Den gældbundne tjener med Lego-figur

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Måske er I gode venner i et år,
Advertisements

Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Livets Ord Livets Ord Juni 2012 Juni 2012 Arbejd ikke for den mad, som er forgængelig, men for den mad som varer til evigt liv, den som menneskesønnen.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Å.
”Kaldet til kærlighed”
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
At vente på Guds time.
Og Jesus kom ind i Jeriko og gik gennem byen.. Dér var der en mand, som hed Zakæus, han var overtolder, og han var rig.
Videreudvikling af ide 2&2
Kate-QUIZ-mus.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
»En mand havde to sønner
Den gældbundne tjener Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere. Da han begyndte på regnskaberne, blev en, der skyldte ti tusind.
Kristen mystik – den spirituelle gudsopfattelse..
Historien om skatteopkræveren Zakæus
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere
Den fortabte søn (tegninger)
Samson Og Dalila.
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
Den gældbundne tjener Matt 18,21-35.
Historien om Jesus’ fødsel
Gud er opofrende Vi brød relation til Gud,
Skatteopkræveren Zakæus
Den opsøgende Gud. Matthæus 21:1-7 Da de nærmede sig Jerusalem og kom til Betfage ved Oliebjerget, sendte Jesus to disciple af sted og sagde til dem:
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
The Wounded Healer ”Det var vore sygdomme, han tog, det var vore lidelser, han bar……ved hans sår blev vi helbredt.” Esajas kapitel 53,4.
Matt. 25:14-30 Det er som med en mand, der skulle rejse til udlandet og kaldte sine tjenere til sig og betroede dem sin formue; én gav han fem talenter,
Bibelen som redningsvest eller kompas? Hvordan kan man navigere efter Bibelen som voksen københavner, og hvordan kan den hjælpe os i mål?
Josef og hans brødre - I forbindelse med projektet Søskendejalousi.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Du blev skabt til at tjene Gud Det målrettede liv 5. del.
Den gældbundne tjener med tegninger Matt 18,21-35.
Du blev skabt til lighed med Kristus Det målrettede liv 4. del.
Indsættelse og åndelig bemyndigelse Søndag d. 26. juni 2016.
I lære hos Jesus, om samtale og bøn JOHANNES EVANGELIET KAP. 18.
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
“Gud kommer og frelser jer” (Esajas 35, 4)
Pilgrimsvandring.
Hvem er så egentlig min næste?
Tryg midt i stormen.
”Som Faderen har udsendt mig, sender jeg også jer” (Joh 20,21)
2. Tim. 3:16-17 Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed, så.
At forholde sig til sin muslimske næste i en terror tid
Det involverende fællesskab
234_Jesus han er syndres ven 1, S1
Julens symboler Matthæus 2
“Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile” (Matt 11,28). Livets Ord Juli 2017.
At forholde sig til Bibelens voldelige tekster i en terror tid.
Da Israel var i Ægyptens land 1, S1
’For tilgiver I mennesker deres overtrædelser, vil jeres himmelske fader også tilgive jer. Men tilgiver I ikke mennesker, vil jeres fader heller ikke tilgive.
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Mark. 10:17-22 Og da Jesus gik ud på vejen, kom der én løbende og faldt på knæ for ham og spurgte: »Gode Mester, hvad skal jeg gøre for at arve.
Lev livet bedre At lære er at leve.
Jesus er kærlighedens kilde
Hvilken historie var de vise mænd drevet af?
Hvilken historie ønsker du at være en del af?
Hvem er du? Når alle er klar: Tryk på den karakter, du har valgt.
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
Guds rige - En Guds riges etik.
Præsentationens transcript:

Den gældbundne tjener med Lego-figur Brug PowerPoint-præsentationen til at fortælle bibelfortællingen – og de sidste dias til at inddrage deltagerne på forskelligvis. I kan frit redigere i PowerPoint-præsentationen, så det passer til dig, som formidler og til målgruppen. Matt 18,21-35

Herre! Hvor ofte skal jeg tilgive? En dag kom Peter og spurgte Jesus: ”Herre! Hvor ofte skal jeg tilgive en, som bliver ved med at gøre ondt imod mig – en, to, fire, fem eller 7 gange. Er det nok?” Jesus rystede på hovedet: ”Nej, Peter. Det er nok nærmere 77 gange.” ”

Med Guds rige er det som med denne konge. Jesus fortsatte: ” Lad mig forklare dig det ved denne lignelse:” Med Guds rige er det som med denne konge.

Kongen ville gøre regnskab op med sine tjener Kongen ville gøre regnskab op med sine tjener. Han ville se, hvor meget de hver især skyldte, så han kaldte dem op til ham. En efter en kom de frem…

Rejs dig. Du skal intet betale. Du skylder mig over 1 million kroner. Hav tålmodighed med mig. (Tryk – og billederne kommer frem en efter en, når du viser dem i fuld størrelse) Billede 1: Kongen sagde til sin tjener: ”Du skylder mig over 1 million kroner. Jeg kan slet ikke tælle alle de penge, du skylder mig. Så meget er det…” Til hans befalede sine vagter: ”Sælg både ham og hans kone og hans børn som slaver”. Billede 2: Tjeneren blev dyb ulykkelig og fortvivlet. I vildrede faldt han på knæ for kongen og sagde ydmygt: ”Hav tålmodighed med mig, så skal jeg betale dig tilbage.” Billede 3: Kongen så på tjeneren og fik medlidenhed med ham. Inderst inde vidste kongen godt, at manden aldrig ville kunne betale det store beløb tilbage, som han skyldte. Med en venlig stemme sagde kongen: ”Rejse dig. Du skal intet betale. Så du kan gå ud som en fri mand. Du skylder mig ingen penge.” Han rejste sig – bukkede for kongen og forlod paladset med en stor lettelse og ikke mindst en stor glæde.

Betalt nu!!! Hav tålmodig-hed med mig. (Tryk – og billederne kommer frem en efter en, når du viser dem i fuld størrelse) Billede 1: Men knap var tjeneren kommet udenfor, før han mødte en anden tjener, der skyldte ham et ganske lille beløb. Måske var det en krone eller fem? Han greb ham i kjortlen og råbte ham op i hovedet: ”Betal mig det du skylder - og det skal være lige nu!” Billede 2: Manden faldt grædende på knæ og sagde: ”Hav tålmodighed med mig, så vil jeg betale dig tilbage. Giv mig 10 dage, så får du pengene” Billede 3: Men ikke tale om, om tjeneren ville vente på pengene. Så kastede han den anden tjener i fængsel. Mens alt dette foregik, stod nogle af kongens mænd i baggrunden og havde set alt. De var meget rystet over ham, der netop havde fået hele sin gæld betalt hos kongen. De løb straks ind til kongen og fortalte ham hver eneste detalje af alt, de havde set.

? Jeg har hørt, hvad du gjorde efter, du var hos mig. (Tryk – og billederne kommer frem en efter en, når du viser dem i fuld størrelse) Billede 1: Kongen blev meget vred og sendte bud efter den første tjener. Han kom frem for kongen og forstod ikke, hvorfor han igen stod foran kongen. Hans gæld var jo glemt. Billede 2: Kongen sagde vredt til sin tjener: ”Jeg har hørt, hvad du gjorde efter, du var hos mig. Du er et ondt menneske! Jeg ville glemme den store gæld, da du bad mig om det. Alligevel kunne du ikke have medlidenhed med ham, som skyldte dig en ganske lille beløb. Burde du ikke vise dig fra den gode side? Billede 3: Kongen befalede fængselsbetjentene at sætte ham i fængsel, indtil han havde betalt sin gæld tilbage.

Jeres Far i Himlen vil tilgive jer, hvis I tilgiver andre Jeres Far i Himlen vil tilgive jer, hvis I tilgiver andre. I skal tilgive af hele jeres hjerte. Da Jesus havde fortalt denne lignelse, sagde han til Peter og de andre disciple: ”Jeres Far i Himlen vil tilgive jer, hvis I tilgiver andre. I skal tilgive af hele jeres hjerte.” Peter forstod nu, at han skulle holde op med at tælle, hvor mange gange han skulle tilgive andre.

GRUPPEARBEJDE Skriv en masse forkerte ting ned på et stykke papir. Læs dem alle op, og sæt et stort kryds over. Tal om, hvorfor vi kan sætte et X hen over dem. Jesus døde på korset og tog straffen for det, som vi mennesker, gør forkert, ja synden i os. Derfor kan vi få tilgivelse hos Gud og være som tjeneren, der fik hele sin gæld eftergivet. Men det forpligter at være tilgivet af Gud… så skal vi nemlig også huske at tilgive andre. Tal om, hvordan vi øver os i det.

For hvad kunne man egentlig, hvis man var alene? SAMTALE Vi mennesker har brug for en hjælper – også til at lære os – at tilgive andre. For hvad kunne man egentlig, hvis man var alene? Fx ikke spille bordtennis, ikke snakke med nogle, ikke lege kongens efterfølger. Find på flere ting. Vi kan heller ikke frelse os selv. Vi har brug for en hjælper.

DRAMA Vi er ikke alene… heller ikke på lejren. Gå sammen i hold og dramatisere lignelsen uden af I siger noget. Del rollerne ud og gå i gang. Vis det for hinanden. Kan udvides med at lave små situationsspil fra hverdagen, rollespil, dialoger osv. hvor man dramatisere dagens pointer i Jesu lignelse.