OPHAVSRETSLOVEN Paragrafer, Bekendtgørelser og Vejledninger.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Photo story. Velkommen til denne lille manual omkring Photo Story 1.Du kan vælge at se hele filmen og detaljeret se hvordan du bedst kommer i gang med.
Advertisements

Netværksmøde 18. marts Vibeke Gadegaard
NemID har en offentlig digital signatur
AT og faget Engelsk På de følgende dias får du nogle gode tips til, hvordan faget engelsk mest hensigtsmæssigt indgår i AT-eksamen.
Projekt - Litteratursøgning og skriftlighed
Chat og SMS på den fede måde!
Orientering til kommende speciale-kandidatstuderende
Nettet og etik Hvad må eleverne – må ikke?
SEO (Search Engine Optimization) - Hvordan bliver du mere synlig på nettet?
Vejledning i weblog-værktøjet
Udlægning af en ny cache
Videndeling og IPR Livslang Læring kursus
Trådløst net. Trådløst netværk i hele huset • Det nytter ikke at købe internetudbyderens hurtigste forbindelse, hvis den trådløse netværksrouter er.
Videreoverdragelse af software EU-Domstolens afgørelse i UsedSoft vs
Landart.
Fysioterapiens fremtid  Fremtiden er et spil I selv skal spille  Medspillere er også modspillere  I er selv jeres egen med- og modspiller  Den profession.
ART GALLERIES Gruppe 4.
De skriftlige eksamensopgaver i engelsk
11. september 2001 IT-rettigheder v/Susanne Hjortgaard Christensen.
Hvad må jeg juridisk Skoleintra efter lovens bogstav
ACTA, SOPA og alt det andet farlige! – Betyder det noget for bibliotekerne? Andrew Cranfield EBLIDA direktør /15/2012 Herning Centralbibliotek.
Hvordan kan skolen formidle dagligdagen - lovligt SkoleIntra træf 2006 Advokat Hanne Bender.
Vi holder fast Konference 23. august Hvad? Sociale medier = En teknologi og en praksis, der er blevet gjort mulig med Web 2.0- teknologierne.
Navigation Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Landinspektør Jørgen Heinemeier, Naturstyrelsen
E-publicering Ophavsretlige spørgsmål Harald v. Hielmcrone.
Pc-kørekort Mere om software. Programmering Definition: at skrive et program ved hjælp af en tekst–editor på en måde, som computeren kan forstå Instruktionerne.
Patentering af computerprogrammer Indledning Patenter Ophavsret Samspillet Open source og Jura Spørgsmål?
Oversigt for © 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Lync Web App Deltage i et Lync-møde ved brug af computerlyd Hvis du ikke har Lync.
Videregående pc-vejledning Modul 10: Sådan gør du 60+Bornholm.
VELKOMMEN.
KLINIKPAKNING Annette Bested Toft, KLIFO© 2011.
Ophavsret til materiale på internettet Advokat ph.d. Hanne Bender Forskningsnettets konference 2. November 2005.
Webetik Om ophavsret, kopiering og brug af billeder fra internettet i skoleopgaver og på hjemmesider.
1 Creative Commons IT Universitetet, 22 April 2008 Jan Trzaskowski Copenhagen Business School.
Lektion 2. Netsprog Helene Brøndholt Nielsen, Tekstformidling på Internet, Forår 2004 Dagens program Kommunikationssituationen At skrive til nettet Pause.
Ophavsret Hensyn til skaberen >< hensyn til samfundet –betaling for indsats >< fri information –fortsat informationsstrøm >> betaling for indsats –  betaling.
Tekstformidling på Internettet/ /Lektion 11 Tekstformidling på Internettet Forår 2004 Lektion 11: Webformidlingens daglige praksis.
Ophavsret i en digitale tid Medier og Kommunikation, F2005.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
SSO Orientering om Større Skriftlig Opgave SSO er en skriftlig eksamen SSO er en eksamen - ikke bare en almindelig opgave Rammerne for SSO er bestemt.
Præsentation af opgaven Tysk fortsætter A stx Konference om ny digital skriftlig prøve med adgang til internettet Fredericia den Mette Hermann.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Photo Story Den smarte måde at lære på Tradium – Randers Malerskole.
Kapitel 15 IT jura og e-handel Kapitel 15 handler om: Markedsføring på internettet Aftaler og køb på internettet Ophavsret på internettet.
Kapitel 12 Immaterialret. I kapitel 12 gennemgås: 1.Ophavsret 2.Patent 3.Brugsmodeller 4.Design 5.Varemærke.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Ophavsret på nettet  Denne PP gør rede for danske regler  Internationale regler er anderledes og ofte mere kompliceret  Er cyberspace = ”det vilde vesten”
Kapitel 14 Immaterialret Kapitel 14 handler om: Designret – Designloven Ophavsret – Ophavsretsloven Varemærkeret – Varemærkeloven Patentret - Patentloven.
DANSK OG INTERNATIONAL ERHVERVSRET, 3. UDGAVE Kapitel 12 Immaterialret.
Loven om ophavsret (copyright) Persondataloven Søren Noah
Historieopgaven på FHF Hvad du skal huske på til SSO.
It og lovgivning Jan Christiansen Nyborg Gymnasium It B.
Din kreative online praksis! – del 2
En lille morgensang
Patentafstemningen i grove træk
Ophavsretsloven.
Generel juridisk sondring mellem hovedtyper data i et forskningsprojekt Kildedata Kildedata er de data, som analyseres og indgår som grundlag for forskningsprojektet.
Ophavsretsloven Lavet af Kani & Nick.
Fagdidaktisk kursus i biologi
Retsregler og vira.
Kapitel 12 Immaterialret.
Eksempel på tekst 1 som skal bearbejdes
Medlemsmøde om GDPR Bestyrelsesreferater mv. og fotos
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Ophavsret på nettet Denne PP gør rede for danske regler
Velkommen til PowerPoint
EKsamen på Horsens Gymnasium 2019
Præsentationens transcript:

