Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke."— Præsentationens transcript:

1 Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde, der sikrer et læringsmiljø, der understøtter elevernes og de ansattes trivsel

2 Program på Bolderslev skole den 17. september 2009
Hvad er trivsel? Hvorfor erstatte forældreråd med trivselsråd? Hvad kan man tale om - og ikke tale om i et trivselsråd? Erfaringer fra trivselsrådsmøder på Fladhøjskolen, herunder et eksempel på en dagsorden.

3 Program fortsat Gode råd og tips. Spørgsmål tages gerne undervejs 

4 Hvad er trivsel? Et gammelt oldnordisk ord: (treven, trivelig) som betyder velfærd; at føle sig veltilpas eller blomsterne trives.  Hvornår trives vi voksne og hvornår trives børnene?

5 Hvorfor erstatte forældreråd med trivselsråd?
Medansvar Fælles holdninger Fælles løsninger Fælles værdier Øget samarbejde mellem skole og hjem Mere ro i undervisningen og bedre legesituationer i pauserne

6 Hvad kan man tale om i et trivselsråd?
Man bør tale om: Fysiske forhold, sociale spilleregler, børn og voksnes sprog, uro i klassen, mobning, mistrivsel, værdier og sociale arrangementer.

7 Hvad kan man ikke tale om i et trivselsråd?
Man bør ikke tale om: Problemer med et enkelt barn drøftes med de pågældende forældre, og lærerens undervisning drøftes heller ikke på møderne. Hvorfor? Eleverne skal ikke være med i alle drøftelser. Man taler heller ikke med sine børn om alting ved aftensmaden.

8 Erfaringer fra Fladhøjskolen
Eksempel fra 4. klasse: Eleverne snakker for meget i timerne. Løsningsforslag: Eleverne må ikke sætte ”lyd” på håndsoprækninger. Læreren skal give tid til dem der først skal tænke sig om og ikke tage den første hånd. Opfølgning og tilbagemeldinger til øvrige forældre og elever.

9 Flere eksempler Eksempel fra 2. klasse: Sprog. Hvordan taler børnene til hinanden i 2.a? Bordet rundt med eksempler på ord der anvendes i 2.a. (skrives på tavlen). Eleverne forlader mødet

10 og lige et sidste eksempel.
5. klasse drøfter kammeratskaber. Hvad er en god kammerat? (Eleverne laver plancher i klassen og disse drøftes på de ugentlige klassemøder) Hvad er en god forældre og en god lærer?

11 Eksempel på dagsorden Gennemgang af principperne for trivselsrådene uden børnene. Bordet rundt. Hvad er godt ved at gå i 4. klasse og hvad kan blive bedre? Valg af indsatsområde. Socialt arrangement, hvor vi sætte samarbejde på dagsorden. (naturskolen). Hvordan og hvad orienterer vi de øvrige forældre og klassen om? (referat eller ringe rundt)

12 Gode råd og tips I de mindre klasser: Lav evt. legeaftaler til pauserne og derhjemme. Mobning begynder derhjemme. Børn kopierer de voksne. Venskabsklasser og legepatruljer er en god ide. Brug trivselsundersøgelser – med omtanke. Tal med dit barn om skolen og med skolen om dit barn.

13 og så lige de sidste bemærkninger
Gør det hyggeligt at være i trivselsrådene. Hvad med en friskbagt bolle og lidt at drikke? Tal anerkendende og lyt til børnene. Lær børnene at lytte til Jer. Engager Jer i Jeres børns skolegang – det kan ikke gøres om.

14 Om lidt er kaffen klar….Uhm


Download ppt "Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google