Backgammon Formål: Du skal primært øve dig i brug af figurer i PowerPoint. Opgave: Lav et backgammon vha. figurer. Find et billede på Internettet af det.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sådan laver Du et POWER POINT program.
Advertisements

Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Lav design med ord, billeder og meget andet...
Mini-PC-kørekort – Modul 6
En lille introduktion Angående links til
Fortæl med PowerPoint XP
Videregående pc-vejledning
Game Maker 7. Sådan ser Game Maker ud når det startes op.
Forskellige traditioner
Spilleregler. Du sidder til bords med to modstandere og spiller for dit hold.
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Velkommen til en vejledning i brug af PowerPoint
Vi har købt en lille bjerghytte på fjellet, og tænkte på om du ville tage familien med eller nogle venner og komme en tur i julen for en lille julegløg.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Velkommen til en vejledning i brug af PowerPoint 2007
Først skal du… Du er her: Niveau 1 - Trin 1
Instruktion i Animation Shop
Spilleregler.
Du skal bruge digitalkamera Figurer samt evt. kulisse(r) Ved optagelse skal der bruges en fotograf- og en person til at styre hver figur.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej igen. Jeg har været til min første fødselsdag hos min nye faster Lene. Her er lidt billeder fra festen.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
X LukKlik på et niveau! Velkommen Vælg sværhedsgrad: 1.Jeg kender intet til PowerPointJeg kender intet til PowerPoint 2.Jeg kender lidt til PowerPointJeg.
X LukNæste  Velkommen Du skal nu lære at bruge PowerPoint ved at lave en præsentation. Du får mulighed for at vælge mellem at lave tre forskellige opgaver,
 Det jeg har gjort er, at jeg har lavet en tast der starter det hele (mellemrum), derefter har jeg sat nogle lyde ind, og fået dem til at gentage sig.
Indledning til opgaven
 ForrigeForfra X LukNæste  Vis igen Du er her: Niveau 1 - Trin 1 - Opgaven - Indledning Først skal du… Først skal du lige arrangere vinduerne, så de.
Mindmap / Begrebskort Rutediagram
PowerPoint Kursus It-biblioteket, april 2007 Underviser: Marie.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
På det efterfølgende dias (startsiden) er vist formationen.
Uligheder.
På det efterfølgende dias (startsiden) er vist formationen.
Ældre Sagen ”Gem som” - et dokument Følg numrene osv.
Spilleregler. Del spillerne op i hold. Holdene konkurrerer om at finde de rigtige svar i materialet.
Genkendelse af rytmemønstre 1 Klik med musen eller tast højre-pil for at skifte til næste side. Bjørn Petersen genkendelse af rytmemønstre.
Instrumentgenkendelses-quiz #1
Oversigtsreference til Lync 2013 til Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Med Lync kan du begynde at samarbejde uden.
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder.
Pythagoras Et bevis IM.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
DAWN af Takao Tanabe fra 2003 Et landskabsbillede kan en gang imellem have svært ved at sige én noget. Men det er bestemt ikke tilfældet med TANABEE’s.
Power up Your PowerPoint Udarbejdet af Irene Krainer Larsen Irla.
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150.
Hvilken vampyr er størst? Du kan flytte rundt på dem.
Forskellige traditioner
Foredrag i Historisk Forening
Spil: Fedt spilleplade Antal personer: 2-4 Spilleregler: 1
Oprettelse Af Dreamviewer Site.
Deling og samarbejde Skype for Business Give styringen til andre...
Tips og tricks til PowerPoint
Velkommen til PowerPoint
Skabelon mailopsætning
Mål Viden om og inspiration Kompetencer aktiviteter Evaluering
emne erklæring SmartArt-grafik med billeder på rød baggrund
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
PowerPoint i undervisningen - med særligt fokus på billeder
Mini-PC-kørekort – Modul 6
Velkommen til PowerPoint
Filmbånd (Øvet)   Du kan genskabe effekterne på dette dias ved at benytte følgende fremgangsmåde: Klik på Layout i gruppen Dias under fanen Startsiden,
Future Vejle inspiration
Simulering af binomialforsøg
Præsentationens transcript:

