Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ophavsretsloven Lavet af Kani & Nick.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ophavsretsloven Lavet af Kani & Nick."— Præsentationens transcript:

1 Ophavsretsloven Lavet af Kani & Nick

2 Kort om ophavsretsloven?
”Ophavsretten er det regelsæt, der beskytter ophavsmænd, producenter og udøvende kunstnere mod, at deres værker og præstationer bliver kopieret og brugt offentligt uden deres samtykke.” – Det vil sige, at hvis du laver et værk har du rettighed til det, hvilket betyder at folk ikke må kopiere det uden din tilladelse.

3 Hvem og hvad skal den sikre?
Jf. bekendtgørelse af lov om ophavsret § 1. skal ophavsretsloven sikre ophavsmanden ift. at dennes værk ikke bliver kopieret.(Kilde: Eksempel 1: Knud laver en hjemmeside hvor han skriver koden selv. Dagen efter kommer Per og kopierer Knuds kode, Per udgiver derefter koden som værende sin, uden at ændre noget i den. Her dækker ophavsretsloven Knuds kode, og derfor er det Per gør ulovligt. Eksempel 2: Tager vi udgangspunkt i scenarie 1, men denne gang ændrer Per koden sådan at den indeholder elementer af hans egen kode. Dette betyder at ophavsretsloven ikke dækker Knuds kode, og derfor er det Per gør ikke ulovligt.

4 Det må du og det må du ikke
Som nævnt tidligere må du ikke kopiere eller stjæle en andens værk og udgive det som værende dit eget. Ifølge § 4. har den som ændrer i værket således at det bliver til en anden litteratur- eller kunstart, ophavsret til værket i denne skikkelse.(ibid.)

5 Gode www hvor vi kan hente info
Link til Retsinformation: Link til Koda:


Download ppt "Ophavsretsloven Lavet af Kani & Nick."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google