19. januar 2015 Sammenhængskraft - fra udskoling til ungdomsuddannelse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Advertisements

Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Et væksthus for børn og voksne
Udskoling Informationsmøder 30. januar og 3. februar 2014.
Folkeskole-reformen August 2014.
Randers Kommune Folkeskolereform 2013 Ungdomsskoleforeningens efterårskonference 2013.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Skolereformen Overordnede mål:
Regeringens oplæg til erhvervsuddannelsesform Louise Pihl Dansk Byggeri.
Skolereform august 2014………………
Opmærksomhedspunkter
Velkommen til valgmøde
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Tre klare nationale mål
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
 Koordineret ledelse  Samme udbud, derfor kan man blive anvist  Pædagogisk samarbejde  Fælles arrangementer.
Oversigt over mulighederne efter 9. klasse
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
Hvad kan jeg efter 10. klasse ?
UU Ringkøbing Fjord Ungdommens Uddannelsesvejledning
Reform af erhvervsuddannelserne - de største nyheder og udfordringer for FOA LUPA-møde marts
Uddannelse – dit barns fremtid
Digital vidensdeling på DE´s årsmøde 2014
7. klasse.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Vejledning i 9. klasse Kollektiv vejledning i klassen
EUD-reform og unge i HTK. Erhvervsuddannelsernes store udfordringer 1.Færre unge søger ind på erhvervsuddannelserne, og søgningen direkte fra 9. og 10.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Kollektiv vejledning – dagens program Du skal: have grundlæggende kendskab til uddannelsessystemet.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Mål 1: Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse Resultatmål.
Optagelse.dk 2016 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Odder kommune* * For skoler hvor UU har vejledningsforpligtelsen.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Et fagligt.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på 7. klasse.
UPV – uddannelsesparathedsvurdering Elever skal parathedsvurderes ud fra følgende tre forudsætninger. Lærere og vejledere skal vurdere elevernes uddannelsesvalg.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Mål 1: Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse Resultatmål.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord.
Skolebestyrelsens arbejde Præsentation til forældremøde.
Forældremøde 9.kl Program Vejledningsaktiviteter Kort om uddannelsessystemet Uddannelsesparathed og krav til optag Tilmelding: optagelse.dk (procedure.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Kollektiv vejledning – dagens program Du skal have kendskab til Uddannelsessystemet E:dag?
Allerslev Skole, SFO: Valhal, Bifrost og Lageret Allerslev skolebestyrelses Møde med BU Ved formand Michael Brixtofte.
Forældreinformation 9. & 10. klasse UU Kolding.
Forældremøde i 9. klasse
Optagelse.dk 2017 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Odder Kommune*
Optagelse.dk 2017 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Skanderborg Kommune* * For skoler hvor UU har vejledningsforpligtelsen.
Optagelse.dk 2016 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Odder kommune*
Forældre-information
Kollektiv vejledning – dagens program
Dagens program Du skal have kendskab til:
Optagelse.dk 2016 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Skanderborg kommune* * For skoler hvor UU har vejledningsforpligtelsen.
Uddannelsesmuligheder efter 9. klasse
Forældremøde UU Faaborg-Midtfyn.
Ungdommens uddannelsesvejledning Ungecenter Mariagerfjord
Ungdommens Uddannelsesvejledning Ungecenter Mariagerfjord
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Tilmelding til uddannelse 2018
Tilmelding til uddannelse 2018
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Kilde: Kvalitetsrapport og Undervisningsministeriets Skoletal
Tilmelding til uddannelse 2019
Tilmelding til uddannelse 2019
Mål for ungeindsatsen i Høje-Taastrup Kommune
Mulighederne i ungdomsuddannelserne - PowerPoint
Præsentationens transcript:

19. januar 2015 Sammenhængskraft - fra udskoling til ungdomsuddannelse

4 operationelle mål Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Andelen af de allerdygtigste elever i dansk og matematik skal stige år for år. Andelen af elever med dårlige resultater i de nationale test for læsning og matematik skal reduceres år for år. Elevernes trivsel skal øges.

Den procentvise udvikling i andelen af elever, der er 'gode' til at læse ved de nationale test, kommuneniveau, Høje-Taastrup Kommune

Andel af 9. klasseelever, der har aflagt alle prøver i 9. klasse, kommuneniveau, Høje-Taastrup Kommune

Karaktergennemsnit ved Folkeskolens Afgangsprøve i dansk, matematik og bundne prøvefag, fordelt på fag og køn, kommuneniveau, Høje- Taastrup Kommune

Erhv.udd.reformen Mindst 30 % i 2025 Karakteren 2 EUD 10 Vejledningsreform, herunder uddannelsesparathedsvurdering (UPV)

Andel af 9. klasseselever med karakteren 02 eller derover i både dansk og matematik fordelt på køn, kommuneniveau, Høje-Taastrup Kommune

UPV 15. januar 2015 (%)

HTK´s udskoling Linie 10 Ungdomsskolens heltidsundervisning 9 folkeskoler

UTA klassen på Linie 10 For de elever, der efter 9. klasse, ikke har en fuld afgangsprøve: dobbeltlærer, turbo på ekstra matematik og dansk, praktik, virksomhedsbesøg med UU-vejleder, fokus på erhvervsuddannelser m.m.

Afklaringsklasse Linie 10 og Høje-Taastrup Gymnasium indleder pr. 1. august 2015 et samarbejde – en afklaringsklasse for de elever, som gerne vil i gymnasiet men ikke er klar over hvad niveauet er…

EUD 10 på Linie 10 1.august : EUD 10, 30 % af undervisningen skal foregå i samarbejde med en erhvervsskole. Roskilde tilbyder hele paletten af erhv.uddannelser.

Roskilde Tekniske Skole Eleven kan vælge mellem 2 forløb: 1.Sundhed og handel (omsorg, sundhed, pædagogik, kontor, handel og forretningsservice) 2.Fødevarer og teknologi (fødevarer, jordbrug, oplevelser, teknologi, byggeri, transport).

Ungdomsskolen Heltidsundervisning Dansk og matematik (prøve) for ”frafaldne” Efterværn – mentorfunktion for unge, når de er påbegyndt ungdomsuddannelse

Aktiviteter i folkeskolerne Punktpraktikker UTA-vejleder, Projekt Pitstop Samarbejder med virksomheder ungdomsuddannelser Valgfag Toninger (nye former for holddannelse og undv.metoder m.m.) Lærer-pædagogbesøg KTS

… I støbeskeen: Toning af udskoling fx med hold-dannelse på tværs af årgange Samarbejde mellem skole og med DN Entreprise om byggeriet i Lindehaven Erhvervsrådet som partner omkring mere samarbejde med virksomheder Sommerkursus – ansøgning til UVM 2. februar

Uddannelsesstatus 9 måneder efter afsluttet 9. klasse, kommuneniveau, Høje-Taastrup Kommune

Andel af elever, der har gennemført mindst en ungdomsuddannelse inden for 6 år efter afsluttet 9. klasse, kommuneniveau og opdelt på type, Høje- Taastrup Kommune

Det kunne være en mulighed… Kvalificere og udvide paletten af tilbud til unge, så der er bedre sammenhæng mellem den faglige og sociale indsats overfor den enkelte unge Skabe større fleksibilitet i forhold til at tilpasse tilbuddene til de unges aktuelle problemstillinger (eksempelvis misbrug, læsevanskeligheder, cutting, stille piger m.m.) og skabe et stærkt ungemiljø Skabe synergi mellem medarbejdergrupperne på skoler for kommunens unge og derigennem udnytte deres kompetencer optimalt