Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

6. sem. valgkursus Informationsvidenskabens teorier og metoder v./ Martin Thellefsen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "6. sem. valgkursus Informationsvidenskabens teorier og metoder v./ Martin Thellefsen."— Præsentationens transcript:

1 6. sem. valgkursus Informationsvidenskabens teorier og metoder v./ Martin Thellefsen

2 Appetizer Informationsvidenskabens teorier og metode Hvordan hænger informationsvidenskabens teorier og metoder sammen? På hvilken måde påvirkes centrale informationsvidenskabelige teorier og metoder af andre fagligheder? Hvilke informationsvidenskabelige problemstillinger er forskningen aktuelt optaget af? – Dette er blot nogle af de spørgsmål kurset søger at afdække. Kurset retter sig imod studerende som har en særlig interesse for informationsvidenskabens videnskabelige grundlag, og som har lyst til at fordybe sig og arbejde med en selvvalgt problemstilling, og formidle denne igennem arbejdet med en formidlende artikel.

3 Indhold Udgangspunktet for modulet er, at give den studerende et overblik over aktuelle teorier og metoder indenfor informationsvidenskaben. Modulets formål er endvidere at sætte den studerende i stand til at analysere informationsvidenskabelige problemstillinger, med udgangspunkt i relevante teorier og metoder. Modulet sigter på at balancere forholdet mellem teori og metode, og inddrager såvel kvantitative som kvalitative metoder.

4 Kurset omfatter flg. temaer Videnskabsteori, herunder metateorier i informationsvidenskaben Forskningsmetode, herunder samspillet mellem teori og metode Eksempler på konkrete forskningstilgange – Domæneanalyse – Fagsprogsanalyse – Kommunikation og formidling – Fænomenologi – Hermeneutik

5 Undervisningsformer Holdundervisning Workshops Øvelser & studenterfremlæggelser

6 Toningsprofiler Kurset har afsæt i uddannelsens tidligere obligatoriske moduler og trækker på såvel undervisningen i vidensformer, informationsarkitektur og vidensstyring.

7 Prøveform Modulet bedømmes ved en prøve med intern censur efter 7-trins skalaen og finder sted som: Artikel af formidlende karakter. – Ved artikler af formidlende karakter udarbejder de studerende en opgave i artikelform. Artiklen skal beskæftige sig med centrale problemstillinger inden for det pågældende moduls emner. Emnet for artiklen skal godkendes af vejlederen. Omprøve – Artikel af formidlende karakter


Download ppt "6. sem. valgkursus Informationsvidenskabens teorier og metoder v./ Martin Thellefsen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google