RTI’s innovationsindsats Et innovationskonsortium er: Et samarbejde mellem mindst 2 virksomheder, en forskningsinstitution og en almennyttig rådgivningspart.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tilskudsordninger til finansiering af fosforvådområder Informationsmøder for kommuner 2012 Kristina Larsen NaturErhvervstyrelsen, Tønder.
Advertisements

Højtuddannedes værdi for virksomheder
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
Christian Bruhn Rieper Kontorchef Fornyelsesfondens sekretariat
ErhvervsPhD initiativet
Vis hjælpelinjer; hjælp ved placering af billeder og objekter: 1.Højreklik på den aktuelle side og vælg ’Gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’ Vis’
Præsentation Michael Ahring Petersen Projektchef/Manager Projects Tel  Business Kolding Akseltorv 8, 6000 Kolding.
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
1 Alexandra Instituttet A/S Forskningsbaseret brugerdreven innovation Om Alexandra:  Brobygger mellem virksomheder og offentlig forskning  Godkendt Teknologisk.
NordDanmarks EU-kontor ”Lokale visioner – Internationalt samarbejde”
Baggrund Mål Fremtidsperspektiver Lidt historie ApEx – Center for anvendt oplevelsesøkonomi – Dansk videncenter for oplevelsesøkonomi.
Viden der virker Inge Steen Mikkelsen 21.nov. 08 Er der brug for en offentlig VEU-indsats? NCK-konference.
Søg støtte til projekter… København, 8. februar 2008.
Center for Sundhedsteknologi Baggrund:  Sikre regionerne uden for storbyerne gode rammebetingelser for vidensbaseret vækst og udvikling Formål:  At etablere.
Brugerne i centrum for træfsikre løsninger
Potentialevurdering.
Fornyelsesfonden - muligheder for offentlig funding
Konkurrenceudsættelse – organisering, produktivitet, effekt FOPS arrangement , v. Henning Nilausen Indlægget kommer ind.
gør innovative idéer til succesfulde virksomheder
INNOVATION i DANMARK Er vi på vej mod en 3. generations innovationspolitik? Innovationspolitikken i dag: –Formål, virkemidler og arbejdsdeling Fremtidens.
De 10 bud for bedre samspil mellem forskning og erhvervsliv.
Oplæg i Væksthus Hovedstaden 28. November 2007 Jacob Holm
JOBSØGNING (SMV) Hvorfor er SMV så interessante? % af alle job bliver annonceret % af alle job bliver besat via netværk og uopfordrede ansøgninger.
Disposition Om innovationsjunglen Indblik i RTIs SMV-rettede innovationsindsats Præsentation af udvalgte innovationsinitiativer –Innovationskonsortier.
Ved Jens Kjeldbjerg Kudsk / Andy Madsen
Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling Bredgade Kbh. K Vicedirektør Hans Müller Pedersen.
Lokale grønne partnerskaber
Viden til vækst Om samarbejde mellem universitet og erhvervsliv Professor Tage Koed Madsen Institut for Marketing & Management Syddansk Universitet.
Fundraising Hvor svært kan det være? Temadag: Fundraising og biblioteksudvikling – europæiske perspektiver Vejle 11. november 2014 København 12. november.
Stedet som indgang til digital forvaltning
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Thomas Algot Søllested Projektleder, Alexandra Instituttet A/S Innovation & samarbejde 11. oktober 2010.
Vækstforum Lovgivningsmæssige rammer for den regionale og lokale erhvervsfremme. Vækstforums møde den 25. marts 2008 v/Bent Mikkelsen.
Helle Holt, 2008 Årbøgerne om virksomheders sociale engagement Spørgeskema til virksomheder i lige år Repræsentativ stikprøve stratificeret efter størrelse.
1. December 2006KNV-fællesseminar. 1. December 2006KNV-fællesseminar Planlovsystemet 2007 Landsplanlægning Regionale udviklingsplaner Kommuneplaner Vækstfora:
Hvor er pengene til privat- offentligt forskningssamarbejde???? Torben Høøck Hansen Forskningsstøtteenheden Region Hovedstaden.
Virksomhedsrettede muligheder Virksomhedspraktik Ansættelse med løntilskud – efter 6 måneders ledighed –Offentligt –Privat.
1 Strukturreformens konsekvenser for kompetenceudvikling i Region Midtjylland Tinghallen 21. september 2006 Bent Hansen.
Iværksætteri Socialøkonomisk virksomhed Erfaringer & potentialer Fælles Fynsk Beskæftigelsesforum.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Fagpilotordningen et jobrettet redskab til unge under 30 år med en erhvervsuddannelse Kontorchef Kirsten Thomsen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt perspektiv, 12. november 2014 ”Beskæftigelsesreformen” v/Fg.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
InnoBooster. Vi investerer i innovative og flyvedygtige ideer …
Den Danske Naturfond - status, strategi og perspektiver Direktør Flemming Nielsen Friluftsrådet - den 28. april
Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder og objekter: 1.Højreklik på den aktuelle side og vælg ’gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds.
Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Videnpilotordningen
GUDP INFORMATIONSMØDE 19. AUGUST 2015 Grønt Udviklings- og Demonstrations Program.
Tilskud til partnerskaber Informationsmøde 19. september 2016 Renato Ezban Energistyrelsen.
Europæiske muligheder
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
Der startes mange nye danske virksomheder hvert år
Ufaglært til Faglært.
Nye retningslinjer for Handicappuljen
Udviklingsprogram for virksomheder i Region Midtjylland
Vækstiværksættere indenfor klyngerne
Tilskud til uddannelsessamarbejde i Norden og Baltikum
Statusrapport: [Projektnummer og navn]
Kulturministeriets Forskningsudvalg - KFU
17. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på dagtilbudsområdet.
Hovedtal og konklusioner for branchen
Annet Krogsdam Jørgensen
Finansiering med Vækstfonden
Hovedtal og konklusioner for branchen
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Opsøgende VEU.
Hovedtal og konklusioner for branchen
Hovedtal og konklusioner for branchen
Danske Handicaporganisationer
KKR NORDJYLLAND Indsats for at få højtuddannet arbejdskraft ud i hele Nordjylland KKR-møde d. 21 juni 2019.
Præsentationens transcript:

RTI’s innovationsindsats

Et innovationskonsortium er: Et samarbejde mellem mindst 2 virksomheder, en forskningsinstitution og en almennyttig rådgivningspart. Et konkret udviklingsprojekt, der er relevant for en bredere kreds af dansk erhvervsliv. Andre parter kan deltage (fx offentlige institutioner, professionshøjskoler, udenlandske parter).

Innovationskonsortie-projekter skal have: et højt innovations-/forskningsniveau et generisk indhold, som skal kunne bruges af og spredes til en bred kreds af virksomheder en sandsynlig erhvervs-/ samfundsmæssig og økonomisk effekt En juridisk bindende samarbejdsaftale, der definerer rolle, forpligtelser og fordeling af rettigheder En varighed på 2-4 år.

Innovationskonsortier Finansiering: Private virksomheder finansierer egen deltagelse i projektet (timeforbrug) Offentlig bevilling finansierer videninstitutionernes deltagelse Virksomhedernes medfinansiering skal mindst udgøre 50% af det samlede projektbudget Næste ansøgningsfrist: 2010

Åbne midler Formål: at styrke samspillet mellem videninstitutioner og virksomheder. Projekter der ikke passer ind i de eksisterende puljer Fornyelse i innovationssystemet

Åbne midler Nye metoder til at styrke samspillet mellem private virksomheder og offentlige videninstitutioner. Inddragelse af nye partnere, som typisk ikke deltager i samarbejdsprojekter om innovation. Det kan være nye fagområder, som har et stort potentiale, men bliver klemt i de eksisterende virkemidlers krav om nuværende erhvervspotentiale og fokus. Eller nyskabende på anden vis og styrker samspillet mellem virksomheder og videninstitutioner samt skaber innovation i erhvervslivet.

Åbne midler Der skal være deltagelse af både virksomheder og videninstitutioner. Rådet for Teknologi og Innovation medfinansierer maksimalt 50 pct. af projektets samlede budget. De offentlige videninstitutioner skal stå for minimum 40 pct. af budgettet. Rådet for Teknologi og Innovations medfinansierer maksimalt 4 mio. kr. per projekt. Der er 20 mio. kr. i 2010 med ansøgningsfrist den 1. september

EU-forprojekter SMV’er kan få tilskud til at udarbejde ansøgning til EU-projekter under 7. rammeprogram. –løn til virksomhedens egne medarbejdere –rejser for virksomhedens egne medarbejdere –ekstern hjælp til fx udarbejdelse af ansøgning m.v. Offentlig støtte udgør max kr. Virksomheden finansierer selv 50 pct. Midler 2009: 3 mio. kr. Ansøgningsfrist: hver 7. uge.

Videnkupon Formål: Reducere SMV’ers barrierer for at anvende videninstitutioner i deres innovationsprocesser kr. i offentlig støtte, når der købes viden fra en videninstitution Højst 50% af de samlede projektudgifter På områder, hvor videninstitutionen har en særlig viden, der ligger foran det private marked Ikke standardydelser, kursusaktiviteter m.m. Virksomheden skal have eksisteret et år Må ikke have samarbejdet med den pågældende videninstitution inden for de sidste 3 år

Den nye videnkupon Sammenlægning af forskningskuponen og videnkuponen Ny Videnkupon giver virksomhederne rabat på 1) køb af viden, eller 2) forskningssamarbejde med en videninstitution

Den nye videkupon En virksomhed kan søge om en udvidet videnkupon, hvis de ønsker støtte til forskningssamarbejde med en videninstitution. Støtten udgør op til kr., som går til videninstitutionen i samarbejdet. Den deltagende videninstitution skal have egen forskning indenfor det pågældende område.

Den nye videnkupon For at få støtte stilles der følgende krav til det forsknings- og udviklingsprojekt: Projektets formål skal være at finde nye løsninger på aktuelle problemstillinger. Projektet skal kunne defineres som forskning og udvikling inden for rammerne af OECDs Frascati-manual om FoU Både virksomheden og videninstitutionen skal deltage i forskningsaktiviteterne. Skal foregå indenfor en formel samarbejdsaftale mellem de involverede parter. Projektets varighed er maksimalt 18 måneder.

Den nye Videnkupon Kuponerne uddeles efter først-til-mølle princippet Det er let at komme i gang! Underlagt EU’s de-minimis regler Se mere på

Videnpiloter Hvad kan virksomheden få? Støtte til at ansætte en højtuddannet Både nyuddannede og erfarne, både ledige og beskæftigede Løntilskuddet er kr. pr. måned i 6-12 måneder

Videnpiloter Krav til virksomheden ansatte Eksisteret i min. 1 år. Højest to højtuddannede udover ejeren Ikke ansatte med videnpilotens uddanelse inden for de sidste 2 år Videnpiloten ikke ansat i virksomheden inden for de sidste 2 år Videnpiloten skal gennemføre en konkret udviklingsopgave i virksomheden

Få overblik over innovationstilbud og støttemuligheder her: