Hvilken historie ønsker du at være en del af?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Advertisements

Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
I er verdens lys Det skal handle om lys i dag og om det at være et lys. Her i efteråret og hen over vinteren, så er lyset noget af det vi allernemmest.
Opstandelsesfest.
Menneskets fald og genoprejsning
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Overvældet af Jesu opstandelse!
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
At vente på Guds time.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Vokse gennem venskab!.
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Straks efter nødte Jesus disciplene til at gå om bord i båden og tage i forvejen over til den anden bred, mens han selv sendte skarerne bort. Da han havde.
Kate-QUIZ-mus.
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
»En mand havde to sønner
Den barmhjertige samaritaner Da rejste en lovkyndig sig og ville sætte Jesus på prøve og spurgte ham: »Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?«
Kristen mystik – den spirituelle gudsopfattelse..
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Den barmhjertige samaritaner
Samson Og Dalila.
Den opsøgende Gud. Matthæus 21:1-7 Da de nærmede sig Jerusalem og kom til Betfage ved Oliebjerget, sendte Jesus to disciple af sted og sagde til dem:
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
Matt. 25:14-30 Det er som med en mand, der skulle rejse til udlandet og kaldte sine tjenere til sig og betroede dem sin formue; én gav han fem talenter,
Hvad ville Jesus sige, hvis han havde set ”House of Cards”?
Bibelen som redningsvest eller kompas? Hvordan kan man navigere efter Bibelen som voksen københavner, og hvordan kan den hjælpe os i mål?
Josef og hans brødre - I forbindelse med projektet Søskendejalousi.
Galaterne 1-2 Nåde og Fred fra Gud Fra Paulus, apostel, ikke fra mennesker, ikke udsendt af et menneske, men af Jesus Kristus og Gud Fader,
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Du blev skabt til lighed med Kristus Det målrettede liv 4. del.
Den kommunikerende Gud (4), Lukas 4. Evangeliets formidling, Jesu virke, Kirkens kald.
Hvordan kom Moses over 1, S1 Hvordan kom Moses over Rødehavet? da han flygted’ fra Ægyptens land?
Indsættelse og åndelig bemyndigelse Søndag d. 26. juni 2016.
JEHOVA RAFA – HERREN SOM HELBREDER DIG!. ”Jeg er Herren, der læger dig!” Jehova Rafa - ES
I lære hos Jesus, om samtale og bøn JOHANNES EVANGELIET KAP. 18.
163 – Gak under Jesu kors at stå 1, S1 Gak under Jesu kors at stå, hans sidste ord at agte på; fra korsets træ hans nådes røst skal lyde dig til liv og.
Pilgrimsvandring.
Hvem er så egentlig min næste?
Prædiken Ånd og kød.
Nu fryde sig hver kristen mand 1, S1
”Som Faderen har udsendt mig, sender jeg også jer” (Joh 20,21)
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
2. Tim. 3:16-17 Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed, så.
At forholde sig til sin muslimske næste i en terror tid
Den gældbundne tjener med Lego-figur
”Tror du på julemanden?”
Julens symboler Matthæus 2
Gud er en Gud, der taler Søndag d. 8. januar 2017.
Det inviterende fællesskab
Jesus var bange i ørkenens sand, bange for fristerens stemme:
Matt. 28:8-10 Og de skyndte sig bort fra graven med frygt og stor glæde og løb hen for at fortælle hans disciple det. Og se, Jesus kom dem i møde og hilste.
Da Israel var i Ægyptens land 1, S1
Mark. 10:17-22 Og da Jesus gik ud på vejen, kom der én løbende og faldt på knæ for ham og spurgte: »Gode Mester, hvad skal jeg gøre for at arve.
Lev livet bedre At lære er at leve.
Ind til dig igen Ansigt, øjne og et smil som ingen så
Har jeg virkeligt evigt liv?
Hvilken historie var de vise mænd drevet af?
Jeg sad ved vejen Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
Hvad siger Bibelen om tro?
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
Guds rige - En Guds riges etik.
Præsentationens transcript:

Hvilken historie ønsker du at være en del af?

Hvilken historie ønsker du at være en del af? Johannesevangeliet 9:1-7 På sin vej så Jesus en mand, der havde været blind fra fødslen. Hans disciple spurgte ham: »Rabbi, hvem har syndet, han selv eller hans forældre, siden han er født blind?«  Jesus svarede: »Hverken han selv eller hans forældre har syndet, men det er, for at Guds gerninger skal åbenbares på ham.  De gerninger, som han, der har sendt mig, vil have gjort, må vi gøre, så længe det er dag. Der kommer en nat, da ingen kan arbejde.  Mens jeg er i verden, er jeg verdens lys.«  Da han havde sagt det, spyttede han på jorden, lavede dynd med spyttet, smurte dyndet på den blindes øjne  og sagde til ham: »Gå hen og vask dig i Siloadammen!« – Siloa betyder Udsendt. Han gik så hen og vaskede sig, og da han kom tilbage, kunne han se.

Hvilken historie ønsker du at være en del af? Ønsker du at være en del af en historie, hvor du selv er i centrum som den, der skal forstå og forklare det hele og få tingene til at ske? Eller ønsker du at være en del af en historie, hvor det er Jesus, der gør det?

Hvilken historie ønsker du at være en del af? Er det muligt at være en del af en historie, hvor vi oplever de mest ekstraordinære ting, uden at det påvirker os det mindste?

Hvilken historie ønsker du at være en del af? ”Vi ved, at han er vores søn, og at han er født blind;  men hvordan det er gået til, at han nu kan se, ved vi ikke; og hvem det er, der har åbnet hans øjne, ved vi heller ikke. Spørg ham selv, han er gammel nok til at svare for sig.” 

Hvilken historie ønsker du at være en del af? Er det muligt at være en del af en historie, hvor ”det gode liv”, bekvemmeligheden og sikkerheden står over alt andet, så Guds mirakler og indgreb i sidste ende bliver ligegyldige?

Hvilken historie ønsker du at være en del af? De tilkaldte så for anden gang manden, som havde været blind, og sagde til ham: »Giv Gud æren! Vi ved, at den mand er en synder.«  Han svarede: »Om han er synder, ved jeg ikke; men én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se.«  Så spurgte de ham: »Hvad gjorde han ved dig? Hvordan åbnede han dine øjne?«  Han svarede dem: »Det har jeg allerede fortalt jer, men I hørte ikke efter. Hvorfor vil I høre det igen? I vil måske også til at være hans disciple?«  

Hvilken historie ønsker du at være en del af? De skældte ham ud og sagde: »Du er hans discipel, men vi er Moses' disciple.  Vi ved, at Gud har talt til Moses, men hvor den mand er fra, ved vi ikke.«  Han svarede dem: »Det underlige ved det er, at I ikke ved, hvor han er fra, han har dog åbnet mine øjne.  Vi ved, at syndere hører Gud ikke på, men den, der frygter Gud og gør hans vilje, ham hører han på.  Det er aldrig hørt før, at nogen har åbnet øjnene på en, der er født blind.  Hvis den mand ikke var fra Gud, kunne han intet gøre.«  De sagde til ham: »Du er helt igennem født i synd, og du vil belære os?« Så jog de ham ud.

Hvilken historie ønsker du at være en del af? Ønsker du at være en del af en historie, hvor du selv er i centrum som den, der skal forstå og forklare det hele og få tingene til at ske? Eller ønsker du at være en del af en historie, hvor det er Jesus, der gør det?

Hvilken historie ønsker du at være en del af?