Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Trivsel - et fokusområde

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Trivsel - et fokusområde"— Præsentationens transcript:

1 Trivsel - et fokusområde
God trivsel er en forudsætning for, at vores børn får en god skolegang Gårslev Skole og skolebestyrelsen arbejder fortløbende med trivsel Denne folder handler om, hvad vi som forældre kan gøre, for at styrke trivslen på skolen og i de enkelte klasser

2 Mål! Vi ønsker børn, som er glade og veltilpasse både før, i løbet af og efter skoledagen. ... mobning minimeres bl.a. ved at forældrene lærer hinanden bedre at kende!

3 har vi i hver klasse på skolen
Trivselsgrupper! Med opstart i sept. 2009 har vi i hver klasse på skolen 3 trivselsgrupper Alle forældrepar inddeles i 3 grupper pr. klasse. Grupperne dannes på skoleårets første forældremøde. Hver gruppe har en tovholder/kontakt til klasselæreren.

4 Trivselsgrupper! Hver gruppe tager selv initiativ til samling/møde så ofte, der er behov og lyst. Hver gruppe afholder en aktivitet for alle klassens børn og/eller forældre årligt (Så det er i alt 3 arr. årligt pr. klasse). Første aktivitet afholdes inden efterårsferien. Man hjælper hinanden, så alle børn har mulighed for at komme med til aktiviteten. Datoer meldes ud tidligt på skoleåret (Aktiviteterne lægges gerne på forskellige ugedage). Klasselæreren får timer til at deltage i 1 aktivitet årligt. Trivselsgrupper roterer årligt, så alle skaber nye relationer.

5 Trivselsgrupper! Forslag til aktiviteter: Fisketur Cykeltur
Sove på skolen Tur til skov eller strand Legeland, legeparker, Søndermarkskoven Aften arr. med spisning (tagselvbuffet) Weekendtur Postløb i skoven eller på skolen Svømmehallen Rundbold med medbragt madkurv Og mange flere…

6 Legegrupper! Vi har legegrupper i 0 – 3 klassetrin
Formålet er, at børnene får leget sammen og indgår i dagligdagen hos den, som lægger hus til. Der skal ikke arrangeres nogen aktivitet for børnene. Alle børn i klassen inddeles i legegrupper med 4-5 børn i hver gruppe. Hvert barn får besøg af legegruppen en gang årligt. Forældrene aftaler indbyrdes hvor, hvornår og hvor længe gruppen skal samles. Man hjælper hinanden og inviterer de børn med, som ikke selv har mulighed for at invitere gruppen hjem. Grupperne roterer hvert år. Vi håber alle familier vil være med, men ordningen er frivillig.

7 Madgrupper! Vi har madgrupper i 4 – 6 klassetrin
Formålet er, at børnene er sammen. De laver mad sammen og spiser sammen bagefter. Alle børn i klassen inddeles i grupper med 4-5 børn i hver gruppe. Hvert barn får besøg af madgruppen en gang årligt. Forældrene aftaler indbyrdes, hvornår gruppen skal samles, hvor og hvor længe. Man hjælper hinanden og inviterer de børn med, som ikke selv har mulighed for at invitere gruppen hjem. Grupperne roterer hvert år. Vi håber alle familier vil være med, men ordningen er frivillig. Det aftales indbyrdes i klassen, om man vil holde madgruppe oftere end foreslået. .

8 Fordele! Aktiviteter på tværs af vanlige venskaber skaber relationer og fremmer trivsel for både børn og voksne i hele klassen. Ved at vi viser rummelighed overfor de øvrige børn og voksne i klassen, har det en afsmittende virkning på vores børn. Positive relationer på tværs af kønnene gør det legalt at lege med en af det andet køn. Alle forældre får et medansvar for klassens trivsel og skaber selv nye relationer. Alle børn gives mulighed for at deltage, også de børn hvor forældrene ikke deltager.

9 Forudsætning! For at trivselsgrupperne, legegrupperne og
madgrupperne kan blive vellykkede og udviklende for børnenes trivsel, forudsætter det, at forældrene deltager og bidrager. Vi håber alle familier vil være med - men ordningen er frivillig.

10 Vi har fokus på alles trivsel
Skolens Elever – Personale – Forældre

11 Spørgsmål? Har du spørgsmål til emnet? Kontakt os gerne 
Find os på skolens hjemmeside Venlig hilsen Skolebestyrelsen Gårslev skole

12 Gårslev skoles Antimobbe-strategi findes på skolens hjemmeside
Gårslev Skole har en Antimobbe-strategi, hvori der indgår en handleplan i tilfælde af mobning Gårslev skoles Antimobbe-strategi findes på skolens hjemmeside


Download ppt "Trivsel - et fokusområde"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google