LightAtomsBasic Introduktion: atomer og fotoner (fysik)

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Advertisements

Bevidst undervisning i billeder
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Projektbeskrivelse 10. Marts 2006 Carl P. Knudsen.
Science Class Juelsminde Skole
HTX – teknisk gymnasium
Science i Mariagerfjord Kommune  Grundlæggende kompetencer. Dansk, matematik, engelsk.  Kreativitet, innovation, problemløsning og samarbejde.  Naturfaglige.
I forlængelse af tydeliggørelsen af talentbegrebet, hvordan kan I så udvikle en læringsplan for talenter i forhold til de resterende ikke talenter? • Udvælgelse.
ScienceLab -Et naturfagligt samarbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.
En dansk personlig kommentar til forslag til læreplan i naturfag og til fysikk 1 og 2 Albert Chr. Paulsen, IMFUFA, Roskilde Universitet.
Afslut Frem >>
I-Space Niels Henrik Helms, Knowledge Lab SDU. Projektet: Udfordringer i forhold til velfærdsteknologi: Hvordan skaber vi løsninger som både giver mening.
Lektion 4 Atomfysik Laseren Vævs optiske egenskaber Interferometer.
AARHUS UNIVERSITET Centre for Science Education 27. marts 2009 Centre for Science Education Michael E. Caspersen Centerleder
De naturvidenskabelige kompetencer og erhvervsudviklingen – et samspil v. Udviklingschef Søren Ring, Region Hovedstaden.
ANVENDELSE AF DIGITALE UNDERVISNINGSMATERIALER I AVU, HF OG GYMNASIET – en forskningsrapport om Projekt e-læring Af: Helle Mathiasen Christian Dalsgaard.
Grønt Flag Grøn Skole Undervisning om miljø og bæredygtighed Grønt Flag Grøn Skole handler om virkelige miljøspørgsmål og spørgsmål om bæredygtighed innovation.
Designprocesser - forbedret via AR
De naturvidenskabelige fag identificerer sig (også historisk) som
Nye digitale muligheder i overbygningen KL, Odense Birgitte Holm Sørensen Forskningsprogrammet Medier og it i læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet.
Trigonometrisk Lommeregner
Oplæg Dansk Bygningsarv: "Skole+"112/14/2014 Skole + bevægelse.
Elevtrivselsundersøgelsen 2012 Vesthimmerlands Gymnasium og HF Svarprocent: 98% (494 besvarelser ud af 503 mulige)
Case Året er 2031 og staten er i gang med centraliseringen og nu er det blevet skolernes tur. Der skal spares penge på både lærere og undervisningsmaterialer.
Motiver, motivation og barrierer.
Helhedsorientering & Tværfaglighed
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Obligatoriske fag Dansk A Teknik A Engelsk B Fysik B Kemi B Matematik B Teknologi B Biologi C Kommunikation/it C Samfundsfag C Teknologihistorie C 3 studieret-
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative kompetencer.
De naturvidenskabelige fag identificerer sig som EKSPERIMENTELLE FAG Eksperimenter.
Læreres vilkår for at udvikle en lokal naturfaglig kultur omkring natur/teknik - Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse.
Studievalgs- undersøgelse 2009 Et projekt gennemført som del af kurset Markedsanalyse på HD- studiet, Aalborg Universitet Carsten Stig Poulsen.
Innovationsskole Et udviklingsprojekt på Lyngby Tekniske Gymnasium.
Matematik i VØ KONFERENCE 5. MARTS Vi åbner døren for anvendelse af matematik August 2010 Revideret læreplan i vø Eleverne skal kunne udvælge og.
Relations kompetencer
Er samarbejde med virksomheder og universiteter afgørende for at sikre interessen og relevansen i gymnasiets undervisning? Anvendelsesorientering i de.
Er samarbejde med virksomheder og universiteter afgørende for at sikre interessen og relevansen i gymnasiets undervisning? Anvendelsesorientering i de.
Strandby Skole, Vesthimmerland
Den fælles prøve med *Center for Læring i Natur, Teknik og Sundhed.
Mit passionerede projekt
Velkommen til HTX Fremtidens tekniske gymnasium
De naturvidenskabelige fag identificerer sig (også historisk) som
Elevtrivselsundersøgelsen 2011
Fysik og Astronomi Fysiklærerdag, AU 24. jan Titeldias.
Bevægelse på Bavnehøj Skole
‘CT-Mnat’ Workshop 1 Opsamling på ”lektierne” og erfaringer fra coachingmøderne Adam Etches, Line Have Musaeus, CCTD.
Fra komfortzone til læringszone
Elevtrivselsundersøgelsen 2013
1. Hvordan kan vi bruge dem som undervisere?
Satellitter – bevægelse i tyngdefelt
Climate Change, STX Fysik C
SIR – epidemimodeller med NetLogo
Binomialfordelinger i NetLogo
Jagten på det logistiske dyr!
Fusionsprocesser i stjerner
Rækkevidde af skråt kast
Væksttyper Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
Kemisk Ligevægt Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
Reaktionshastighed Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
Simulering af binomialforsøg
Det lydløse terningekast
Toksikologi med agenter – et forløb i matematik (og bioteknologi)
Brydning af lys Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
Parameterfremstilling og punktmængde
Geometriske Steder Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
Enzymers virkemåde og aktivitet under forskellige forhold
Radioaktiv henfald med NetLogo
Enzymer og enzymreaktioner
Hvorfor slå lyn ned i spidse genstande – FY?
Præsentationens transcript:

LightAtomsBasic Introduktion: atomer og fotoner (fysik) Dogme: enkel kode og kedeligt udseende Elevkreativitet: på godt og ondt Modellen simulerer interaktionen mellem et atom og en foton. Fotonen bevæger sig mod atomet, hvorved der opstår en mulighed for at fotonen absorberes af atomet. Dette sker kun hvis fotonens energi svarer netop til forskellen i atomets to energiniveauer. Modellen er en meget simplificeret model af et fysisk system. Modellen stræber efter en enkel kode, så det er nemt for eleverne at forstå og ændre i koden, og et kedeligt udseende, så eleverne motiveres til at forbedre modellen. Outlook: CT i undervisningen Muligheder og udfordringer CT udgør en ny dimension i fagundervisningen som kan opfattes som (endnu) en ting i læreplanen som ”skal nås”. CT udgør et redskab som kan være med til at legitimere fagundervisningen, i form af fagets anvendelse ifm. CT-aktiviteter (specielt i matematik) og i form af faget udvidede anvendelse i virkeligheden ved brug af CT (specielt i naturfag). CT-aktiviteter kan stimulere kreativitet og skabe motivation hos eleverne. Dette kan dog komme til at overskygge det faglige indhold. Mål og beskrivelse undervisningsforløb Mål: Eleverne skal lære om atomers energiniveauer, samt atomers absorption af fotoner. Beskrivelse: Indledende kropslig aktivitet “Dit liv som electron” på trappen. Øvelser med NetLogo-model og arbejdsspørgsmål her til. Afsluttende teoretiske arbejdsspørgsmål uden NetLogo-model. Kreditering NetLogo-modellen og undervisningsmaterialet er udviklet af Peter Muller Tribler, Midtsjællands Gymnasium, i forbindelse med deltagelse i udviklingsprojektet Computational Thinking i Matematik og Naturfag i skoleåret ‘18/’19. Projektet køres i samarbejde mellem Danske Science Gymnasier og Center for Computational Thinking & Design, Aarhus Universitet.