Vikinger levede for ca. 1000 år siden og alt, det vi ved om denne tid, er fra ting, som vi har fundet i jorden. Her er et billede, hvor I kan se, hvordan.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Mia,Om mig selv. Jeg hedder Mia og er 10 år og den 17. Januar bliver jeg 11 år og jeg går i 4.kl.
Læse tradition og skoleparathed i Finland Jerrik Walløe.
…ny Muhammed krise ??.
3.a. deltager i ”Børnenes dag” på Kontiki skolen i Hillerød
Velkommen til vores side!!!
Børnemiljøvurdering 2013 Trinitatis Menigheds Børnehus
Kreativitet og innovation i ALT
Læringsstile og lektier
Lærings- og praksisfortællinger:
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Eventyret om Eventyrlig leg med sprog
En ven til Gubbie! Af Nadia og Sascha..
Reservatet Kapitel 1: Reservatet - Virksomheden som et reservat
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
Affald fundet i naturen
Nu er der gået lang tid siden, I har hørt nyt fra os. Det beklager vi! Det er ikke kun fordi, vi har ligget på den lade side 
Der var engang en dreng ved navn Vincent Han var en dreng der altid elskede at lege og have det sjovt. Men hans land var døjet med borgerkrig. Med livet.
Æbler har været populære i mange tusind år.
Guds fulde rustning den skal på Inden i krig at vi må gå
Nissen på tur På loftet sidder nissen med sin julegrød,
SkoleIntra 2011 SkoleKom og SkoDa. Program SkoleKom SkoleKom for lidt siden SkoleKom og samspillet med SkoleIntra Hva' snakker I om? – SkoleKoms nationale.
Browny og Peli´s store Eventyr.
Hanne og Marianne siger tak for et par gode uger. Vi glæder os til resten af året sammen med jer! Opstartsugerne på Sønderholm Skole På de følgende sider.
Her står Mina Gilia Saber og Zaira Kousar Mina er væk.
Relationer – børn og voksne
Hvem vinder? Hvem vinder? Øl versus kvinde. 1. Øl er altid fugtig. Kvinder skal først bearbejdes. Øl er altid fugtig. Kvinder skal først bearbejdes. 1.
HISTORIEN OM DEN SØDE TAND OG DEN RÅ BØRSTE
Rubrik. Rubrik Rubrik Artiklens overskrift hedder i avissprog rubrikken. Rubrikken fortæller, hvad artiklen handler om og giver læseren lyst til at.
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for sukker Sukker er tomme kalorier
Katte.
Blondinen og den manglende 710. En blondine går ind i en autoforhandlers show- room og henvender sig til en af medarbejderne ”har du nogen 710 til salg.”
Projekt Lavet af Jonas og Marcus. Idéen går ud på: Idéen går ud på at når man sætter nøglen i hoveddøren tænder lyset i entréen. Lyset slukker efterfølgende.
Opgave af ren kreativitet… Kunst i det offentlige rum
Min sommerferie Første uge var vi på Jælling festival, vi fik en autograf af Sebastian klein. her ser i et billede da vi fik den.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Ophævelsen af slavehandlen
Jellingestenen.
Kapitel 1, 6 dage: 1. nat – dag 2. vand – hvælvning 3. landjord og planter 4. sol – måne – stjerner 5. dyr 6. mennesker + hviledagen Kapitel 2&3, ikke.
031 – Lille Guds barn 1, S1 Lille Guds barn, hvad skader dig? Tænk på din Fader i Himmerig! Han er så rig, han er så god, ingen kan stå hans magt imod.
Her er et powerpoint med billeder fra Ørslev Kloster Her er det vigtigt, at børnene fortæller, hvad de ser på billederne. At fortælle: styrker børnenes.
Elvis Aaron Presley Solstrålerne har i musik arbejdet med et stort projekt om Elvis. De har lært meget om rockens konge. Det mundede ud i en flot præsentation.
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
Landbruget for godt 100 år siden. Landbruget krævede meget arbejdskraft. De fleste maskiner, vi kender fra landbruget i dag, var endnu ikke opfundet.
Lille Guds barn, hvad skader dig 1 Lille Guds barn! hvad skader dig? Tænk på din Fader i Himmerig! Han er så rig, han er så god, ingen kan stå hans magt.
 En hippie er også et ”blomsterbarn”. Det er oversat fra engelsk ”flower power” og betyde egentlig ”blomstermagt”. Det handlede sidst i 60erne om, at.
Jellingestenen blev sat op ca år 965. Den er meget vigtig fordi den viser hvordan Danmark blev kristen. Jellingestenen er over 1000 år gammel. Man kaldte.
Kære Joyce og Mads en lille rapport om den søde hundehvalp Søs.
min sommerferie på malorca
Team Nordahl og Skibet Skole
Fornyet syn på mennesket
Historien om Den Almægtige Riiizz
Vikingerne Og deres togter
Hvorfor græder du, Lille Bjørn?
Få styr på ordklasserne
! ! Min sommerferie Den første uge i sommer ferien var jeg med Rita til vester havet. Den første dag kørte vi der op i bil. Vi så Limfjorden den var flot.
At home The sittingroom The kitchen The dining room The bedroom
Natur Ud i naturen Mystik Fare vild, sove ude i naturen
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Danmarks historie #3.
Min sommer ferie… Da jeg kom hjem fra skole var der kun en uge til vi skal køre til Italien… Der gik en uge nu sidder vi i bilen vi kørte i 3 timer. Nu.
Min sommerferie. På tur med gården.
Mormor og morfar Da jeg havde fået ferie kom min mormor og
Min sommerferie Øster hurup
Min sommerferie Lidt før min sommer ferie fik jeg en hundehvalp
Blondinen og den manglende 710
Hvem er du? Når alle er klar: Tryk på den karakter, du har valgt.
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Præsentationens transcript:

Vikinger levede for ca år siden og alt, det vi ved om denne tid, er fra ting, som vi har fundet i jorden. Her er et billede, hvor I kan se, hvordan en arkæolog graver i jorden for at finde skatte fra gammel tid. dmin/user_upload/nat mus/undervisning/bille der/Boernehaver/Vikin ger_Fortid_for_begynd ere.pdf

Se det flotte vikingeskib. Når vinden var god, satte vikingerne sejlet op og så kom de hurtig fremad. Når der ikke var nogen vind, skulle alle vikingerne ro vikingeskibet afsted. ogle.dk/search? q=vikinge+skibe &rls=com.micro soft:da-DK:IE- Address&source =lnms&tbm=isc h&sa=X&ved=0 CAgQ_AUoAWo VChMIoJ_u_N_i yAIVo99yCh2- mwJN&biw=153 6&bih=782#img rc=emYlMGouX vhqgM%3A

De seje vikinger på vej på eventyr. Billedet her er af voksne, som leger vikinger. De ser ret vilde ud. Syntes I ikke det! De har sværd og hjelme med horn på. ogle.dk/s earch?q= vikinge+s kibe&rls =com.mi crosoft:d a-DK:IE- Address &source =lnms&t bm=isch &sa=X&v ed=0CAg Q_AUoA WoVCh MIoJ_u_ N_iyAIVo 99yCh2- mwJN&b iw=1536 &bih=78 2#imgrc= GWearCl KT0Hkw M%3A

På dette billede kan I se et vikingeskib, hvor vikingerne roer afsted. Spørg børnene om de ved, hvorfor vikingerne ikke har sat sejl op i stedet for at ro? Vikingerne sejlede afsted for at handle, som en slags købmand. De havde selv skind, jern og fisk med, som de så byttede til guld, sølv og krydderier. Andre vikinger drog afsted i deres skibe for at gå i krig med andre lande. Når vikingerne kom hjem igen, havde de mange historie med hjem.

Et billede af to vikinger på vej til kamp. I kan se de havde våben med, det var ofte spyd, en lanse, skjold og sværd. Det er alt sammen, kun noget vi ved, fordi arkæologerne har fundet nogle rester af de våben i jorden. På den måde får vi viden om den tid, der var før den tid,som vi lever i i dag. Man ved faktisk også, at vikingerne havde tabt mange tænder, det kan man se på de skeletter, der er blevet fundet. Måske var det netop fordi, der ikke var noget, som hed tandbørster eller tandpastaer dengang.? Men vikingerne havde nu heller ikke mange huller i tænderne, for den gang var der nemlig ingen slik og sodavand. atmus.d k/filead min/use r_uploa d/natm us/unde rvisning /billede r/Boern ehaver/ Vikinger _Fortid_ for_beg yndere. pdf

Sådan så vikingernes huse ud. I midten af huset var der et ildsted, hvor de lavede mad. Langs væggen var der brikse, som vikingerne kunne sidde eller sove på. I den ene ende af huset kunne vikingernes dyr godt stå. Det var meget almindeligt, hvis man ikke havde en stald. SKØRT at sove sammen med en ko eller hest, synes I ikke det? mus.dk/his torisk- viden/dan mark/oldti d-indtil- aar- 1050/vikin getiden /men nesket/hus e/

Her kan I se, hvordan vikingerne skrev deres runer. Ser det ikke sjovt ud? Kilde nationalmuseet