Backgammon Formål: Du skal primært øve dig i brug af figurer i PowerPoint. Opgave: Lav et backgammon vha. figurer. Find et billede på Internettet af det spil, du vil lave. ”vis” lineal og gitterlinjer i PowerPoint, så er det nemt at sætte figurerne rigtigt. Lærer vejl. Eleven skal bruge ”figurer”, ”lineal” og ”gitterlinjer” for at få det til at stå pænt. Dertil kommer, at eleven med fordel kan ”grupper objekterne” i løsningen på flere måder. Elevens farvevalg og valg af baggrund samt evt. kanter i spillet indgår også i opgaven. Der skal være 2x15 brikker i spillet. Start opstillingen er den, der er vist på dias 2. I dias 3 er der sat animationer på, så eleven kan vise, hvordan man rykker brikkerne, hvis man slår en 5 ’er og en 3’ er. Det er ideen, at eleven selv sætter animationer på det at vise, hvordan brikkerne rykkes. Backgammon reglerne kan googles. Dias 2+3 tager ca. 45 minutter at løse. Er der elever, der skal have en yderligere udfordring, kan du bede dem om at lave terningerne på dias 4. Se lærervejledning under det enkelte dias.

Elevopgave: Lav disse to terninger vha. ”figurer” og ”grupper objekter”.

Lærer vejl. Terningerne laves af et rektangel og to parallelogrammer. Du kan med stor fordel bruge gitterlinjerne. På dias’et her kan du se og tælle dig frem til, hvor mange små kvadrater figuren strækker sig over. Gør du det omhyggeligt, er løsningen enkel. Du kan også som her sætte hjælpelinjer ind ud fra kvadratet, så du nemmere kan ”se” terningen. Toppen af terningen laver du således. Du henter figuren parallelogram og trækker den seks gitterlinjer mod højre og to gitterlinjer op. Dernæst trækker du den gule markering så figuren for den samme form som toppen af terningen. På de næste dias kan du se et eksempel på, hvordan du kan lave højre side af terningen. .

1 2 Lærer vejl. For at lave højre side af terningen kan du følge numrene 1-6 på dias 6-9. Når du læser dette dias, skal du lige klikke på figur 1. Gør det nu. Når du har klikket kan du se, at der uden om figuren er en kvadrat, som du bruger til at ændre på figuren. Denne kvadrat er meget central for løsningen. Du starter nu på at lave figuren. Du henter parallelogrammet. På et tomt dias med gitterlinjer trækker du en figur 4x4, så den ligner ovenstående figur 1. Din figur 1 drejer du, så den står som figur 2. Klik evt. på figur 2, så du kan se, hvordan kvadratet uden om det er vigtigt. Vha. af den lille gule markering, som kan ændre figurens form, trækker du nu figuren sammen, så den ligner figur 3 oven for, ikke pilen men den lodrette pind. Klik evt. på pinden igen for at se, hvordan kvadratet ser ud. 3

3 4 Du skal nu have figur 3 til at ligne figur 4 oven for. Det gør du ved at trække i figuren i midt-markeringen oppe til højre. Du trækker figuren to gitterlinjer til højre, den går automatisk samtidig skråt op. Din figur 3 ligner nu figur 4. Det er vigtigt, at du kun trækker den to linjer til højre, den skal passe til sidst.

4 5 Du skal nu have figur 4 til at ligne figur 5. Det gør du ved at trække i midt-markeringen øverste til venstre. Du trækker markeringen ned to gitterlinjer så den ligner figur 5.

5 6 Du skal nu have figur 5 til at ligne figur 6. Det gør du ved at trække i midt-markeringen øverst til højre. Du trækker kun ganske lidt. Ja du justerer faktisk kun ved at trække lidt til venstre. Figur 6 er nemlig kun to gitterlinjer bred. Figur 6 er nu færdig og passer til højre side af terningen. Den kan kopieres hen til et andet dias og sættes på terningen.