Ældrekommissionens rapport 2012

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Finsenscentret den 25. marts 2014
Advertisements

Længst muligt i eget liv på plejecentre
Frivillige it-opgaver i lokalbestyrelsen og i distriktet.
Konklusion på Workshop om sindslidende
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Souschef Jytte Husted Hospice Søholm
Ballerup fra 50´erne til i dag Involvering af borgerne 2020-strategien For med og af i praksis.
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Hjerteforeningen, Region Midt.
Danske Forsamlingshuse
Længst muligt i egen tilværelse eller…. Udvikle og afprøve en model der kan beskrive miljøet - livet og arbejdslivet - i plejeboliger Gennemføres med støtte.
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
10 punkts programmet •Der skal sikres alle børn og unge et alsidigt tilbud om fritidsvirksomhed •Kommunen skal samordne fritidsforanstaltninger, der iværksættes.
Ældre Sagen distrikt 3 Århus 30. maj 2013
Muligheder og barrierer for sundhedsfremme i et socialt udsat boligområde – ’Motion og Afslapning i Vand kun for Kvinder’ som case Fredericia Kommune Anita.
Når beboerne sætter dagsordenen
Vega delprojekt : Aften- og natteliv
4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal
Projektlederens rolle(r)
Psykoedukation for patienter med skizofreni
KORINTH I.F. MULTIBANE.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Serviceskift i et rehabiliteringsperspektiv
Omsorgstandpleje – brugernes perspektiv Jens Højgaard, Ældre Sagen 8. April 2013.
Metoder til involvering af børn og unge ved anbringelser
Forebyggelse af ældres selvmordsadfærd – Indsatsområder og anbefalinger National Konference om selvmordsforebyggelse 1. november 2005 V/ Konsulent Elene.
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Bæredygtig økonomi Kun revisitation på plejecenter hvert fjerde år – bortset fra særligt ”dyre” borgere.
planlægnings- og styringsmodel og afsnit i bogen
Guide til PowerPoint-præsentationer i MSO
Forvaltningsnavn Dagens oplæg -Projektet og boligområdet -Tilgangen i Sund Zone -Hvordan arbejder vi i praksis -Hvad får vi ud af det.
Medicinpædagogik på vej mod en faglig platform
Ungebasen.
Temadag distrikt 3, Ældre Sagen, d
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
Dialogmøde om socialt netværk og handicap Silkeborg 4. november 2009 Velkommen Servicestyrelsen byder velkommen til dialogmøde om socialt netværk og handicap.
1 Ledelse af ledere Konference. Anders Balle 2 Anders Balle 3 Organisationernes roller? Hvad kan vore to foreninger gøre for at fremme den gode ledelse.
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Et spejl til frihed Mennesket er social
Intro: elever/STUDERENDE CENTER Nord-Vest
 Projekt i Sundhedsafdelingen  Fast tilbud i Ældreafdeling 2008  Inklusions- og eksklusionskriterier Træningshjælper i Vejen Kommune Social.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
Frivillighed som dynamo i fremtidens velfærd 2. november 2015.
Formandsmøde Scleroseforeningen 13. november 2015 i Grenå Frivillighed nu og i fremtiden.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
Marie Lenstrup, 2016 Samarbejde mellem kommune og pårørende.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
Aarhus 16.marts Karen Skou. Se alt her: r/sider/Danmark-spiser-sammen.aspx
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Borgerens oplevelse af den kommunale forvaltning.
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Kunsten at blive ældre Indhold Kontakter Kurverne for aldring.
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Opfylder vi kursisternes behov?
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Ældre Sagens økonomi Budget 2017 Prognose 2016.
Forbedring af ældres tandsundhed på plejehjem i Aalborg kommune
Rehabilitering og hjemmehjælp
18. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på området for udsatte voksne.
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
TÆNKER VI FRIVILLIGHEDSOMRÅDET TILSTRÆKKELIGT IND I HVERDAGEN
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Inspirationsmodellen
Del penne og post it ud Lyd og film Wifi.
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Opblomstring af liv på plejecentre Kobling af plejehjem og lokalsamfund

Ældrekommissionens rapport 2012 Indflydelse på eget liv Respekt for forskellighed Medmenneskelighed i fokus Gode oplevelser hver dag Værdig afslutning på livet god ældreomsorg: kontinuitet, selvbestemmelse og brug af egne resurser. ofte overset element i god ældreomsorg er at inddrage den ældre i fællesskaber, hvor det er muligt at bevare sociale roller, som har været vigtige gennem den enkeltes liv. Roller vaner 20-09-2018

Ensomhed Social ensomhed Følelsesmæssig ensomhed Eksistentiel ensomhed 20-09-2018 Ældre Sagen PowerPoint eksempel

Aktører Lokalsamfundet Pårørende Personale Frivillige Ældre på plejehjem

Aktiviteter er midlet – ikke målet 20-09-2018 Ældre Sagen PowerPoint eksempel

Frivillighed og Plejehjem Et kreativt felt hvor ensomhed kan brydes Lokalsamfundet Gensidig inklusion Plejehjem

De første skridt Etablere samarbejde Behov og potentialer Rekruttering af frivillige Samarbejde og forventningsafstemning ml interessenter Støtte fra Ældre Sagen – projektet Inspirationskatalog 20-09-2018 Ældre Sagen PowerPoint eksempel

Kurser for frivillige Indhold: Viden om følgerne af aldring og demens Planlægning af aktiviteter for ældre Den frivilliges rolle i samarbejdet med plejehjemmet Værktøjer til kommunikation Kurser 3. april Fredericia 18. sept. 2014 -Aalborg 20. november 2014 – Ringsted rekvirerede 20-09-2018 Ældre Sagen PowerPoint eksempel

Pulje til nye aktiviteter Formålet er at støtte lokalafdelingerne i Ældre Sagen til at iværksætte nye besøg og aktiviteter på plejehjem og -centre, så der opstår rammer for gode oplevelser i hverdagen for beboerne. Lokalbestyrelser kan søge i samarbejde med kontaktpersonerne for socialt arbejde – og eventuelt i samarbejde med andre lokalbestyrelser. Der kan søges portioner af kr. 5000,- 20-09-2018 Ældre Sagen PowerPoint eksempel

Kriterier for at søge Kriterier for puljen Der kan søges økonomisk tilskud til aktiviteter, som opfylder følgende kriterier: Aktiviteten er et nyt tilbud på plejehjem eller plejecenter. De ældre på plejehjemmet får flere oplevelser i hverdagen ved, at der skabes mulighed for nye relationer eller ved at deltage i en aktivitet. Der kan søges tilskud til: Etableringsudgifter til aktiviteter på plejehjem   Der gives ikke tilskud til: Forplejning ved planlægningsmøder mv. Kørselsgodtgørelse i forbindelse med planlægning Driftsomkostninger – fx husleje, telefon, porto, m.m. 20-09-2018 Ældre Sagen PowerPoint eksempel

Kontakt Projektleder Jette Abildskov ja@aeldresagen.dk 20-09-2018 Ældre Sagen PowerPoint eksempel