Jeg vil snakke om det to store spørgsmål i økologisk majsdyrkning.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Advertisements

Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Videregående pc-vejledning Modul 04: Windows-elementer 60+Bornholm.
Poul Erik Lærke Institut for Jordbrugsproduktion og miljø, Foulum
Gødskning efter Yara-N-Sensor
DJF Danmarks JordbrugsForskning Afd. for Jordbrugsproduktion og Miljø Gødskning af kløvergræs Karen Søegaard Planteproduktion Kvælstofanvendelse.
Gødningsplacering i majs
Sådan optimeres raps-dyrkningen inden jul
Landbrug og fødevarer Vand Klima Global opvarmning Landbrug i DK og EU
3. april 2017.
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
Bælgsæd som en økonomisk attraktiv afgrøde
Hvordan får vi merudbytte i kammajs
Martin Mikkelsen Landscentret Planteproduktion
Sådan får du stabile majsudbytter
Hvad skal vi gøre bedre i 2007?
Planteproduktion og miljø på store økologiske kvægbrug Jørgen Eriksen, Margrethe Askegaard, Karen Søegaard & Elly Møller Hansen A A R H U S U N I V E R.
Af Landskonsulent Morten Haastrup Dyrkningsfaktorernes betydning for udbyttets udvikling Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af.
Næringsstofforsyningen i vinterraps Annette V. Vestergaard: Få mest muligt ud af gyllen Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug.
DJF Beregning af behov for eftergødskning med DAISY Tove Heidmann, Hans S. Østergaard og Iver Thysen Danmarks JordbrugsForskning, Afd. f. Planteproduktion.
Filer Hvordan søges der efter en Word-fil = med et dokument. eller en billed-fil Sommer.
Landboforeningen Gefion Hvorfor er det ikke så enkelt med de lave doseringer i praksis ? Jakob F. Kjærsgaard Landboforeningen Gefion
Oversigt over forsøg med husdyrgødning og separeringsprodukter Konsulent Torkild Birkmose Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl.
Sådan sikres forsyningen med næringsstoffer til majs
Ulighed Side i Brøndum & Hansen (2010): Luk samfundet op! Forlaget Columbus. København.
Radrensning – en del af strategien mod ukrudt i majs
Enhed. Klynge/ Netværk Vidnefortælling (anvendes på Område- og BUF-niveau) En fortælling om de ledelsesmæssige faglige overvejelser og nye handlingsperspektiver.
Høst og opbevaring af kernemajs
Erfaringer med kvikbekæmpelse på Jyndevad Forsøgsstation Ilse A. Rasmussen Henning Thomsen Bo Melander Danmarks JordbrugsForskning.
Aktuelt om dyrkning af majs
Dyrkning af hestebønne og lupin
Hvordan kan vi øge kulstofindholdet i landbrugsjorden ?
Lokalitetens og dyrknings- vilkårenes betydning for
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Kartoflers rodsystem: 1. Dybde og udbredelse 2. Betydning af jordtype Rødders.
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Kamdyrkning af majs Christian Bugge Henriksen Adjunkt, KVL
Peter Sørensen Danmarks JordbrugsForskning
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Miljø- og energimæssige gevinster ved afbrænding af fiberfraktionen eller den.
Hvorfor er det så svært i vintersæd? Slangeudlægning er effektivt!
Kontrol af kultur- og ukrudtsgræs i sædskifter med græsfrø
Resultater af forsøg med husdyrgødning
Vækstregulering, kan det undgås i praksis ? Planteavlskonsulent Benny Lydolph Pedersen Storstrømmens PlanteavlsRådgivning.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteproduktion Hvordan klarer vi de stigende problemer med græsukrudt? Specialkonsulent Jens Erik Jensen & Landskonsulent.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Kvælstofoptagelse ved gødningsplacering - i afgrøde og ukrudt - fra handels-
10 års erfaringer med pløjefri dyrkning
Virkning af forsuret gylle på udbytte og kvalitet
Gyllenedfældnings effekt på udbytte og økonomi v/ Torkild Birkmose Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl.
Sædskiftets indre dynamik i økologiske planteavl Ministriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Jørgen E. Olesen, Margrethe.
Kvælstofstrategi i vinterhvede Konsulent Torkild Birkmose Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl.
AgroTech A/S – forener viden om biologi og teknologi til et nyt vækstområde Danske og udenlandske resultater med etablering af vinterraps Jens J. Høy.
Danmarks JordbrugsForskning Forskningscenter Flakkebjerg Afdeling for Plantebeskyttelse Planteproduktion 2004 Enrico Graglia Henrik Grøndal Bo Melander.
Økonomisk optimal anvendelse af startgødninger til majs
Majsdyrkning til ensilering og modenhed
Forsøg med kornarterne 2009
Økologisk Planteproduktion
Landskonsulent Michael Tersbøl Landscentret, Planteavl
Kvælstofstrategier på vandet sandjord i praksis Børge Østergård, Hedens og Fjordens Landbrugscenter.
HVORNÅR ER DER ØKONOMI I AT TILDELE SVOVL OG KALIUM TIL KLØVERGRÆSMARKEN Leif Knudsen, Planter & Miljø Søften d
HESTEBØNNER – SORTER OG DYRKNING CHEFKONSULENT INGER BERTELSEN, SEGES ØKOLOGI.
Anvendelse af protamylasse fra AKK
Avlermøde AKS -Produktion af egen opformering
Nye forsøg med gødning Torkild Birkmose, SEGES.
Sådan skal de nye græsblandinger høstes og gødskes
Mødeafholdelse Forberedelse Afvikling – roller: Opfølgning: Dagsorden
Landsforsøg med svovl til kløvergræsmarker
Effekten af nedfældet gylle
Grupperede observationssæt
Emissionsbaseret regulering baseret på N-min målinger
Præsentationens transcript:

