Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Information til nye forældreråd i 0

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Information til nye forældreråd i 0"— Præsentationens transcript:

1 Information til nye forældreråd i 0
Information til nye forældreråd i 0. klasse om opstart af ”Den gode klasse”

2 Køreplan 0. klasse opstart af ”Den gode klasse”
August: nyt forældreråd vælges September: Ved 1. forældrerådsmøde deltager trivselsperson/”den gode klasse repræsentant” og planlægger 1. ”Den gode klasse-møde” Der indkaldes til 1. møde i november. Oktober/november Der afholdes børnemøde (den gode klasse for børn) ugen før 1. møde. Enten af klasselæreren eller trivselspersonen. Input gives til forældrerådet til brug på mødet. November: Første Den gode klasse møde. Trivselsperson eller repræsentant deltager og giver oplægget ”Den gode klasse 1. gang intro (ppt) og er bisidder ved første rundkreds der dannes umiddelbart efter introen. Forældrerådet aftaler i samarbejde med forældregruppen hvor tit arrangementet skal finde sted og om der skal laves andre arrangementer relateret til den gode klasse. Alt efter behovet kan man lave drenge/pige forældretiltag eller ad. Hoc møder hvis behovet opstår.

3 Noter til ordstyreren i rundkredsen (1).
Hjælp til den gode klasse gennemførsel Det forudsættes herunder at man har set præsentationen den gode klasse 1. gang intro.ppt Noter til ordstyreren i rundkredsen (1). Regler: deltagerne markerer med håndsoprækning deltagerne taler for sig selv (”jeg” i stedet for ”man”) deltagerne må tale om alt, blot det siges på en ordentlig måde det er alles ansvar, at tonen er god (den måde forældrene snakker om hinanden, præger den måde børnene snakker med hinanden)

4 Noter til ordstyreren i rundkredsen (2).
Ordstyreren skal: forholde sig neutral som ordstyrer sikre, at de der ønsker ordet, får det (inkl sig selv) holde fast i ”historien”, så der ikke trækkes irrelevante ting ind i debatten stille opklarende spørgsmål, hvis dette er nødvendigt gribe ind, hvis nogle af deltagerne ikke overholder reglerne (fx taler uden at have fået ordet, medens andre sidder med hånden oppe) give tid, så alle får mulighed til at tænke over de ”tilpas usædvanlige spørgsmål”

5 Når I kommer til ”Den gode klasse”:
Sæt stolene i rundkreds Vælg ordstyrer (1. gang en fra forældrerådet) RUNDEN (barns navn og eget fornavn) samt hvad der optager barnet i øjeblikket. RUNDE 2 Snak om klassens trivsel og om aftalte enmer evt. emner fra børnemøde. Aftal nyt møde og hvem der er ansvarlig for indkaldelse og dagsorden


Download ppt "Information til nye forældreråd i 0"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google