Serverings- og afrydningsformer Sådan bæres tallerkener Afrydning Brug af serveringsbestik Engelsk servering
Sådan bæres tallerkener/servicet Tunge ting bæres så tæt på kroppen som muligt Tallerkener bæres (som vist) i venstre hånd Flasker bæres på en rund bakke Bestik bæres på bakke/tallerken med serviet Glas kan ved opdækning bæres i hænderne, men ved servering altid på bakke 3-12 3-12
Afrydning af tallerkener Tallerkener tages ud fra gæstens højre side Madrester skrabes ned på tallerkenen, som holdes med fingrene. Her låses også knivene fast med gaflerne
Afrydning af tallerkener Ordentlig afrydning = sikker transport Sjusket afrydning = usikker transport
Brug af serveringsbestik Da man bærer fadet på venstre arm/hånd, er der kun højre hånd fri til servering Tag en stor ske og en stor gaffel i højre hånd – hold dem som vist Lad lillefingeren danne ”hængsel” prøv at bevæge gaflen opad
Brug af serveringsbestik Ved servering af retter der har rund form, som f.eks. bagt kartoffel, tomat, tartelet eller lignende, er det lettest at vende gaflen som vist på billedet
Engelsk servering Under serveringen holdes fadet vandret i en sådan stilling, at gæsten kan overskue hele anretningen.
Man klemmer med gaffel og ske om emnet Med pegefingeren kan man løfte gaflen væk og derved tage fat om emnet Kom så tæt på tallerkenen som muligt med fadet