Jeg vil snakke om det to store spørgsmål i økologisk majsdyrkning. Det Jeg fortælle er ikke på alle område videnskabeligt ved dokumenteret tal. Men det jeg vil fortælle er en del opsamlet viden vide som jeg har tilegnet ved at arbejde med økologisk majs siden atraxin-sagen kom frem i 1993

De alle fleste økologiske majs dyrkes på 75 cm række afstand, og det ser ikke ud til at vi her i dk. Vil ændre på den af stand.

I de alle fleste tilfælde gødes majsen ved at det nedfældes gylle til majsen inden marken pløjes og det tilberedes et så bed.

Denne tildelingsmetode kan det godt stilles spørgsmålstegn ved, da majsen i den første del af vækstperioden ikke har mulighed for at for gavn af den gylle som ligger midt mellem rækkerne. Den gylle som ligge mellem rækken er reserveret til at have store muligheder for at udvaskes, og yderlig er det mulighed for at ukrudtet for fadt i gyllen og bliver derfor betydelige svære at bekæmpe. Det med udvaskning er måske noget af en påstand, da vi ikke har nogle målinger af det – i hvert fald ikke I vores rises.

Det kunne måske være en ide i at placerer gylle i to strenge ved majsplanten. Vi har på Jyndevad forsøgsstation praktiseret systemet med et godt resultat, hvor vi har tildel ½ af gylle på hver side af majsplanten – Det skal her til sige at at resultatet ikke er dokumenteret gennem forsøg, men på det ekspermentjelle

Husk at starte og stoppe videoklip Husk at starte og stoppe videoklip. Jyn systemet / Agrove systemet / Skimmerrup systemet. I systemet er det mulighed for at dele gødning. – første halvdel før såning før såning – anden halvdel når majsen her en højde på 20-30 cm. Det udbringes her 25 tons pr ha. – Det vil være svært at udbringe større mængde. Da vi ikke gerne vil plas

Jyn systemer er det system jeg ved mest om, og det system som jeg ved virker

Yderlige har vi på Jyndevad tildelt den sidste ½ del gylle ved at slangeudlægge den, og bagefter ligge denne gylle ind til majsen med en tallerne hypper.

Friktionsdrevet fingerhjuld