Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

A’ la carte opdækning (Grundopdækning)

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "A’ la carte opdækning (Grundopdækning)"— Præsentationens transcript:

1 A’ la carte opdækning (Grundopdækning)
A' la carte opdækning anvendes i spiserestauranter, hvor gæsten bestiller sin mad fra et spisekort (a’ la carte kort).

2 Da man på forhånd ikke kender gæstens bestilling, vil a’ la carte opdækning være en standardopdækning, som tjeneren foretager inden gæsterne kommer. Denne opdækning består af disse grundting:  Stofserviet Salt og peber,fint og groft Askebæger Levende lys Blomster Dækketallerken Stor kniv og gaffel Kompottallerken Smørekniv (evt.) Rødvinsglas/Ølglas Denne standardopdækning er grundstammen i alle andre former for opdækning.

3 Opdækningsregler Salt- og peberbøsser samt askebægre anbringes bekvemt for alle kuverter ved bordet. Forefindes der monogram på tallerkener og glas, skal dette vende ind mod gæsten. Der beregnes min. 55 cm. og max. 70 cm. bordplads pr. gæst. Der må maksimalt dækkes til fire (fem) retter. Er menuen større, må ekstra service bringes ind, umiddelbart før det skal anvendes. Dækketallerken anbringes 1 cm. fra bordkant. Bestik anbringes 1 cm. fra bordkant, tæt ved dækketallerken men ikke under denne. Kompottallerken (sidetallerken) anbringes i gaffelsiden (venstre) midt for dækketallerken, eller 5 cm. fra bordkant. Glas til hovedretsvinen anbringes midt for kuverten

4 Opdækning til 3 retters menu
1. Dækketallerken 2. Stort bestik 3. Lille bestik 4. Dessertbestik Lille ske og gaffel 5. Rødvinsglas 6. Hvidvinsglas 7. Hedvinsglas 8. Kompottallerken


Download ppt "A’ la carte opdækning (Grundopdækning)"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google