OPHAVSRETSLOVEN Paragrafer, Bekendtgørelser og Vejledninger

OPHAVSRETSLOVEN Ophavsret er en beskyttelsesret, for personer, der innovere eller laver originale værker, som har til at disponere over værket. Ophavsretten sikrer kunstnere et vederlag ved brug af billeder og design med videre, men sikrer også at samfundet kan få adgang til offentliggjorte værker på bestemte vilkår. Værksbegrebet er centralt i ophavsretten og præciserer, at skabelse har en unik original, og er i ophavsretlig forstand et værk, når det er resultat af en egen selvstændig kreativ proces. To uafhængige personer må ikke kunne skrive den samme tekst, hvis det skabte skal have værkshøjde. På engelsk bruges ordet "Copyright. ®" Lovene omkring ophavsret er forskellige fra land til land.

LINKS Wikipedia.dk Retsinformation.dk Koda.dk

BONUS* LOV OM BILLEDER/FOTO Paragraf 1 i den gældende danske lov om ophavsret lyder sådan her: ”Den, som frembringer et litterært eller kunstnerisk værk, har ophavsret til værket, hvad enten dette fremtræder som en i skrift eller tale udtrykt skønlitterær eller faglitterær fremstilling, som musikværk eller sceneværk, som filmværk eller fotografisk værk, som værk af billedkunst, bygningskunst eller brugskunst, eller det er kommet til udtryk på anden måde” § 2. Ophavsretten medfører, med de i denne lov angivne indskrænkninger, eneret til at råde over værket ved at fremstille eksemplarer af det og ved at gøre det tilgængeligt for almenheden i oprindelig eller ændret skikkelse, i oversættelse, omarbejdelse i anden litteratur- eller kunstart eller i anden teknik. Med andre ord: Ophavsmanden er den eneste, der må ændre på værket!!! Hvad med Facebook? Det er ubetinget malstrømmen af billeder på nettet, der har gjort det sværere end nogensinde at få billeder betalt, og ikke mindst tsunamien Facebook. Billeder kopieres rask væk og deles med alverden - men uden at der formelt er noget at komme efter hos Facebook. Firmaet siger nemlig klart i sit reglements punkt 5.1, at brugerne ikke må slå indhold op eller foretage nogen handling på Facebook, der krænker eller overtræder andres rettigheder eller på anden vis overtræder love. Se selv reglerne her, pakket ind i otte siders ulæseligt molapyk og en syndflod af links. MEN trods alt kan man kræve aktiv hjælp fra Facebook med at få fjernet billeder, der deles på netværket uden tilladelse. Hvis du ikke reagerer på opdaget misbrug, risikerer du at billedet lynhurtigt vandrer videre og bliver misbrugt af endnu flere. MIN ABE GODKENDT Original ABE IKKE GODKENDT

BONUS* LOV OM BILLEDER/FOTO