Klimaudfordringen og fødevareproduktion i globalt perspektiv Int. Naturforvaltning: Klima- og miljøpolitik Klimaudfordringen og fødevareproduktion i globalt perspektiv Mattias Söderberg Senior Advocacy Adviser msd@dca.dk Twitter: Mattias_S
Klimaforandringernes effekter på fødevaresikkerhed Tekstside 1 spalte FORRIDDER: TEMA, DATO, STED; VERSALER OG MAKS EN LINJE Klimaforandringernes effekter på fødevaresikkerhed Udfordringer for landbrug Est. behov for 50% stigning i madproduktion for at brødføde globale befolkning i 2050 (FA0) Samtidig: Fald I udbytte af afgrøder: 21 århundrede: Sub-sahara ved 4C scen: 19% fald I majsudbytte, 68 % fald bønneudbytteSydAmerica For varmt, for tørt, for meget vand… Nye sygdomme :afgrødesorter og dyrearter vil ikke kunne overleve.
Klimaforandringernes effekter på fødevaresikkerhed Tekstside 1 spalte FORRIDDER: TEMA, DATO, STED; VERSALER OG MAKS EN LINJE Klimaforandringernes effekter på fødevaresikkerhed Udfordringer for adgangen til mad Der findes mad, men ikke hvor der er brug for det Madpriser: Ved 4C stigning kan verden stå overfor global fødevarekrise i 2050 (IPCC). (3- 84 % stigning i fødevarepriser i 2050 ) Kvalitet
Hvem påvirkes? Hvor stor en påvirkning har klimaforandringerne? Tekstside 1 spalte FORRIDDER: TEMA, DATO, STED; VERSALER OG MAKS EN LINJE Hvem påvirkes? Hvor stor en påvirkning har klimaforandringerne? Hvor rammer klimaforandringerne? Kapacitet til at håndtere klimaforandringernes effekter
Meget kan gøres! Nye landbrugsteknikker Nye afgrøder Ny spisekultur Tekstside 1 spalte FORRIDDER: TEMA, DATO, STED; VERSALER OG MAKS EN LINJE Meget kan gøres! Nye landbrugsteknikker Nye afgrøder Ny spisekultur Mindre madspild