carla Mai og Lis På besøg i Aalborg-tårnetCornelius’ 1. skoledag Carla Mai - en rigtig lille gavstrik med Mor & Far Fra familie-albummet.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Chefen ser fortvivlet på sit ur, og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden, til at holde et meget vigtigt foredrag. På en konference, som.
En ganske from historie….
De ville ganske enkelt have spurgt om vej.
Her står Mina Gilia Saber og Zaira Kousar Mina er væk.
En køn pige inviterede en ung mand med hjem, -tog ham med ind i soveværelset, og foreslog straks at de skulle prøve at gøre det i stilling 69…...
Relationer – børn og voksne
Skru op for lyden og læn dig tilbage
Opgaver om omsorgssvigt
HISTORIEN OM DEN SØDE TAND OG DEN RÅ BØRSTE
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
Deutsch2 Mittwoch 5te November 1. Von das Magazin: Journal 2.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando på Bakken.
1.
Stikker Stikker Præsentation af de første kapitler.
Chefen ser fortvivlet på sit ur og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden for at holde et meget vigtigt seminar på en konference som netop.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Born in Dead FILM. Born in Dead Afsked  Brad han er 20 år. Han elsker amerikansk fodbold han er topscorer.  Brad går hjem fra sit universitet efter.
De ville ganske enkelt have spurgt om vej.
Blondinen og den manglende 710. En blondine går ind i en autoforhandlers show- room og henvender sig til en af medarbejderne ”har du nogen 710 til salg.”
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Min sommerferie Første uge var vi på Jælling festival, vi fik en autograf af Sebastian klein. her ser i et billede da vi fik den.
Normalt Brundt hår men er farvet rødt Tøjstil er normalt det samme, men det går an på om det er i skolen eller efter skole. Går altid med smykker af en.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
At bruge disse to ord rigtigt
Få styr på ordklasserne
Præsentationens transcript:

At bruge disse to ord rigtigt Når eller Da? At bruge disse to ord rigtigt

NÅR ”Når” bruges om gentagelser: Eks: Jeg synes du ser sød ud når du smiler. Eks: Jeg ler altid når han fortæller vittigheder! Læg mærke til at verbet i sætningerne står i NUTID. Man fortæller om noget der sker oftere end én gang.

Når ”Når” bruges også om noget der vil ske i fremtiden. Eks: Når jeg bliver stor vil jeg være læge. Eks: Skal vi se en film sammen, når du besøger mig næste gang? Eks: Jeg siger det til mor, når hun kommer hjem!

Da ”Da” bruges om noget der er sket én gang. Verberne står ofte i datid. Eks: Da jeg var lille, boede jeg i Odense. Eks: Da mor kom hjem, fortalte jeg hende hvad der var sket. Eks: Jeg blev meget glad da jeg så hende. Eks: Han blev bange da han så pistolen.

Opgave: Hvad passer, ”når” eller ”da”? ____ jeg var lille havde jeg en hvid kanin. ____ jeg blev 10 år, døde den af alderdom. Jeg græd meget ____ den blev begravet. ____ jeg tænker på den, kan jeg stadig blive ked af det. Jeg savner den ____ jeg ser andre kaniner. Klik frem til næste side og se svarene.

Svar: Da jeg var lille havde jeg en hvid kanin. Da jeg blev 10 år, døde den af alderdom. Jeg græd meget da den blev begravet. Når jeg tænker på den, kan jeg stadig blive ked af det. Jeg savner den når jeg ser andre kaniner.

Opgave: Hvad passer, ”når” eller ”da”? Bogen handler om en pige som hedder Mette. En dag ____ hun sidder på stranden, ser hun en flot fyr. ____ hun vil tale med ham, er han forsvundet. Hun hader ____ sådan noget sker. Senere, ____ hun tager med ham til et sommerhus, sker der noget spændende. ____ de har været der i to dage, flygter Mette ____ hun får chancen. Klik frem til næste side og se svarene.

Svar: Bogen handler om en pige som hedder Mette. En dag da hun sidder på stranden, ser hun en flot fyr. Da hun vil tale med ham, er han forsvundet. Hun hader når sådan noget sker. Senere, da hun tager med ham til et sommerhus, sker der noget spændende. Da de har været der i to dage, flygter Mette da hun får chancen.

At genfortælle noget Som du kan se i opgaven, bruges der oftere DA end NÅR, når man genfortæller noget man har læst, set eller oplevet. HUSK DET NU!