Modelsystem og referentsystem

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

(tryk en tast for at starte)
FMK FMK er et ambulant system, som alle kan tilgå.
Web 2.0 Teoretisk viden.
Arkitektur - data.
Design – en definition Dyrehaveskolen.
Maskiner og Processer Formål: Godt hygiejnisk design Arbejdsgruppen skal med udgangspunkt i eksisterende guidelines og medlemmernes egne erfaringer, sammenfatte.
Hvad er en brugergrænseflade
Softwarekonstruktion
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. OVERENSKOMST – FAGLIGHED – TRIVSEL OG SYGEPLEJEFAGLIG.
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
Registreringsprincipper og dets IT anvendelse
Velkommen til AK IT: Databaser og modellering
BA projekt: Makro 10. Februar 2005 Carl-Johan Dalgaard (
VOOP, 8 april Refleksion i objekt orienterede programmeringssprog Mandag 8/ Kasper Østerbye.
ProDuklings Principle Six EQ Danmark A/S - Nyhedsfelt.
Intro til brug af PLC.
Projektstyring dag 2.
ENTER Clil4U projektet er blevet oprettet med støtte fra EU. Denne publikation afspejler kun ophavsmandens synspunkter, og EU kan ikke blive holdt ansvarligt.
Case-opgave på HG2 uge 41,  I skal lave en slags avis til nettet – ikke nødvendigvis en avis som BT eller Politiken … det kan godt være en slags.
DREJEBOG: Titel på drejebog skrives her
Kildekritik Niveau 3 for MVU. Om nødvendigheden af kildekritik.
Store IT- innovationer (SITIN) TØ6. Dagens program Overordnet feedback til OO2 Øvelse til kap. 10 Mine projekter Ugens opgave/OO3 Individuel feedback.
1. Semester rapporter Det skal fremgå af rapporten at man kan planlægge implementere afprøve dokumentere middelstore programmeringsopgaver.
Case Året er 2031 og staten er i gang med centraliseringen og nu er det blevet skolernes tur. Der skal spares penge på både lærere og undervisningsmaterialer.
Hvordan skabes sammenhæng mellem teori og praksis
18. Strategisk analyse af interne forhold
ENTER The Clil4U project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission.
Resumeer af EU-lovgivningen: en introduktion 2008.
Computerens anatomi Dette er interaktivt så brug musen.
IT-Produkt til læring php. ”Graf editor”
Mål ● Er der grundlag for at realisere vores koncept og hvordan kunne det realiseres?
Henriette Lungholt Uge Akademisk skrivning - Opgaven som et argument.
Oracle Application Express Lektion 2 7. Semester 2008.
Kunstnergruppen Problemformulering: Der eksisterer ikke en effektiv formidling af/platform for, digital kunst på internettet. Vi vil finde ud af, hvordan.
Øvelsestimer (opgave 3) v/Morten Davidsen Læser til daglig cand.merc.(dat.) på CBS.
Objektorienteret programmering – UML2Java.  Jens Bennedsen 2001Multimedie programmering8.2 Indhold Klasser og associering til enkelt objekt –Programmering.
Obligatorisk opgave nr. 2 – PalmPilot. DAIMIIntroducerende objektorienteret programmeringpalmproject.2 PalmPilot En PalmPilot kan holde styr på –kalender.
Systemudvikling – Fra idé til kode.  Jens Bennedsen 2001Multimedie programmering9.2 Begrebsmodellering Problemspecifikke begreber Problem/vision vedrørende.
 Jens Bennedsen 2002Objektorienteret systemudvikling To syn på verden Aristotelisk vs. prototypisk syn.
DAIMIIntroducerende objektorienteret programmering12A.1 Moduler Packages i Java.
Indledende Programmering Uge 6 - Efterår 2006
Eksamen Praktisk prøve.
KAMPAGNEN – I FORM PÅ FARTEN I FORM PÅ VEJEN – DET SUNDE BUSSTOPPESTED Forbedring af livskvaliteten ved at skabe bedre adgang.
Quiz Uge 2 – torsdag. Hvorfor har vi clicker quizzer? Formålet med quizzerne er –at afveksle undervisningsformen – så I ikke falder i søvn –at tvinge.
Online medicintilskudsansøgning Brug musen og klik – hvis du bruger piletaster eller scroll skiftes ikke altid til rette billede. klik Klik på et felt.
Kommunikation Kommunikationskanaler 2 Hjemmesider 3 Reklamer 4
Cloud Computing Model-View-Controller
Fænomen og begreb.
Anvendelse.
Fænomen og begreb.
Af Anders, Nithin, Andrea og Freja
Fænomen og begreb.
Abstraktioner.
Cloud Computing Model-View-Controller
Data intro (Side 1-3 i artiklen: 2. Repræsentation og manipulation af Data)
Quiz Uge 2 – mandag.
Men – der er ingen data for 4-oxo-pentansyre
Leavitts model.
Design Hvad er design?.
Modelsystem og referentsystem
Leavitts model.
Opdeling af sager i kmd sag
Digitalisering af prøver i grundskolen
Quiz Uge 2 – mandag.
Quiz Uge 2 – mandag.
Workshop 1.
Binomialfordelinger i NetLogo
- 30 minutters oplæg - 30 minutters ordet er jeres
Men – der er ingen data for 4-oxo-pentansyre
Præsentationens transcript:

Modelsystem og referentsystem

Modellering Der er to dele i modellering, Et referentsystem, er det system vi ønsker at lave en model af. Den ting vi laver en model af, f.eks. vejen Modelsystemet er den model, som vi så faktisk får udarbejdet. Hvor vi laver et kort over vejen. Modellen vil indeholde velovervejede begreber. Eksempel: Et kort over placering af rosengårdscentrets butikker er et modelsystem, rosengårdcentret vil derfor være referentsystemet.

Modellering Modeller kan underordnes i to kategorier: Analysemodel – En model af et eksisterende referentsystem. Noget der findes, f.eks. en maskine Designmodel – En model af et muligt nyt referentsystem. Er noget der ikke findes og som skal laves Ved udvikling af nye programmer, vil der være tale om et designmodel. Ved udvikling af eksisterende systemer, anvendes først en analysemodel. Herfra vil analysemodellen blive brugt, for at lave et designmodel.

Modellering Ved udarbejdelsen af et modelsystem, så afhænger indholdet af modelsystemet, af den synsvinkel, som udvikleren har på referentsystemet. Det er derfor nødvendigt, at udvikleren kender til præferencerne af målgruppen, således at modelsystemet bliver udarbejdet i den rigtige synsvinkel. Ved udviklingen af modelsystemet, skal udvikleren også håndtere de interne og eksterne dele af referentsystemet. (programmering og problemformuleringen)

Modellering - Opgave Eksempel: Der skal laves et modelsystem af følgende referentsystem. Fynbus ønsker at få lavet et nyt kort, som viser busstoppesteder på et kort. Dette kort skal kunne tilgås online, således at når der trykkes på et stoppested, fremkommer stoppetiderne. Opgave: Opgave ”6.03a Modelsystem af Fynbus”

High og Low-Ceremony- Opgave Opgave: Læs kapitlet Metoder i artiklen til dette emne: ”6. Abstraktion og modellering” Løs hertil Opgave ”6.03b High og Low-ceremony”

Modellering Design Analyse Model Referent Nyt system   Model Referent Design Nyt system Det system der laves model af Analyse Eksisterer allerede