1. Hvad ved du?. 2. Koens skelet 2 1 3 4 5 6 7 8 10 9 1. Skulderblad 2. Hvirvelsøjle 3. Bækken 4. Lårben 5. Skinneben 6. Fod 7. Tæer 8. Brystkasse 9.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Eksamenskompetence Konkret viden Faglig viden Noteteknik
Advertisements

med de helt rigtige svar
Praktiske øvelser Din krops sundhed.
Kært barn har mange navne -
Lov om hold af malkekvæg samt afkom af malkekvæg
Øvelser til elever med eksamensangst eller præstationsangst
Robotter i stalden. Automatisering af mælkeproduktion i Danmark
Jeg er flyttemand Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Jeg kører bus Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Hvorfor er sand godt til køer ?
YOGA - midt FORENING
Heatime – hurtig og enkel registrering af brunst
Goldkøer Skal på græs i minimum 6 timer pr. dag
Fra jord til bord Lidt om Jersore Galloway:
Informationsmøde 30. oktober 2013 nye målinger i mælk Uffe Lauritsen Niels Henning Nielsen REGISTRERING OG YDELSESKONTROL.
Hvor stor forenkling vil koen acceptere?
Toksinanalyser af foder, blod og mælk
1 Naturbørnehavens græsserlaug. 2 Hvad er et kogræsserlaug.
Portfolio opgaven 2kok1122.
Fra registrering til indeks, samt betydningen af valg af avlstyr
Aktivitetsbaseret Omkostningsstyring
Fra sanseindtryk til fagudtryk
Planteproduktion og miljø på store økologiske kvægbrug Jørgen Eriksen, Margrethe Askegaard, Karen Søegaard & Elly Møller Hansen A A R H U S U N I V E R.
A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet 500 køer på græs – hvordan kan planteavlsforskning og –udvikling bidrage Seniorforsker.
Samensilering af majs og roer høstet som helplante
Katte.
Den overordnede produktion
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Dansk Kvæg Hvor giftige er Fusariumtoksiner for kvæg? Specialkonsulent Rudolf Thøgersen, Dansk Kvæg, Afdeling.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Dansk Kvæg S:\SUNDFODE\HBB\PowerPoint\Grovfoderseminar 2004.ppt Fedtsyrer i frisk græs Grovfoderseminar 2004 Konsulent.
Hvordan vurderer NorFor værdien af grovfoder?
Suppleringsfoderets sammensætning
Status for GM-afgrøderne i Danmark og internationalt Preben Bach Holm Aarhus Universitet Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet Inst. for Genetik og Bioteknologi.
Computerens Anatomi Af: Patrick Renowden Olsen. Computeren indledning Af: Patrick Renowden Olsen.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Dansk Kvæg S:\SUNDFODE\RUT\PowerPoint\Grovfoderseminar Aktuelt nyt.ppt Aktuelt nyt - Majsanalyser - Værdi.
Tidsbegrænset afgræsning
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Dansk Kvæg Selenberigede gødninger til græs -set fra køernes side Grovfoderseminar 2006 Landskonsulent Ole Aaes.
Roddybde af efterafgrøder
Foderets fraktionering og fodermiddeltabellen
A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet Indpasning af korn- og proteinafgrøder i foderforsyningen på økologiske malkekvægbrug.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økologi Mål for dyrevelfærd i malkekvægbesætningen Kirstine F. Jørgensen Workshop 1: Dyrevelfærd i økologiske.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Dansk Kvæg S:\SUNDFODE\Dansk Kvægs Kongres 2004\TEMA 11\Rudolf_Thoegersen.ppt Aktuelt om fodring med majsensilage.
Heatime – hurtig og enkel registrering af brunst
Fra mælk til ost Vi lavede osten ved hjælp af enzymet Chymosin. Chymosin får mælken til at koagulerer, sådan at man, når vallen er sorteret fra, har det.
Fysiske målinger på mælk
Fysiske målinger på mælk
Fodring med kerne- og kolbemajs til kvæg
Jeg kører truck Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Jeg kører lastbil Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Grisen Lidt historie. Udskæring. Anvendelse. Muligheder. Fremtiden.
Hvor giftige er Fusariumtoksiner for kvæg?
1. Hvad ved du?.
Fodring som passer vommen og de flermavede dyr
Varerkendskab Oksekød.
Fordøjelse Hvad betyder ordet fordøjelse? Nedbrydning og optagelse
Fordøjelseskanalen Enmavede.
Fordøjelse Hvad betyder ordet fordøjelse? Nedbrydning og optagelse
Fodring af Bison Vicki Pedersen.
heste Sarah Levring Møller.
Kødets opbygning For at kunne anvende og tilberede kød hensigtsmæssigt, er det nødvendigt at kende opbygningen af kødkroppens tre væsentligste bestanddele:
Kødets opbygning For at kunne anvende og tilberede kød hensigtsmæssigt, er det nødvendigt at kende opbygningen af kødkroppens tre væsentligste bestanddele:
Mink Fodring. Mink Fodring Fordøjelse Organer og processer.
Varekendskab til svin Mål: Eleven skal have varekendskab til grisen både som levende og som produktions emne.
Fjerkræ anatomi og fysiologi normale forhold
Fordøjelseskanalen Enmavede.
Hvor god er du til at tage beslutninger om brugen af jord i vikingetiden? Hjælp Astrid og Sune med at tage de rigtige beslutninger om deres jord. Start.
Kompakt fuldfoder Af Crizz & Anja
Jeg kører lastbil Branchearbejdsmiljøudvalget for transport og engros
Automatisk udfordre Tre kløveren.
Fysisk aktiv under indlæggelsen Stående øvelser
Præsentationens transcript:

1. Hvad ved du?

2. Koens skelet Skulderblad 2. Hvirvelsøjle 3. Bækken 4. Lårben 5. Skinneben 6. Fod 7. Tæer 8. Brystkasse 9. Underarm 10. Overarm

3. Fra kalv til ko Inseminering Drægtig Koen kælver

4. Fra kalv til ko Nyfødt kalv Kvie Græssende ko

5. Foder Ærter Græs Hvede Roe Byg Majs

6. Koens maver Vommen Netmaven BladmavenLøben Spiserør

7. Mælk Patterne vaskes Malkemaskine Køletank Tankbil

8. Æder – og giver noget igen

9. Adfærd Brøler Kamp – rangorden Nysgerrig Hudpleje

10. Hvor sidder hvad på koen? 1. Halskød 2. Højreb 3. Tyndsteg 4. Halestykke 5. Halen 6. Bov 7. Skank 8. Tværreb 9. Klump 10. Bryst og slag 11. Mørbrad

11. Hvad får vi fra koen? Mælk Maling Hår Kød Mælk Kosmetik