Opgave 1 En velfærdsstat er en stat der tilbyder offentlighjælp til sociale ydelser. Der blev i 1933 lavet 4 lovkomplekser, som skulle sikre borgerne økonomiskstøtte.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
Advertisements

‘Compacts’ i konkurrencestaten
Carsten Jensen Institut for Statskundskab
Ledertræf Slagelse Kommune 18. april 2012
Center for Politiske Studier
Finansieringsmekanismer på det specialiserede socialområde
Risici for fremtidens velfærdssamfund
Demokraticafé om lobbyisme Handelsskolen København Nord 24. marts 2010
Omsorg sundhed eller samvær? Rehne Christensen filosofisk firma
Oplæg Debatmøde arr. Enhedslisten i Vanløse
Politiske grundholdninger og ideologier
Velfærdsstaten Samfundsfag.
Velfærdsmodeller i verden - En kort gennemgang af Peter Dræby og Jeppe Sjørup Kilde:
Innovation Hvordan kan vi skabe et klima og struktur, inden for hvilken innovation bliver opmuntret og belønnet. Ide generering Muligheder Udvikling Markedsføring.
EU-valgets store spørgsmål
Velfærd kontra fattigdom
Arbejdermuseet, København 12. marts 2014 Rasmus Nørlem Sørensen
Velfærdsstaten Hvad er en velfærdsstat? Velfærdsmodeller
 1800tallet og frem til 1920erne Sociale problemer i industrialiserede byer -> små velfærds-tiltag Frygt for revolutioner -> små velfærds-tiltag Fx aldersrente,
Økonomiske politikker
Demokraticafé om lobbyisme Gefion Gymnasium 27 jan. 2012
1 New Right September Hvordan skabes politik Supply side – fokus på staten som bestemmende aktør Demand side – fokus på grupper som bestemmende.
DEMOKRATI SOM POLITISK ANSVAR – POLITISKE STRATEGIER ER NORDEN DEMOKRATIETS PARADIS?
DER ER RÅD TIL VELFÆRD København 30/
Mod en ny arbejdsmarkedspolitik Mogens Ove Madsen Fmd. Specialsektorudvalget Region Nordjylland.
Arbejdsløsheden - der er brug for politiske løsninger Oplæg til konferencen den 28. august 2004.
Grundlagt af Edmund Burke, 1790
Råd til velfærd? Velfærdspolitiske problemstillinger anno 2011 – muligheder og udfordringer.
Af: xxx yyy Velfærd.
Uddrag af politiske principprogrammer
Introduktion til ideologiske forgreninger
Økonomi og Demokrati.
JOBMÅL Tilværelsen bestemmes langt hen ad vejen af tilfældigheder, men mange forhold kan vi kontrollere gennem de beslutninger, vi træffer og de mål, vi.
Oplæg UNGDOMSKONFERENCE REGERINGENS ”VELFÆRDSREFORM” - UNØDVENDIG OG USAMMENHÆNGENDE Økonom, cand. Scient. Adm., sekretariatschef Henrik.
Velfærdssamfundet Et velfærdssamfund er et samfund, der søger for tryghed for borgerne fra vugge til grav. Velfærdsstaten løser altså velfærdsproblemer.
Udviklingen af den moderne velfærdsstat siden 1960’erne
Den Nordiske Model Hvad er en velfærdsstat? Analytisk perspektiv
Velfærd – stat, marked og det civile samfund
Velfærdsstatens udfordringer
1 Lektion 26-repetition 5 1.Komplet? Noget I/jeg kan lære af det? 2.Udlevering af stedprøvesvar til de, der mangler 3.Siden sidst 4.Evaluering – råd til.
Caseopgave ECCO i Danmark.
Kapitel 9: Velfærdsstaten og ulighed
DA-forslag til en reform af kontanthjælp Den 22. februar 2013.
Socialismen Jan Christiansen.
Iværksætteri Socialøkonomisk virksomhed Erfaringer & potentialer Fælles Fynsk Beskæftigelsesforum.
SKRIVEFAGET Modul 2: Tekstsammenhæng Lektion 4: Fra emnesætning til afsnit – øvelser.
Integration og international rekruttering Regeringens fokus på indsatsen og samspillet med jobcentre Direktør Kasper Højvang Kyed Kontorchef Karin Ingemann.
Jeopardy Del 2: Makroøkonomi. BeskæftigelseInflationVækstStatens budget og velfærd Betalingsbalancen
Lolland Kommunes udfordringer. Udfordring 1: Faldende indtægter.
Velfærdsstaten Samfundsfag C Anne Rosendahl Kristiansen.
DJØF’ernes fremtidige rolle DJØF’s Mødecenter 10. januar 2010.
Sanne Lorentzen NLS Ledertræf, Island september 2012.
SPILLET ER I GANG - ET UFÆRDIGT OPLÆG MED DEN VIDEN VI HAR DAGS DATO - MEDLEMSMØDET 27 APRIL 2016 FORHANDLINGERNE OM UDLODNINGSLOVEN.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Den selvejende institution – mellem stat, marked og civilsamfund Lars Bo Kaspersen, Statskundskab, Københavns Universitet.
Hvad skaber den økonomiske udvikling?.. De økonomiske drivkræfter Det er den private sektor, der står for hovedparten af produktionen i Danmark. Ejerne.
SKRIVEFAGET Modul 2: Tekstsammenhæng Lektion 5: Tænk på din læser!
Individualisme – se mig Fællesskab – spejl mig Følelser - føl mig Fornuft - mål mig Selvoptimering Værdifællesskaber Selvskabelse Fornuftsfællesskaber.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Beskæftigelsesregion Syddanmark Nyt i beskæftigelsespolitikken Jobcenterchefmøde d. 30. maj 2012 v. Karl Schmidt, regionsdirektør, Beskæftigelsesregion.
Jobcenterchefmøde 2010 Velkomst og nyt i beskæftigelsespolitikken V/ Karl Schmidt.
En lille morgensang
Bevaring og kassation/gallring af digitalt skabte arkivalier i Danmark
FIP-konference 8-9 marts 2017 på Gl
Kendte Udfordringer Usikker Fremtid.
Kvalitetsudvikling hvordan
Økonomi, styring og bestyrelsesarbejde på erhvervsakademierne
Rehabilitering og hjemmehjælp
Mere MOST - mindre fravær
Demografi Noter og figurer og levevilkår Af Otto Leholt 2007.
Præsentationens transcript:

