Jesus Kristus indvarsler Guds rige her i verden

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
- en kraft, der trodser død og modgang
Advertisements

Religioner i Jerusalem
Paulus en brik i Guds frelsesplan
”Åndelige discipliner for disciple”!
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
”Fatter vi Guds hjerte for de fattige”? Guds glæde gennem generøsitet.
Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011.
Håbets folk. Møde Jesus igen for første gang Er vi tro mod dét, han var tro imod? Prædiker vi det evangelium, han prædikede? Lever vi evangeliet, som.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Den, der tror, har evigt liv Det evige liv i Johannes-evangeliet
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Forsager vi hykleriet og al dets væsen?. Tag jer i agt for de skriftkloge, som gerne vil gå omkring i lange gevandter og lade sig hilse på torvet og sidde.
Kristen i dag Identitet: Hvem er Jesus?. Sidste gang... Kristendom ikke først og fremmest love og regler, Men EVANGELIET om Jesus KRISTUS.
Den kristne påske.
Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
Quiz om ”Bibelen for børn” del 2
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
Bibelmeditation III Teol.kursus, MF Luk 24, Den opstandne Jesus og disciplene. Således står der skrevet: Kristus skal lide og opstå.
Lede til Jesus – leve i Ham
Et rige, hvor Gud er med os Esajas 7-8 Bibelcamping Fårevejle 2015.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
Med Jesus i bønnens skole Lukas 11.. Lukas 11:1-4 Og det skete, da han var et sted og bad, at en af disciplene sagde til ham, da han holdt op med at bede:
Om forfølgelse Kristne bliver stemplet som fjendtlige og udsættes for diskriminering, anholdelser, tilbageholdelser, tortur og endda offentlig henrettelse.
Livets Ord Marts 2016 “Guds rige er kommet til jer” (Luk 11, 20).
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
198 – Jesus frem ad vejen drager 1, S1 Jesus frem ad vejen drager, Herrens Ånd er over ham; slægtens synd han på sig tager som det ydmyge Guds Lam. Se,
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Galaterne 1-2 Nåde og Fred fra Gud Fra Paulus, apostel, ikke fra mennesker, ikke udsendt af et menneske, men af Jesus Kristus og Gud Fader,
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Trosbekendelsen med billeder. Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen.
At tage ansvar for sin by Og de tog sig sammen til det gode værk Og de tog sig sammen til det gode værk.
Tegnene, der følger med Ap.G. 2,37 – 3,11 Nicolaifællesskabet d. 20/
1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.
‘Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig’ (Matt 25,40). Livets Ord April 2016.
Johs. Evangeliets formål Søndag d. 3. april 2016.
Livets fyrste dræbte I… Ap.G. 3,12-26 Nicolaifællesskabet d. 2/
Hvad skal vi gøre? Ap. G. kap 2, v Nikolaifællesskabet d. 18/ Christian Backer Mogensen.
En MASTER Har royalty, udtryk for et begrænset udbud Noget eksklusivt Har kvalitet Eftertragtet Dyrt Noget for de få.
Den kommunikerende Gud (4), Lukas 4. Evangeliets formidling, Jesu virke, Kirkens kald.
Indsættelse og åndelig bemyndigelse Søndag d. 26. juni 2016.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
JEHOVA RAFA – HERREN SOM HELBREDER DIG!. ”Jeg er Herren, der læger dig!” Jehova Rafa - ES
163 – Gak under Jesu kors at stå 1, S1 Gak under Jesu kors at stå, hans sidste ord at agte på; fra korsets træ hans nådes røst skal lyde dig til liv og.
814_Måne og sol, skyer og vind 1, S1 Måne og sol, skyer og vind og blomster og børn skabte vor Gud. Himmel og jord, alting er hans Herren vor Gud vil vi.
“Jeg er med jer alle dage indtil verdens ende” (Matt 28,20)
Ølgod kirke 10. april 2011.
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Pilgrimsvandring.
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
2. Tim. 3:16-17 Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed, så.
At forholde sig til sin muslimske næste i en terror tid
Julens symboler Matthæus 2
At forholde sig til Bibelens voldelige tekster i en terror tid.
Det inviterende fællesskab
Frelse af nåde ved tro Hvordan syndere bliver forligt og kan leve i fællesskab med den levende Gud Kristian Guttesen.
Tiden er kommet nær TEMA: Evangelisering / Dåb TITEL: Tiden er kommet nær - grib dagen. Carpe Diem TEKST: Mk.1:15-18 Formål: At gribe Guds afgørende øjeblikke.
Livets Ord April 2018.
Hvad siger Bibelen om tro?
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
Jeg tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Præsentationens transcript:

Jesus Kristus indvarsler Guds rige her i verden – igennem sin myndige lære, overnaturlige tegn og inderlige barmhjertighed Niels Pauli Nónstein

Indledning Jesus forkynder… Og det gør folk – og os – nysgerrige… “de gode nyheder om Guds rige” (Mt 4:23) at “Himmeriget er kommet nær” (Mt 4:17) Og det gør folk – og os – nysgerrige… Hvem er han? Hvad mener han med “Guds rige”? Hvordan kan jeg blive borger i Gudsriget?

Forventningen om Gudsriget: Det gamle Testamente Gud er Israels konge Derfor skal Farao lade israelitterne forlade Egypten Derfor skal Israel overholde Sinaj-pagten Derfor deler han Kana’ans land imellem Israels stammer Kongetiden: Gud regerer igennem Israels konger Davids dynasti skal bestå til evig tid De eksilske og efter-eksilske profeter Jeremias, Ezekiel, Haggaj og Zakarias: Davidskongen og davidsdynastiets jordiske rige Daniel: Menneskesønnens rige er himmelsk, transcendent

Forventningen om Gudsriget: Den tidlige jødedom De to GT-forestillinger om Gudsriget videreføres 1) Forestillingen om et politisk, jordisk Davidsrige med Jerusalem som centrum og jøderne som privilegeret folk – Med tiden vinder denne forestilling hævd 2) Den apokalyptiske ide om et over-jordisk, transcendent og evigt rige, som – under den præ-eksistente Menneskesøn – bryder ind i menneskers verden

Jesus indvarsler Guds rige med sin lære (1) Jesus præsenteres som Gudsrigets indvarsler Jesus skal kaldes den “Højestes søn” og være konge over Jakobs hus til evig tid Slægtstavlen i Matthæusevangeliet: Jesus er af David linje og skal regere over Israel – til evig tid Jesus forkynder Gudsrigets komme Jesus “prædikede Guds evangelium og sagde: ‘Tiden er inde, Guds rige er kommet nær; omvend jer og tro på evangeliet’” (Mk 1:15) Jesus er Gudsrigets Messias Esaias’ profeti (kap 61) går i opfyldelse i og med Jesus Jesus er Esaias’ messianske skikkelse, som kommer med “godt budskab til fattige,” og “for at udråbe frigivelse for fanger og syn til blinde...”

Jesus indvarsler Guds rige med sin lære (2) Jesus er indgangen til Gudsriget – for jøder og ikkejøder Abrahams efterkommere får ikke per automatik adgang til Gudsriget Kun de, som tror på Jesus, bliver født på ny og får dermed evigt liv = bliver borgere i Gudsriget Gudsrigets karakter og væsen Jesu rige er ikke politisk og geografisk Jesu rige er “ikke af denne verden”, det er “inde i” mennesker (DO 1931) Rigets børn skal ligne Jesus og kendetegnes af en tilgivende ånd Gudsriget er allerede nu – og endnu ikke Jesus uddriver dæmoner, derfor er Gudsriget kommet; det er “midt iblandt jer” I “Fadervor” beder Jesus om, at Guds rige må komme; først da Menneskesønnen kommer på himmelens skyer, kommer Gudsriget i sin fylde

Jesus indvarsler Guds rige med sine mirakler (1) Hensigten med Jesus mirakler eller “tegn” Johannes skrev Jesu mirakler ned “for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn” (Joh 20:31) Miraklerne kan deles op i tre kategorier eksorcisme (uddrivelse af dæmoner), fysisk helbredelse og opvækkelser fra de døde 1) Eksorcisme De urene ånder bekender Jesus som Guds søn eller Guds hellige Jesus drev de urene ånder ud ved Guds ånd, og dermed var Guds riget kommet nær ved Jesu person og virke

Jesus indvarsler Guds rige med sine mirakler (2) 2) Fysisk helbredelse Jesus gav blinde synet igen. Han helbredte døvstumme, lamme og spedalske. Han fik feberen til at forlade en syg kvinde. Han helbredte en kvinde med blødninger, og en mand med en vissen hånd Jesus helbredte en lam mand og tilgav ham hans synder – som kun Gud kan 3) Opvækkelser fra de døde Jesus opvakte Jairus’ datter fra de døde, og ligeledes enkes eneste søn Med opvækkelsen af Lazarus beviser Jesus, at han er Guds søn. Han er “opstandelsen og livet” – den, der tror på ham, “skal leve, om han end dør”

Sammenfatning / afslutning GT indeholder mange klare og stærke forventninger om Gudsrigets indgriben i vores verden. I Jesus er Gudsriget kommet nær. Med sin myndige lære og overnaturlige tegn viser han, at han er Gudsrigets lovede Messias. For at få adgang til Gudsriget, må mennesker omvende sig og tro på Jesus. Når Menneskesønnen kommer igen på himmelens skyer, kommer Gudsriget i sine fylde. Da skal Gud bo hos sit folk altid (jf. Åb 21:3).