Opgave 1 En velfærdsstat er en stat der tilbyder offentlighjælp til sociale ydelser. Der blev i 1933 lavet 4 lovkomplekser, som skulle sikre borgerne økonomiskstøtte. De 4 love var: - Folkeforsikring -Ulykkesforsikring -Arbejdsløshedsforsikring -Offentlig forsorg Det var karakteristisk at med undtagelse af aldersrenten og offentlig forsorg at reformen for forsikringsprincippet blev bygget. Man besluttede at efter den tyske besættelse i at skabe et bedre samfund for hele befolkningen, ved at skabe et velfærdsprincip. Det kunne være 1)Det konservative folkeparti og venstre som pegede på USA’s kolossale rigdom og vækst, borgerne skulle have frihed og bærer ansvaret for sin egen tilværelse. Skatterne blev lave og borgerne kunne så selv bestemme om de ville forsikre sig mod sygdom og arbejdsløshed. 2)Kommunisterne ønskede et samfund med lighed og at alle skulle have den samme mulighed for velfærd 3)Folket ville have en mellemvej mellem en statsstyret velfærdsfordeling og en samfundstyret velfærdsfordeling, hvilket betyder at de ville have et primært frit arbejdsmarkedet, med få statslige indblandinger, staten skulle mere søger for sygehuse, skoler, vedligeholdelser osv. Der er forskellige typer for velfærdsmodeller der er: -Den residuale velfærdsmodel som er den engelsk/amerikanske model, hvor at markedet ses for at være den bedste fordelings mekanisme af samfundets goder, staten har en beskeden roller hvor de kun skal yde støtte til de dårligst stillede i samfundet. -Den universelle model er den model vi har i Skandinavien her spiller staten en større rolle med omfordeling af samfundets goder, i modsætning til den residuale model vil den universelle model skabe lighed og sørger for at alle borgere kan søge hjælp -Til sidst har vi den selektive model som ses i de central europæiske lande, den bygger på at mennesket skal kunne påtage sig et ansvar først og fremmest hos familien dvs. at staten ikke skal blande sig, hvis familien selv kan klare sig. Den mener at den centrale fordeler er familien, man skal altså søge hjælp hos familien frem for hos staten.

Opgave 2 Artiklen fra Berlingske er skrevet d.30. april 2014 og indeholder nogle af de ændringer regeringen lægger optil at ændre i udspillet til en beskæftigelsesreform. Det der kan karakterisere den danske velfærdstat er at vi arbejder hårdt på at mindske arbejdsløsheden som vi har her i Danmark. Vi vil gerne have så mange så mulige arbejdsløse til at bidrage på arbejdsmarkedet, det vil vi b.la. Ved at få de arbejdsløse hurtigst muligt i beskæftigelse i form af jobsøgning, rekruttering og uddannelse hvis der er behov. I artiklen næves at der skal være balance mellem retten til at modtage dagpenge/ kontanthjælp (som er en del af vores velfærdsydelser) og den enkeltes pligt til at stå til rådighed (altså den enkeltes pligt til at tage arbejde), og med det forstås der at hvis du skal kunne modtage dagpenge/ kontanthjælp skal du vise at du er villig til at stå til rådighed og bidrage til samfundet.

Opgave 3 De udfordringer den danske velfærdsmodel står overfor med beskæftigelsesreformen er, at i beskæftigelsesreformen der vil regeringen gerne have at de arbejdsløse skal yde en indsats for at komme på arbejdsmarkedet før de kan få dagpenge eller kontanthjælp. Det koster staten en masse penge at have så mange på dagpenge eller kontanthjælp, så de vil gerne sætte skub i sagerne ved at få de arbejdsløse i gang med at søge arbejde, da de mener at de arbejdsløse ikke prøver hårdt nok med at få arbejde, og at de bare sidder derhjemme og nasser på samfundet.